Sosyal medya psikolojimizi mi bozuyor?

Tabi ki evet yani sorulmaz bile. Yaşadığım bir örneği anlatmak istedim.

Bir süredir telefonum bozuk olduğu için Instagram'a giremiyordum. Yeni telefon geldi, Instagram yuklemedim zaten buna, sanırım yuklemeyecegim de... Geçen gördüm birinin doğum gününü kutlamıslar, onu da gösterişli bir şekilde paylaşmışlar. Benim de doğum günümü kimse kutlamamisti. Moralim bozulmaya başladı, kapattım hemen. Halbuki kutlayan herkes o kişiyi sevmiyordur bile belki, kimisi eğlenmek için gitmiştir. Doğru ve organizasyon yeteneği olan bir insan etrafında olduğu için o kişinin doğum günü kullanmıştır.

Her gün sosyal medyaya maruz kaldıkça psikolojimin nasıl olumsuz etkilendiğini ve her gün buna maruz kaldığım için iyilik halimle moralimin bozuk olduğu hal arasındaki farkı bile anlamadığımı farkettim. Siz de acilen sosyal medya uygulamalarını kaldırın bana kalırsa.

Bu telefon ilk geldiğinde de Tiktok yüklü geldi, açtım baktım, konu seçimi yapabiliyorsunuz, ne güzel dedim, istediğim konularda video izleyebilirim. İlk çıkan video benim seçtiğim konuyla alakasızdi, ikinciye geçtim, o da canım saçma alakasız bir şeydi. Tiktok'u da hemen sildim o yüzden. Sanki istediğiniz konularda video çıkacakmış gibi yapıyorlar ama çıkmıyor. Tavsiye etmiyorum.

Kullanışlı olan tek sosyal medya LinkedIn ve KS bence..

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sosyal medya psikolojimizi mi bozuyor?