Biri seni bulurum diye tehdit mi etti? Niye sordun bunu? Bulan çok kişi gördüm. Polislerin kullandığı kayıtları kullanıp ev adresini, tc’ni falan buluyorlardı sanırım.
Adını soyadını biliyorsa bile bulma ihtimali var. Birkaç tane sonuç çıkar karşısına. İşte bir tanesi de sen oluyorsun. Yaşadığın şehri biliyorsa sonuç daha da azalır. Yüksek ihtimalle bulabilir hanımefendi.
Sesten kimlik tespiti yapılabiliyor. Ama bunun için bir veri gerekiyor.
Şimdi siz aslında bilmesenizde çağrı merkezi gibi bir yerle yaptığınız görüşmeler kaydedilir ve bir veri deposunda saklanır bulmak isteyen kişiler buradaki depodan analiz yapıp sesinizden kimliğinize ulaşabiliyor. sadece whatsapp üzerinden bir arkadaşınıza gönderdiğiniz sesten bile bu yapılabilir.
Ama bunu yapabilecek seviyede biri oturup senin sesinle felan uğraşmaz. daha basit yöntemler ile mesela bir link göndererek foto göndererek bunu yapabilir.
Onun dışında kullandığı bir yazılım sayesinde de bunu yapabilir. ama sonuç itibariyle yapılabiliyor yani binlerce yolu var bir noktada açık vermişsindir mutlaka.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bulabilir. Tc kimliğine kadar ama onu yapacak adam çok az. Rahat ol. İstediğinle konuş.
Bulabilir demissin
Biri seni bulurum diye tehdit mi etti? Niye sordun bunu? Bulan çok kişi gördüm. Polislerin kullandığı kayıtları kullanıp ev adresini, tc’ni falan buluyorlardı sanırım.
Kimse bulurum demedi ben öyle olacağını düşündüm şüphe ediyorum
Adını soyadını biliyorsa bile bulma ihtimali var. Birkaç tane sonuç çıkar karşısına. İşte bir tanesi de sen oluyorsun. Yaşadığın şehri biliyorsa sonuç daha da azalır. Yüksek ihtimalle bulabilir hanımefendi.
Adımı soyamadimi bilmiyor ben bilmeden bulacağını düşünüp şüphe ediyorm
Yok, bulamaz. Rahat ol.
Yüksek yerlerdekilerden birinin yakınıysa olabilir. Ama çok yüksek yerlerdekiler.
Evet bulunabiliyor.
Nasıl ama ne olursa buluyor sadece mesaj ve sesli arama ile bulurlar mi nrde olduğumu ve kişisel bilgilerimi
Çok yöntem var o kişinin elindeki imkana göre değişiyor. Ama evet istenilir ise bulunur.
Telefon numarasından adresine kadar çıkarabiliyorlar mesela bu konuda senin bilinçli olup açık verip vermemen önemli.
Sesten kimlik tespiti yapılabiliyor.
Ama bunun için bir veri gerekiyor.
Şimdi siz aslında bilmesenizde çağrı merkezi gibi bir yerle yaptığınız görüşmeler kaydedilir ve bir veri deposunda saklanır bulmak isteyen kişiler buradaki depodan analiz yapıp sesinizden kimliğinize ulaşabiliyor. sadece whatsapp üzerinden bir arkadaşınıza gönderdiğiniz sesten bile bu yapılabilir.
Ama bunu yapabilecek seviyede biri oturup senin sesinle felan uğraşmaz. daha basit yöntemler ile mesela bir link göndererek foto göndererek bunu yapabilir.
Onun dışında kullandığı bir yazılım sayesinde de bunu yapabilir. ama sonuç itibariyle yapılabiliyor yani binlerce yolu var bir noktada açık vermişsindir mutlaka.
Ben direk tcmi yazim bulsa nolcak?
Bn hiç bir bilgimi vermedim hiç bir şey söylemedim ama sadece konuşmuş olduğum icn bile bulabilir diye şüphe ediyorum sürekli
Hayır. Adını soyadını belli etmesiysen KS dışına çıkmadıysan sorun yok.
Neden bu kadar korkuyorsun ki tehdit mi etti
Bura değil instgrm ordan konusunca yerimizi ve bilgilerimizi bulurlar mi
Profilin gizli ve isim soyisim açık gözükmüyorsa sorun yok.
Hayır bir şey yazmıyordu boş bir hspti konuştuğumuz kişiler biz bilgi vermesek bile bazı yontemlerle bulamaz mi bilgilerimizi
Instagram sandığın kadar kolay güvenlik açığı bırakmıyor
İsteyen bulur ama bulup ne yapacak.
Bulunmamasi gerekecek seyler mi etttin?
Ne mesela sadece konuşmaktan bahsediyorum ben
Konusun neden seni bulsun
Kendini acik edersen bulabilir
Söylemedikçe bulamaz
bulur