Madde, varoluşundan ötürü kuantum alt düzeyinden galaksi boyuta varana kadar diğer tüm oluşumlarla etkileşim de olduğundan, ışık hızına çıkması mümkün görünmüyor. Foton gibi kütlesizlik durumuna geçebilirse şayet bu mümkün olabilir.
Bir bedene hapis bizim gibi canlıların bu kuralı aşabilmesi için ya enerji formuna dönüşüp organik beden yapısından vazgeçmesiyle (artık insan kavramından da çıkmış olur, ölüm de belki böyle bir süreçi yaratıyor) ya da A noktasından B noktasında ki konakçı bedene sadece bilinç aktarımıyla geçebilmesiyle mümkün olabilir gibi.
Bir arkadaş neden çıkamayacağını açıklamış bende ne olacağını acikliyim. Şimdi eğer ışık hızına ulaşırsak. zaman bizim için durur. Ama eğer ışık hızını geçersek zamanda geriye gideriz. Ama ışık hızını geçmemiz izafiyet teorisine göre imkansızdır. Mesela sanırım brezilyadaydı elektron hızlandırma tesisleri var ama onlar bile ışık hızının çeyregine bile yeni ulasmislar
İlgilenirim tabiki de bu konuları seviyorum çünkü. Ama katılmadığım bir durum var. Işık hızını geçmek bizi zamanda geri götürmez geçmiş olayları görmemize olanak sağlayabilir ama zaman bizim için hala aynı akar diye düşünüyorum.
Sizinkiside bir düşünce ama şöyle düşünelim bir tren düşünün ışık hızında gidiyor bu tren ve sizde trenin içindesiniz. Trenle aynı hıza sahip olursunuz ve çevre sizin için değişr ama trenin içinde olmayanlar için değişmez. Şimdi şöyle düşünün, bir çember ve bu çemberin içindede bir çember ve bir tane daha çember olmak üzere iç içe 3 çember hayal edin. Ortadaki çember zamanımızdır ve bu çember sürekli büyür. en içteki çizgi geçmişi en dıştaki çizgi geleceği gösterir. Bana bir dakika verin sonra gelip anlatırım bir işim çıktı
Kütlenin uzamasından dolayı böyle diyorsun ama bu sadece teori, daha hızlı gittiğimizde neden kütlemiz artsın ki? Işık hızına ulaşıldığında form değiştirmek zorunda değiliz bence
Bunu sana açıklayabilsem Einstein’dan daha iyi bir konumda olduğumu da ispatlamış olurum ama açıklayamam 😀 sadece hızlı gittiğim için kütlemin artması bana çok mantıklı gelmiyor
Sana mantıklı gelmeme sebebi nedir? Bununla ilgili eminim bir kaç fizikçinin görüşü olmuştur. O çerçevede açıklar mısın? Yeni fizik kanunu bul demiyorum, onun için zaten zaman yok. 🤣