Selam dostlar. İnsanoğlu gün ve gün farklı teknoloji alanları üzerinde araştırma yapıyor ve geliştiriyor. Yıllardır da gündemde olan sorulardan bir tanesi de Işık hızı, sizce ışık hızına ulaşabilir miyiz veya yaklaşabilir miyiz?
Işık hızına ulaşabilecek miyiz, siz ne düşünüyorsunuz?
Kütleye sahipken ışık hızına çıkmamız mümkün görünmüyor. Beden olarak ışık fotonun özelliklerine dönüşemedikçe de hala hayallerimizi zorlayan bir konu olmaya da devam edecek gibi görünüyor.
Belki gelişmiş robotları buna ulaştırabileceğiz ama organik bedenimizin buna dayanması mümkün değil. Çift haneli g kuvveti bizim için ölümcül olabiliyorken o hızlara yaklaşırken ki maruz kalacağımız kuvvet akla hayale sığmıyor. Düşününce o hıza tek tuşla (filmlerde ki gibi) çıkıp tek tuşla durmakta imkansız. Kaldı ki o hızda gittiğimizde bilmem kaç milyar ışık yılı ötede ki engele çarpmamak için bilmem kaç milyar ışık yılı öteden onu farkedebilecek radarı bulmalı ve ona göre erkenden kaçınma manevrasına başlamalı ki buda korkunç bir bilim ve teknolojik ilerleme gerektiriyor.
Belki gelecek ışık hızında değildir de solucan deliği, warp motoru gibi kurgusal gerçeklerle henüz keşfedemediğimiz doğal fenomenlerde olacaktır.
E=mc2 ye göre kütle sahibi olan hiçbir şey ışık hızında gidemez ayrıca ışık için zaman kavramı yoktur ışığın bir yerden bir yere gitmesi onun için anlıktır uzay zaman düzlemini ışık bükemez ancak ışıktan hızlı gitmek mümkündür bunun için karanlık enerji yardımı ile cosmozu haraket ettirebileceğini düşünülen Alcubierre motoru denilen teorik bir tasarım vardır. Henüz bunlar için çok yolumuz var :) uzun uzun yazardım da kısa bir özet olsun istedim :)
ölürüz o kadar hızlanırsak. yakında olacağını sanmıyorum da uzak gelecekte enerjiyi kontrolü bir biçimde maddeye dönüştürebilirse insanlar ancak o zaman mümkün ama canlılara yapılması daha da zor