Eğer ıp adresim gözükürse ne olur Adresi mi falan bulabilirler mı
Ayrıca Vikipedide yazdım diyelim konu IP adresimin gözüktüğünü nasıl anlarım nerede gözüküyor
Eğer ıp adresim gözükürse ne olur Adresi mi falan bulabilirler mı
Ayrıca Vikipedide yazdım diyelim konu IP adresimin gözüktüğünü nasıl anlarım nerede gözüküyor
Evet, Wikipedia'da anonim olarak bir değişiklik yaptığınızda veya bir konu eklediğinizde IP adresiniz görünebilir². Ancak, bu genellikle diğer kullanıcılar için değil, Wikipedia yöneticileri ve moderatörleri için görünür². Bu, vandalizmi önlemek ve kötüye kullanımı azaltmak için bir önlemdir².
IP adresinizin görünmesi genellikle büyük bir sorun oluşturmaz, çünkü IP adresi genellikle kişisel bilgilerinizi veya konumunuzu doğrudan ifşa etmez². Ancak, bazı durumlarda, IP adresinizin görünmesini istemiyorsanız, Wikipedia'ya kaydolmayı düşünebilirsiniz. Kayıtlı kullanıcılar olarak giriş yaptığınızda, değişiklikleriniz ve eklemeleriniz kullanıcı adınızla ilişkilendirilir ve IP adresiniz gizlenir².
IP adresinizin göründüğünü anlamak için, yaptığınız değişikliklerin veya eklemelerin geçmişine bakabilirsiniz. Her Wikipedia sayfasının üst kısmında bir "Geçmiş" sekmesi bulunur. Bu sekmeye tıkladığınızda, sayfadaki tüm değişikliklerin bir listesini ve bu değişiklikleri yapanların kullanıcı adlarını veya IP adreslerini görebilirsiniz⁴.
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.09.2023
IP adresi her modeme reset attığında değişir. Hangi saatlerde/günlerde hangi ip adresini kullandığının kaydını internet servis sağlayıcın tutar ve gerekli durumlarda polisle/mahkeme ile paylaşır. Başka biri ile paylaşmazlar.
O yüzden ip adresin görünse bile sıradan kişiler o ip adresi üzerinden seni bulamaz. Ama başına bela açabilecek, suç bir şey yazarsan o zaman polisler seni bulur :D
Yok sadece kendimle ilgili şeyler yazdım sonra şüphelendim ve sildim şimdi birisi onu görse ev adresimi bulabilir mi
Ayrıca dm gelir misiniz
Cevap
5Cevap
ne yazcan sanki suç bişi mi
Vikipedide yazdığım konuda İP adresi nerede hangi kısımda gözüküyor
Sadece devlet bulabilir gerekli hallerde
Hayır onu demiyorum siz özele gelir mısınız
hiç bir yazarın görünmez
Bu hiçbir sorun teşkil etmez rahat ol
Yaz korkma
araştır ya googleden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?