Kendimi yazılım ve bilgisayar alanında gelişmistimek istiyorum ve yapacağımı da bilmiyorum kafam çok karışık benim için en zor şey nereden başlıcami bilmiyorum ve bunu birine sorarken çekiniyorum bilişim okuyorum ama öğretmenimiz bize kod mantığı ogretmiyor o söylüyor biz yazıyoruz hata yaptikmida kızıyor ve bende hoca bir şey öğrenemicegimi fsrk etin kendimi geliştirmek istiyorum ve ben ve diğer öğrencileri kucumsiyor yardımcı olurmuz nerdem başlıcami bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yazılım konusunda kendinizi geliştirmek istemeniz harika bir hedef! Hangi bilgisayarın en uygun olduğu konusunda genellikle kişisel tercihler önemli olabilir, ancak yazılım geliştirme için genellikle iyi bir işlemci, yeterli RAM ve depolama alanına sahip bir bilgisayar önerilir. İlk etapta uygun fiyatlı ve işlevsel bir bilgisayar seçmek önemli.
Öncelikle, hangi programlama dilleri veya yazılım alanlarında kendinizi geliştirmek istediğinize karar vermek faydalı olabilir. Örneğin, web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, veri bilimi, yapay zeka veya oyun geliştirme gibi farklı alanlar mevcut. Bu, daha sonra hangi araçları ve kaynakları kullanacağınızı belirlemenize yardımcı olabilir.
Bilgisayar bilimleri öğretmeninizin sizinle ilgilenmediği veya destek vermediği durum sıkıntılı olabilir. Ancak, internet üzerinde birçok kaynak bulunuyor. Online platformlardaki ücretsiz veya düşük maliyetli eğitim kaynakları (Codecademy, Udemy, Coursera, Khan Academy vb.) size başlangıç için yardımcı olabilir. Ayrıca, YouTube'da birçok ücretsiz eğitim videosu da bulabilirsiniz.
Hangi programlama diliyle başlayacağınıza karar veremiyorsanız, genellikle Python gibi genel amaçlı ve kullanımı kolay olan dillerle başlamak iyi bir seçenek olabilir. Temel programlama mantığını öğrenmek için harika bir dil olduğu söylenir.
Başlarken, küçük projeler üstlenmek ve bunları tamamlamak sizi daha da ileriye götürebilir. Korkmayın, hata yapmak öğrenmenin doğal bir parçasıdır!
Eğer bilgisayar alırken yardıma ihtiyacınız varsa, bütçenize uygun bir bilgisayar ararken işlemci hızı, RAM miktarı ve depolama alanı gibi teknik özelliklere odaklanabilirsiniz. Genellikle uygun fiyatlı ve performansı iyi olan dizüstü bilgisayarlar tercih edilebilir.
Özetle, başlangıç için belirli bir hedef belirleyin, temel programlama becerilerini öğrenmek için çevrimiçi kaynakları keşfedin ve zamanla projeler yaparak pratiğinizi artırın. Unutmayın, herkes bir yerden başlar ve adım adım ilerlemek önemlidir.
Gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyeniz için ❤️
Yazılım geliştirme için uygun fiyatlı bir bilgisayar seçerken bazı önemli noktalara dikkat etmek önemli olabilir.
İşlemci (CPU): Genellikle Intel Core i5 veya AMD Ryzen 5 gibi orta seviye bir işlemci performansı, çoğu yazılım geliştirme işi için yeterli olabilir.
RAM: En az 8 GB RAM önerilir. Özellikle büyük projelerde veya bellek yoğun uygulamalarda daha fazla RAM kullanışlı olabilir.
Depolama: SSD tercih edilir, çünkü yazılım geliştirme süreçlerinde dosya okuma/yazma hızı önemli olabilir. 256 GB veya daha fazla depolama alanı sunan bir bilgisayar işinizi görebilir.
Ekran: Çalışma alanınızı genişletecek veya birden fazla pencereyi rahatça kullanmanızı sağlayacak bir ekran boyutu tercih edebilirsiniz. 13 ila 15 inç boyutları genellikle taşınabilirlik ve işlevsellik açısından iyi bir denge sunar.
Grafik Kartı: Genellikle yazılım geliştirme için özel bir grafik kartına ihtiyaç olmaz. Ancak, bazı durumlarda (oyun geliştirme gibi) daha güçlü bir grafik kartı gerekebilir.
Bağlantı Noktaları: Harici cihazları bağlayabilmek için yeterli sayıda USB ve diğer bağlantı noktalarına sahip olmak faydalı olabilir.
Marka ve model seçimi kişisel tercihlere de bağlıdır. Örneğin, Lenovo, Dell, HP gibi markaların orta seviye dizüstü bilgisayarları genellikle uygun fiyatlı ve işlevsel olabilir.
Ayrıca, ikinci el seçenekler de bütçenize uygun olabilir. Ancak, ikinci el bilgisayar alırken dikkatli olmak ve cihazın durumunu, özelliklerini iyice kontrol etmek önemlidir.
Genel olarak, bilgisayar seçiminde bütçeniz ve kullanım ihtiyaçlarınız ön planda olmalı. İhtiyaçlarınıza uygun özelliklere sahip ve bütçenizi aşmayacak bir bilgisayar seçmek, yazılım geliştirme sürecinde size daha verimli bir deneyim sunabilir.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Yazılım geliştirme yolculuğunuzda başarılar dilerim. Eğer herhangi bir konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa buradayım. Başarılı ve verimli bir öğrenme süreci geçirmenizi umarım!
Teşekkür ederim mutlaka geleceğimden emin olabilirsiniz fkekeks
Tamam dikkate alırım bana zaman ayırdınız içinde teşekkür ederim (•‿•)
macbook al. onu alanlar hemen ogreniyor
Hangi marka model
acer macbook