Servise gönderdim ama bu pcnin sorunu yok deyip gönderdiler iki kez. Fanı da ara bir kafasına eserse çalışıyor.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Technopat a kayıt olun ve bu soruyu orada sorun oradan @yener yazın @leeyubin yazın onlar size cevap verir burada cevap bulamazsanız.
Ben laptop araştırırken bu tarz şikayetler duymuştum laptoplar öyledir
Teşekkürler.
Fiyorki beni servise yollama ömrümü tsmamladım değiştir beni.
Ne ömrü ya, bu sorunu yaşadığımda alalı bir sene zar zor dolmuştu.
Coil whine deniyor ona. Ekran kartı ve işlemcinin çalışma cızırtısı o
Kasma ve ısınma ne olacak, fan da az çalışıyor. Ayrıca coil whine bobin vızıltısıdır, benim pcde bobin yok chip var.
Coil whine fan değil, elektronik cızırtı sesi. laptoplarda çok olsa da PC'de de yaygın.
Kasma ve ısınma ya fan bozulmuş, ya termal macun zamanını doldurmuş, ya da ki, toz tutmuş.
Tam fan gücüyle çalıştırınca nasıl oluyor peki?
Benimki laptop, masa üstü değil. Zaten fanı arada canı isterse çalışıyor bir yirmi saniye kadar. Genelde hep bu ses var ve aşırı ısınıyor. Serviste ilk ekran kartı değişmişler, bir isé yaramadı. Tekrar gönderince sorun yok bu ses normal diyorlar. Toplantılarda karşı taraf bile duyup rahatsız oluyor, böyle bir sorunu normal kabul etmemeleri gerekir.
Ayrıca ısınmayı da kasmayı da çözemedi bir servis. Iyi bir tamirci bulursam götüreceğim bizim bölgede.
ASUS mu laptop?
Yok Lenovo, Acer laptop'ımda hiç böyle bir sorun görmedim. Önceki pcmde de öyle. Beş seneden fazla oldu hâlâ çalışıyor Acer maşallah.
Lenovo da bir senede üç farklı sorun verdi. Sorun yok deyip iade de kabul etmediler zamanında.
Lenovonun kendi uygulaması olması lazım fan hızını falan kontrol edecek. Yoksa o uygulamayı indir. Fan hızını en azından kendin ayarlarsın.
Bende Asus'ta benzer bir sorun vardı. Sinir oluyorum fan sesine.
Biraz önce unuttum söylemeyi bazı cihazların işlemcisi ve ekran kartında da sorun oluyor.
Isı dereceleri ne kadar oluyor normal kullanırken?
Fan sesi değil ya. Fan çalışırken çıkan ses çok sessiz ve hafif. Bu cızırtı sesi bazen pc kapağını kapalı tutarken de geliyor, ama genelde uyku modunda duruyor.
Neyin ısı dereceleri?
Cihaz ısınıyor diyorsun ya. İşlemci ve Ekran Kartı sıcaklıkları.
Cızırtı dediğim gibi coil whine olabilir. İnternette bazı videolar var. Acayip ses çıkaran cihazlar bile var. Robot gibi
Sıcaklıklarını bilmiyorum, çıkarıp bakmadım. Online görünüyorsa da hiç bakmadım.
Lenovo Vantage programını kurdun mu?
Hayır, lenovo e support sitesinden birkaç tarama yapılıyordu ama sorun bulunamadı onda da.
Sorun prgramı değil bu. Sıcaklıklara bakabildiğin fanları falan yönetebildiğin program
Fanları yönetsem de cızırtı düzelmeyecek. Fanda sorun varsa da online düzelir mi bilemiyorum. Yine de denerim.
Ne kadar oluyor aldığın?
Iki sene oluyor az çok. Ilk sene dolduğunda oldu tüm sorunlar.
Coil whine bu kesin. Maalesef çözümü yok
Ben bu pcyi satamam da. Kim alır coil whinelı cihazı. Sorun değil diyorlar bir de. Ne film izlenir ne toplantı yapılır.
Bu her cihazda oluyor. Bazılarında çok bazılarında az. Kaça almıştın?
Hediyeydi. O zamanlar yedi-sekiz bin arası olmalı.
4-5 bine satabilirsin eğer öyleyse
Şaka gibi. Bu fiyata satsam yerine tablet zor alırım. 😂 Coil Whine çıkanlara da firma üç binlik farkı iade etse bari sorun yok diyeceklerine.
O sorun genelde firmadan değil işlemci ve ekran kartından kaynaklanıyor. Ve sesi rahatsız etse de bu parçaların sorunlu olduğu anlamına gelmiyor. Sadece ses meselesi sıkıntılı
Rahatsız eden şey sorunludur. Alarm gibi bildirim vermesi normal değil. Donanımsal sorunu olmaması başka, kullanım kalitesini düşürmesi başka. Bunu sorun olarak kabul etmeleri lazım. Sessiz çalışan pclerin suçu ne.
Ses çıkarken videosunu çekip Lenovo'nun Reddit sayfasına at. Bir de onlar baksınlar. Belki başka bir sorundur.
Denerim, sağ ol.
Rica ederim
Attım da bilen hiç cevap gelmedi. Reddit'te pek kişi yok herhalde.
Türkçe yazdıysan geç gelebilir cevap.
Yok Ingilizce yazdım
Benzer sorunu olan birisi olursa yazacaklardır
Laptop mu
Evet
Belirli süreden sonra laptoplar aşırı ısınır kendin biliyorsan termal macun sür bilmiyorsan tamirciye götür o sürsün
O ses nedir acaba? Isınmayı falan anlıyorum da sürekli ses gelmesini anlamadım. Termal macun sesi de engeller mi?
Sesi tam anlayamadım, termal macun sadece soğutma yapar
Mesaj bildirimi gibi ama sürekli olarak cızırtı sesi geliyor. Neyse bir tamirciye götürürüm iyisini bulabilirsem.
Yaz bakim bi bana ozelden bildirim nasil bir sey