Modern teknoloji günümüzde neyi mahvetti?

Sohbet etmeyi öldürdü.. Artık bir araya gelince bile herkesin elinde telefon var.. Eskiden olsa bir araya gelindiği zaman sohbet muhabbet olurdu oyunlar oynanırdı çok eğlenceli vakitler geçirilirdi..
Modern teknoloji günümüzde neyi mahvetti?

Sohbet etmeyi öldürdü.. Artık bir araya gelince bile herkesin elinde telefon var.. Eskiden olsa bir araya gelindiği zaman sohbet muhabbet olurdu oyunlar oynanırdı çok eğlenceli vakitler geçirilirdi..
Çok güzel bir soru. İnsan ilişkilerini baştan aşağıya mahvetti. Programlara bak. Evli insanlar bile sanaldan sevgili bulup kaçıyor. Aldatmalar, her şeye kolay ulaşıldığı için kolaylaştı. Çünkü kolay ulaşım demek çeşitlilik fazlalığı demek. O olmazsa diğeri olur mantığıyla ilişkilerde kimse kimsenin neredeyse değerini bilmiyor. İyice tüketimci olduk. Bilhassa da güvenimizi... Aldatmayı geçtim. Millet daha iğrenci cinselliği de sanala döktü. Hadi f*ck yaparsın ve nude istersin, neyse de atanların yüzünden millet sevgili yapsa da atmayan kişiyle de bu yüzden sırf sevgili oluyorlar. Yalandan yere insanı ümitlendirip ah alıyorlar. Sonradan da sevseydin hakaret etmezdin, sevseydin beddua etmezdin, böyle yaparak beni iyice kaybediyorsun diyorlar. Ne diyecektik acaba? Ne güzel beni or**ospu yerine koyuyorsun aşkım mı? 😂😂
👏🏻👏🏻
İnsanların samimiyetini ve kişiliklerini. Normal dediğimiz insanların içinde HULK çıkabiliyor. Ve ya CANAVAR. Klavye başında (Telefon klavyesi de dahil) bambaşka insanlar dışarıda sosyal hayatta tam tersi insanlar.
Cevap
26Cevap
Bence bir çok şeyi mahfetmiş olsa da ben olumlu yanlarına daha çok odaklanıyorum.. mesela benim için güzel bir şey çünkü böylece film dizi izliyorum oyun oynuyorum can sıkıntım geçiyor ayrıca insanlar bazen dışarı çıkamıyorsa sosyal olarak arkadaş bulup konuşabiliyor ama bir yanda da sanki samimiyeti azalttı gibi bu
Hemen hemen herşeye kolayca ulaştırdığı için artık insanlar eskisi gibi özveri ile çaba göstermiyor ulaşmak istedikleri şeylere. Bu nedenle de daha kalitesiz sonuçlar ve ürünler ortaya çıkıyor.
Modern Teknoloji + İnsan -> Kalitesiz sonuçlar
Sosyal iletişim hafıza güçlenmesi
eskiden bütün mahallenin telefon numarasını ezbere bilirdim 😂 şimdi kendi numaramı zor ezberledim
Bence eskiden telefon kullanan kişi sayısı daha az olduğu içindir.. 😅
Çocuklar sokağa çıkmıyorlar. İnsanlar sohbet etmiyorlar. Kahvede okey oynayan azaldı. her şey değişti.
En kötüsü de çocukların istedikleri gibi oynayamaması dört duvar arasında kalıyorlar.. Çünkü kimseye güven olmuyor artık..
Aynen her an çocukları kaçıracaklar diye korkuyor aileler.
Evet yanında elinden tutuyorken bile korkuyoruz..
Sorma. Kaçırma korkusu bayağı çoğaldı.
Çünkü böyle olaylar çok fazla..
Maalesef
Samimiyeti sohbeti muhabbeti arkadaşlığı insanlığa dair bütün güzel ilişkiyi mahvetti maalesef. Bununla birlikte görgüsüz insanlar hortladı.
Kesinlikle.. Ama birde bunun iyi bir şey olduğunu düşünen kesim var.. Parayla böyle şeyleri alabileceğini düşünenler..
Evet ama bunu kabul etmiyorlar işte.. Verecek cevap bulmayınca da sataşacak yer aradı.. 😅
İlişkileri. Teknoloji uzaya çıkmamızi sağladı ama bir üst komşuya çıkmamızi sağlayamadı
Bu yorumun altına imzamı atarım.. 😄👏🏻 Burada bir üye de sorunun bende ve çevremde olduğunu yazmış.. Oysaki hiç alakası yok..
Oldu.. 😅 Sence bende @ptllık var gibi mi duruyor
. 😅
Boş kağıda imza atmak için @ptal olmak gerek.. 😅
Mecazi olarak dedik herhalde.. 😅
İyi sen öyle anla.. 😅 Yaz tahtaya al haftaya misali.. 😂
Hı hı görürsem söylerim.. 😅
Neyi getirecek.. 😄
Sana kredi kartı ekstresi getirecek.. 😅
😅😅 İmzalı boş kağıdı da ekstremi de göndermem.. 😅
Yokuş iyidir.. 😅
İnsan ilişkileri samimiyeti ama nankörlük çok güzel ortaya çıktı iki gün önce destek olduğum insanlar 3 günde engelliyor
Sohbet etmeyi öldürdü maalesef dediğin gibi herkesin aklı fikri telefonda
En büyük eksisi insanları tembel ve asosyal yapıyor olması
Muhabbeti aldı elimizden ya, eski tat tuz yok.
arkadaşlık ilişkisini hem mahvetti hem fayda sağladı
maalesef bir soru sordum mesleki eğitim üzerinden farkettim ki herkes yapay zeka kullanarak cevaplamış özgünlük yok diye bilirim buradan yola çıkarak
hiç birşeyi mahfettiğini düşünmüyorum. aksine olmasaydı ne olurdu düşüncesindeyim
Sosyal medya yaptı böyle. Kendi hayatında beş kuruşluk insanlar 50 bin takipçi ile kendini değerli zannetmeyr başladı
kadınları bozdu artık gerçekten kim daha anaç kim daha iyi niyetli belli değil
elimdeki telefon, altımdaki otomobil ve evim ile yalnız uyumuyorum İstanbul gecelerinde
Samimiyet kalmadı artık
Kesinlikle.. Eskiden sohbetler daha güzeldi..
Evet.. Şimdi bir süre sonra ortada sohbet kalmıyor..
Aynen birileri de tam aksini savunuyor ama bilemedim.. 😅
Hangi ortayı bulmak zor olmuş.. 😅
Allah Allah insanlar sohbet muhabbet edebiliyormuş bende sorun varmış.. 😅
Sen dedin demiyorum ki.. 😅 Birileri diyor.. 😅😄
Reklam yapmayayım bak işte.. 😄
İyi bak.. Benim sinirim bozuldu.. 😅
Ne derse desin umrumda değil ama aileme kimse bir şey diyemez..
Kesinlikle ailem benim her şeyim.. Kimse ailem hakkında yorum yapamaz..
Vermem.. Gelmiş sohbet muhabbetin parayla olacağını savunuyor..
Elinin kiri.. Herşeyi parayla sahip olabileceğini sanıyor ama öyle değil..
Bu pek mümkün değil..
Tabiki de sabrı mahvetti. Şimdi her şey çok hızlandı.
Benim hayatımı mahvetmedi tam tersi kolaylık sağladı ,
İlişkileri mahvetti aldatmalar çoğaldı
Etik kuralları
Mahalle aşkini öldürdügü kesin
Kısacası birçok şeyi mahvetti...
Sosyal hayatı.
Güzel arkadasliklari
Aynen gençliği mahvetti bence
Kesinlikle karşılıklı sohbeti mahvetti.
insan ilişkilerini
Samimiyeti
İnsan ilişkilerini tabikide