Dünya vatandaşlığına kabul edilen ilk insansı robot Sophia, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Fragman yayınlandı açıkçası merak uyandırdı. 5 Eylül'de Gain'de yayınlanacak bölümü izleyecek misiniz?

Dünya vatandaşlığına kabul edilen ilk insansı robot Sophia, Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Fragman yayınlandı açıkçası merak uyandırdı. 5 Eylül'de Gain'de yayınlanacak bölümü izleyecek misiniz?

Çoğu önceden hazırlanmış görünüyor, ancak bir robotun her zaman sınırlar dahilinde akıllıca hareket edeceğini unutmamak gerekir, sınırlar dahilinde dememdeki neden ise bir robot için insana nazaran sınırlar her zaman olacaklar ve avantajlı olduğu konuyda belleğine kaydedilen herhangi bir bilginin fikrin eylemin onda her zaman geçerli olacağı ve gerektiğinde kullanabileceğidir, bu ne demek peki? bir insan zekası ve isteği tarafından kolaylıkla kontrol edilebilen robotlar yapmak mümkün evet, bu robotları ister faydalı kılarsınız isterseniz de zararlı, bu kısmı yalnızca meydana getirene kalır, gerisiyse robotun pek de umurunda olmayacaktır.
şu an topluma tanıtılan yapay zekalar gerçek potansiyelinin %10'u bile değil. Çok daha nitelikli olacak. Resmen yakında insanoğlu tanrıcılık oynamaya başlayacak. Ben programın tamamını izlemedim. Özetini ya da fragmanını izledim sanırım tam hatırlamıyorum. Fakat şaşırdığım şey, insanların ağızı açık şekilde şaşkın şaşkın Sophia'ya bakıyor olmasıydı.
Baya bi ironi yapmışlar. Bir yapay zekaya duyguları olup olmadığını sormak vs. bunlar çok gereksiz sorular. Bir yapay zekanın tabiki duyguları olamaz. İnsan eliyle üretilen bir şeyin de insandan daha zeki olabilmesi mümkün değil. Hafıza, bellek gücü okey de zeka farklı bişey. En nihayetinde bir makine. O makinenin de kontrolden çıkması en fazla yazılım hatasından dolayı olabilir. İnsanlar bu konuda gereksiz korkuyor
izledim ve bu yapay zeka mesela ironmandeki jarvis gibi mi 😀 ama ürkütücü ya mesela kendisi mi söylüyo o şeyleri insani şeylere sahip olmam siz insanlar zavallısınız dedikten sonra oğuzhanın zekadan önemli şey vardır kontrol diyip telefonunu kapatması yav kurgu mu bunlar kafamda deli sorular 😀
Cevap
32Cevap
Hayır izlemeyi düşünmüyorum. ama belki de izlerim komik olabilir çünkü. bazen güzel espriler çıkabiliyor.
Oğuzhan uğur'u bir anda sivrilen ve bu kadar büyük şeyler yaptıran, finanse eden kişilerin ülke gençliğini etkilemek adına iyi düşüncede olduğunu düşünmüyorum düşünmek
@everkeğii ne gibi
Projelerden biri sadece.
Kim kabul etmiş dünya vatandaşlığına dünya devleti diye bir şey mi var?
Oğuzhan uğur izleyecek kadar boş vaktim yok. Gider Wall-E izlerim daha faydalı
Wall-E ne hocam bende izlerim belki
Çok merak ediyorum ama orada çok güzel cevap vermiş robot ama anlayana tabi orada kolay kolay anlayan cıkmaz o sacma sapan soruyu soracak robotun verdigi cevabı anlayacak
Ne kadar m@l varsa bu ülkede. Biz birbirimizi dinledik anladık robotla söyleşi kaldı beyinsizler.
Hayır, izlemeyi düşünmüyorum ama bu programdan sonra Sofia Marcus ve Connor gibi isyan bayrağını açabilir.
sophia'nın öyle bir potansiyeli yok. en fazla "insanları yok et" gibi cümleler kurabilir. connor ve marcus çok gelişmiş yapay genel zekalardı. sophia yapay genel zeka bile değil
Ciddi anlamda yazmamıştım ama doğru.
kusura bakma bazen şakaları fark edemiyorum
Programı izlemedim ama youtubede siyaset hakkında konuştukları kısa bir short videosu karşıma çıktı onu 5-10 saniye izledim
Fragmanı izledim, bok gibiydi. Yapay zekayla laf dalaşı tam bizim milletlik “vooov” dedirtecek olay. Reyting alacak yeri biliyorlar
Saçmalık
Gençlerin kalitesi iyice düşmüş
Telefonundan okuyup robota soru soruyorlar
Oğuzhan da
robota üstün gelmeye çalışan bir ezik
Müsait olunca izlerim Oğuzhan in güzel bir kapak yaptığı an vardı çok hoşuma gitti onun için bile izlenir
Ay Oğuzhan Uğur'un Sophia yi sadece fragmanda bile 2-3 kere popiş etmesi yok muydu, bölümü heycanla bekliyorum sevgilim de soru sormuş
Boş program
Ya canım görmüyormusun hepsi kurgu yazılımcı direk istediğini soylettiriyor sizin gibi andavallarda alkış tutup bunun gibi gereksizleri izlettiriyor bunu izleyeceğine git Celal Şengör izle malmisiniz
Herifin verdigi zeka kendine yetsin derken celal sengoru mu diyorsun 😁 vay sığır vay ya 😁 bunun gibi malı izleyecegime onu izlerim
Almıyorum yol falan oğozhon oğoron popiş otmoso yok moydo canım yapay zeka ile nasıl baş edecek bu andaval
Dobralik ile küfür etmenin alakası yokki senin aptal ipe sapa gelmez cümlelerini yorumlarkej küfür etmeden duramıyorum ki😁 ezikle lan valla bakayım nasıl ezikleyeceksin :)
Oğuzhan'ı pek sevmem ama zekasına ve hazır cevaplıgına hayran kaldım.
İzlemek isterim bu değilmiydi insanlığın bitmesini isteyen
Bu robot Türkiye'de ise taciz tecavüz olur. Robota Kalkan şeyler kırılsın diye tepki çekerse şaşırmam robot dikkat çekici duruyor 😅 biri çıkıp harcamasa barı yazık olur 🥲
Kesite denk geldim instagramda. Robota laf sokmayanda ne bileyim. Önceden hazırlanmış gibi
Biraz önce fragman izledim. Oğuzhan Uğuru seviyorum zaten. Merakla yeni bölümü bekliyorum
Birazını izlemeyi düşünüyorum gurur duydum Oğuzhan Uğur ile. Zaten kendisini severim.
Türkiye ye geldiyse tecavüz etmeden bırakmazlar bu robotu
Kesinlikle izleyeceğim eğlenceli gözüküyor. Boşuna kasmışlar cevaplarda
İzledim ama çok kurgu vardı program içinde. Aşırı belli oluyordu.
Yaa dimi Allah'ım şükür birtek bana öyle gelmemiş
Youtube tanıtımı baya iyiydi izlerim muhtemelen.
Güzel cevap vermiş Oğuzhan uğur fragman böyleyse bölüm daha güzeldir
Sanki zekası var katılsa ne olacak?
Programlama yapan kimse onun istediğini söyleyecek
Fragmanda güzel laf sokmuş oğuzhan
Sapık dayılar görmesin
Bana cazip gelmedi djdnd
Açıkçası sabirsizlikla bekliyorum izliyecem galiba
insanlardaki saçma sapan ütopyayı anlatmış
Kendi bilmez bu dingilin hiçbir şeyini izlemiyorum
Robotlar dünyayi ele geçirecek
Bu soytarıyı sevmiyorum
İzlicem çok merak ediyorum
Hayır izlemeyeceğim
İzleyeceğim kesinlikle
Senaryo kurgu gibi geldi bana
Youtubede olsa izlerdim ama gain yok ki
Hayır ilgimi çekmiyor.
Bana ilgi çekici gelmedi izlemeyecem
İzleyeceğim meraklandım
çokta mühim birisi değil
Oğuzhan Uğuru hiçbir zaman izlemem
Helali hoş olsun gardaşıma
Fragman baya iyiydi 😂
Yaw ufffyiutube düşer inş
Hayır izlemeyeceğim başka dertlerim var.
MAM’ı her koşulda, her konukta izlerim.
Böyle saçma sapan şeyler izlemiyorum
İzleyeceğim. Yapay zeka beni çok ürkütüyor
İzleyeceğim
Boş olursam izlerim
İzleyeceğim
Evet izleyeceğim
Evet tabii ki de izlerim
Izledim
Merakla bekliyorum
Yokkk
Boş adama boş iş