Arkadaşlar bilgisayarıma lomx uzantılı virüs girdi resim video exel gibi dosyalarımı açılmaz hale getirdi bu dosyalarımı nasıl kurtarabilirim bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar bilgisayarıma lomx uzantılı virüs girdi resim video exel gibi dosyalarımı açılmaz hale getirdi bu dosyalarımı nasıl kurtarabilirim bilgisi olan var mı?

Bilgisayarınızdaki virüsü kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
İnternet Bağlantısını Kesin: Virüsün internet üzerinden daha fazla zarar vermesini önlemek için bilgisayarınızın internet bağlantısını kesin.
Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Bu, virüsün otomatik olarak başlamasını engeller ve virüs temizleme işlemini kolaylaştırır.
Geçici Dosyaları Silin: Bilgisayarınızdaki tüm geçici dosyaları silin.
Virüs Taraması Yapın: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin ve virüs taraması yapın. Bu, virüsleri algılar ve kaldırır.
Bununla birlikte, virüs temizleme işlemi sırasında dikkatli olun. Eğer virüs temizleme konusunda emin değilseniz, bir bilgisayar teknisyeni veya güvenilir bir IT profesyoneli ile iletişime geçin. Bilgisayarınızda önemli veriler varsa, virüs temizleme işlemine başlamadan önce verilerinizi yedeklemeyi düşünün.
İlginiz için teşekkürler, virüsü temizledim ancak resim belge exel gibi dosyalarımı kilitledi onları açamıyor ve görüntüleyemiyorum yani tek sorun bu.
Virüs temizlendikten sonra dosyalarınızın kilitlenmiş olması, genellikle fidye virüsü (ransomware) enfeksiyonunun bir sonucu olabilir. Bu tür virüsler, dosyalarınızı şifreler ve genellikle bir "fidye" talep ederler¹. Ancak, bazı durumlarda, virüs temizlendikten sonra bile dosyalarınızın kilidini açmanın yolları olabilir.
Bir seçenek, kilitli dosyaların kilidini açmak için bir "deşifre aracı" kullanmaktır. Bu tür araçlar, bazı fidye virüslerinin şifrelemesini çözebilir¹. Ancak, bu her zaman mümkün olmayabilir ve bazı fidye virüslerinin şifrelemesi çok güçlü olabilir.
Bir diğer seçenek, Windows'un yerleşik araçlarını kullanarak kilitli dosyaların kilidini açmaktır. Örneğin, Microsoft Yönetim Konsolunu (mmc) kullanarak kilitli dosyaların kilidini açabilirsiniz. Ancak, bu yöntem genellikle daha teknik bilgi gerektirir.
Her durumda, dosyalarınızın kilidini açmak için bir uzmana danışmanız önerilir. Ayrıca, gelecekte bu tür sorunları önlemek için güncel bir antivirüs programı kullanmanız ve düzenli olarak dosyalarınızı yedeklemeniz önemlidir
Evet bunu bende okumuştum, şuana kadar çözümsüz bir olay
Format at, exel dosyan açılmıyorsa ;
Bunun için MS Excel’i açın ve Dosya butonuna tıklayın.
Menüde, Aç seçeneğini bulun ve tıklayın.
Yeni seçenekler listesinde, Gözat düğmesine tıklayın ve virüslü dosyayı seçin.
Dosya seçildikten sonra, Aç açılır listesine gidin ve ekran görüntüsünde gösterildiği gibi Aç ve Onar’ı seçin.
Aç ve Onar seçeneğini belirlediğinizde, Onar düğmesine tıklayarak son bir onay vermeniz gerekir.
Onar düğmesine tıkladığınızda, onarım işlemi başlayacaktır; geçmesini bekleyin ve sorunu çözüp çözmediğini kontroledin..
Baktın olmuyor open office ile dene birde
Sistemi geçmiş zamana; örneğin virüs bulaşmadan 1-2 gün öncesine geri yüklemeyi denediniz mi?
Sorununuz buna rağmen çözülmez ise;
Mcafee virüs programı kullanıp tarama yapmanızı öneririm. Tabii bildiğiniz farklı virüs programı varsa onu kullanın, ben Mcafee den memnun olduğum için onu yazdım.
Fortmat atmak en güzeli virüs konusunda, ama tabii yedeğiniz yoksa en en son çare olmalı.
Can sıkıcı bir durum, umarım yukarıda ki öneriler işinize yarar.
bilisimprofesyonelleri.com/.../
Bu linki tıklayarak yazılanları uygulamayı deneyin bir de olmazsa. İnşallah çözüme kavuşur
Cevap
2Cevap
Sistem geri yükleme yap düzelmiyorsa tek çare formattir.
sorunu çözdünüz mü aynı sorun benim başıma geldi az önce tüm resimler exel exe dosyalarına yapıştı
Ben biraz araştırma yaptım bu virüs fidye virüsü, dikkat ederseniz pc deki şifrelediği klsörlerde not defteri var açıp okuyun eğer dosyalarınıza tekrar kavuşmak isterseniz para ödemeniz gerekiyor yazıyor. maalesef şu an için imkansız şifreyi sadece virüsü yapan açabiliyor belki ilerde bir sonuç alabiliriz. Ben saklıyorum özellikle resimlerimi belki ilerde bana bulaşan virüsün uzuntısına göre bir şifre çözücü yayınlanırsa açarım aksi halde bu şerefsiz lamerlere 500$ veremem.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?