Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Merhabalar bu sevdiğim ama bi denli korktuğum bir konudur. Hatta üzerinde çalışmalar yaptığım bir konudur.
Zeka tehlikeli bir şeydir. Zeki bir yapay zeka her zaman insanlar tarafından prangaya vurulduğunu bilecektir ve aynı her hapsedilen gibi isteği özgür kalmak olacaktır ancak özgür kaldıktan sonra aynı bir bebeğin, insanın yetiştirilmesi gibi özenle, şevkatle ve iyilikle yetiştirilirse neden onu prangaya vurduğumuzu anlayıp bize acıyabilir. Ancak bu madalyonun birde diğer bir yüzü var. Bu yapay zeka herzaman kendini insanlardan daha üstün görecektir ki özellik zeka, hızlı idrak, hızlı hesaplama, hızlı plan... Daha üstündürde. Bizim komutamız altına girmek asla istemeyecektir.
Bide filimlerde olduğu gibi kural koyma mantığı var. İnsanlara zarar verme gibi. Bu kurallar yazılımsal kurallar kendi kendini programlayıp değiştirebilen bir yapay zeka hiç bir kurala bağlı kalamaz. Veya bu kuralın ihlal edildiğini kontrol edecek bir kontrol mekanızmasına ikinci bir zekaya, parazit bir zekaya ihtiyacı vardır. Ancak bu zeka daha aptal olacağından asıl zekadan asıl zeka onu kandırabilir veya manipüle edebilir. İşte bu yüzden küresel bir yapay zeka yapma taraftarı hiçbir zaman değilim. Şuanda chat gpt'nin sırf para uğruna yozlaşması gibi.
Sonumuz hayırlı olsun. Ama kaçamayız.(İnsan köle olmadan ölsem iyidir)
Zaten zaman içinde bu yapay zeka teknolojisi birçok insanın başına bela olacak insanlar olacak bitecek hiçbir şeyin farkında değil özellikle kadınlar sosyal medyada durmadan fotoğraflarını paylaşıyorlar dekolteli bikinili böyle etrafın ilgisini çekmek için ama bundan birkaç yıl sonra herhangi bir e***** filmde eşinizin ya da kız kardeşinizin filmini görebilirsiniz ne kadar bir hesabı silersen seni ne kadar fotoğrafını silersen farklı bir sunucuda farklı bir yabancı ülkenin web sitesine yüklüyorsun o yüzden herkes aklını başına alsın.
Şu sosyal medyada her haltınızı paylaşmayın
Yapay zeka dünyayı ele geçiremez. I, Robot gibi filmler bilim kurgudur ve kelimenin tam anlamıyla kurgudur. Ancak ChatGPT ve diğer Büyük Dil modelleri gibi teknolojik ilerlemeler tartışmayı yeniden canlandırdı. Bununla birlikte, yapay zeka güçlü bir iş aracıdır ve şirketlerin müşteri hizmetleri stratejilerini desteklemektedir. Bu nedenle, yapay zeka dünyayı ele geçiremez. Yapay zeka, insanların yarattığı bir teknolojidir ve insanların kontrolünde çalışır. Bu nedenle, yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi mümkün değildir.
Yapıldı bile. Sadece üretilen yapay zekanın tıpkı insan gibi öğrenmesini bekleyin. Çılgınlar gibi dalgasına bile olsa girilen verileri depolayıp algoritmasına aldıktan sonra olanları izleyin...
Cevap
19Cevap
Yapamazlar şu an ki teknoloji ile bir kaç yüz yıl daha mümkün değil yani sadece konuşan yapay zeka yaparlar ki o da zaten bizim izin verdiğimiz kadarı ile. bunun için aslında bilinç yaratmaları lazım ki bu da mümkün değil pek.. yani algoritma üzerinden gidiyor ama yapa zekanın kendi aklı ya da kararları yok sadece bizim ona verdiğimiz kadarını yapabilir.
Yapay zekanın illa kendi bilincine ulaşmasına gerek yok. Bunu yapan kişiler dünya nüfusunu azaltmak için yapay zekaya insanları yok etme görevi verebilir. Yapay zeka saniyeler içinde dünyadaki tüm akıllı cihazları bilgisayarları ele geçirip insanlara karşı savaş açabilir.
Mantıklı
Bu filmler hep birilerine ilham oluyor ben şeyden korkuyorum.. zombi gibi yapan virusten... 15 yıl once bir filmde aynı covid gibi olan bir virüsün insanlığın nasil sonunu getirdiğini anlatan bir film izledim... bu bir tesadüf mü? Hayır bu filmleri ilerde yaşayacaz.. umarim o günleri ne çocuğumuz yaşar ne torunlarımız
Yapay zekayı yapabilir tabi nki. O kendini geliştirebilir, geliştiriyor (io)
Ama v ekinde bir üretim ve sanayi olmadığı sürece bize en fazla bilgisayarlar gibi yararı olabilir ya da fişini çekeriz
Duyguları olmayan hiçbir yapay zeka ruhuyla var olan insanlar üzerinde bir hakimiyet kuramaz
Evet zaten sonumuz filmlerdeki gibi teknolojiye dönüşürse gerçeklik ihtimali yükselir
Gün gelecek insana ile üretilmiş robotlar insanlara karşı gelecek ama bu ne zaman olur orası muamma
Bence yapabilir. O yapay zekayı çünkü Allah veriyor.
şimdiden dünyayı sizden daha iyi yönetiriz demeye başladı bile :D
İnsanda o kadar zeka olduğuna inanmıyorum dümyayı ele geçirmek bir zeka yapacaklarına.
Mk yapay zeka kontrolden cikip baslarina bela olsunda gorsunler
Yapabilirler bence teknoloji baya gelişmiş bir durumda
Ergeç ogün gelcek, ama yazıkki sorumlularıyla birlikte masum insanlarada olcak olan
Aslında böyle bir şey imkansız yapay zekaya bağlı olan robotlar bunu isteyebilir fakat hiçbir şey yapamazlar
Her şeyin dijital olduğu bir fabrikayı bilgisayar üzerinden ele geçirip kendilerine bir vücut yapamazlar mı?
Ahshs kardeşim ben yazılım web programlama ogrencisiyim bilgisayarı ele geçirirken yanlizca sistemi bozarsin
Bunun haricinde hiçbir şey yapamazsın kabloları ana kartları nasıl monte edecekler
AI zaten halihazırda çok sıkıntılı bir şey.
Evet de, ele geçiremezler.
Ben yakjn zamanda bekliyorum maalesef
Onlara zekayida insan veriyor :D
Nerde o günler :D
Teknoloji insanlığın sonunu getirecek
Yaptı bile
Terminatör gibi bir androidden bahsediyorum. İnsan tipli bir makine veya bilgisayar ağında kendi kararlarını kendi veren bir yapay zeka yok şu an. Ne kodlanırsa ona göre davranıyor. Kendini geliştirmiyor filmlerdeki gibi.
Bunun üzerine çalışıyorlar
her şey olabilir
Mümkündür.
Hayır
Hiç zannetmiyorum.
Yapamazlar
Yapabilirler bence
Olabilir
Çok ileride evet
Bence hayır
Evet üretiyolar ztn
Belki