İnternet & Teknoloji konusunda 809 cevap paylaştı.
Monitörünüzdeki dikey çizgilerin görünmesi genellikle üç ana sorundan biriyle ilgilidir: ekran paneli kendisi arızalıdır, bilgisayarınızla ekran arasındaki bağlantı hatalıdır veya yanlış bilgi alıyor.
Monitörünüz ilk açıldığında çizgilerin görünmesi ancak daha sonra düzelmesi, genellikle ekranın ısınmasıyla bazı iç bileşenlerin genleşmesi ve doğru şekilde çalışmaya başlaması sonucu olabilir1. Ancak, bu durum genellikle bir donanım sorununun belirtisi olabilir ve zamanla daha da kötüleşebilir.
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
Kabloları Yeniden Takın: Monitörünüzün HDMI veya DisplayPort kablosunu çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin, çünkü bir yeniden başlatma dikey çizgileri düzeltebilir. Farklı bir HDMI veya DisplayPort Kullanın: Monitör kablosunu monitörün ve/veya grafik kartının farklı bir portuna takmayı deneyin. Kabloları Değiştirin: Monitörünüzü bilgisayarınıza bağlamak için farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosu ve güç kablosu kullanmayı deneyin. Grafik Sürücülerinizi Güncelleyin: Grafik sürücüleriniz güncel değilse, dikey çizgilere neden olan bir uyumluluk sorunu olabilir. Grafik sürücülerinizi güncelleyin ve sorunun çözülüp çözülmediğini görün.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, bir teknik servise başvurmanızı öneririm.
bağlantı kablosunda sorun var. jak oturmuyorolabilir. laptom ise içierideki soket yerinden çıkmıştır. tamir gördüyse iyi takılmamıştır soket. bendede beneri olmuştu. kendim açtım yaptım