Bir dükkan var ve monofaze hay geliyor. Panoya trifaze hat geliyor, Trifaze sayaç konulup hay çekilmesi ve trifaze elektrik sayacı takılması gerekiyor. Sayaç hattını nasıl çekeceğiz?
Önce gidip izin alacaksınız ce güç beyan edeceksiniz, daga sonra proje çizilecek onaydan sonra panıdan güce göre 3 faz ve nötr getirip bağlatacaksonuz sayaca
İzin alındı , proje çizildi , sadece pratik olarak yapılacak. Panoya dışarıdan 3 faz geliyor fakat 2 faz kullanılmış dairelerde. Biz 3. Fazı da devreye alıp dükkana çekeceğiz araya da sayaç koyacağız bunun bağlantısı nasıl olacak
Erkekler Ne Diyor
Önce gidip izin alacaksınız ce güç beyan edeceksiniz, daga sonra proje çizilecek onaydan sonra panıdan güce göre 3 faz ve nötr getirip bağlatacaksonuz sayaca
İzin alındı , proje çizildi , sadece pratik olarak yapılacak. Panoya dışarıdan 3 faz geliyor fakat 2 faz kullanılmış dairelerde. Biz 3. Fazı da devreye alıp dükkana çekeceğiz araya da sayaç koyacağız bunun bağlantısı nasıl olacak
Güç nedşr
Güç derken? 3 faz geliyor işte ana hattan apartmana
Kva
3 faz girişi var onun kaç kva olduğunu nasıl ölçeceğiz
Projede yazar
Projedeki mevcut güç ile aynı mı onu doğrulaması gerekir mi ?
Güce göre kablo kesiti belirlenir
Hıı anladım. Projede ki güc e göre uygun kablo kesiti ile çekeceğiz hattı sayaç ı takacak ve projeyi ona göre onaylıcaklar öyle mi
Evet
Anladım teşekkür ederim
Panoya ana lalter takacaksın 3 jutup, prrojede çizmişlerdşr, sayaç ve dükkana bir sigırta dağıtım kutusu
3 jutup dediğin ne ?
Öğrenirsin elektrikçiden
Bi elektrikçiye sorsam söyler mi böyle böyle yapıcaksınız diye
Sen mi yapacaksın bu işi
Elektrikçi para almayacağı işi ankatmaz)))
Evet. Proje var çok basit görünüyor 3-4 sigorta gibi bişiler t2 k. g 8350w t. g 5010 w yazıyo
At resmini bakayım
1 faz nötr
Trifaze sayaç için 3 faz ve 3 dönüş olmucak mı?
Trifaze 3 faz 1 nötr
3 faz nötr 380 v.