"Yapay Zeka Dünyayı ele geçirebilirler mi?"
Şahsen bu benim için komik bir soru ama herkes benim gibi düşünmüyor olabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Şahsen bu benim için komik bir soru ama herkes benim gibi düşünmüyor olabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz?
1900'lü yıllarda fiziksel açıdan daha elverişli olan arabaların atları emekli ettiği gibi onlarda zekâ açısından insanları emekli ettiler.
İşçilik sektöründe yaygınlaşan politik ve ekonomik açıdan dominant bir güç haline gelen hatasız karar verdikleri bile olan robotlar sizce birgün insanlığı gereksiz görüp tarihten silebilirler mi?
Bunun için robotların bir duygu düşüncesi olması gerek. Onlar sadece ona yüklenen sistem kadar varlar. Bizi yok etmeleri için onların hırs, kin gibi duyguları olmalı, bu da mümkün değil. Sadece başka bir insan yapay zekayı kullanarak dünyayı ele geçirebilir. Onu da yine robotlar kendi kararıyla değil bir insan yönetimiyle yapmış olur. Ayrıca yapay zeka insan hayatını kolaylaştırmak için yapılan bir şey. Bir çamaşır makinesi gibi düşünün hayatımıza girdi ve artık elimizde çamaşır yıkamakla uğraşmıyoruz. Tabi sadece evde değil, tıpda eğitimde uzayda her yerde işimize yarayacak bir olay. Çağ gelişim çağı yapay zeka ile uğraşmayan ülkeler ilerleyemeyecek.
insanlar tarafından geliştirilseler de bizden üstün olacak şekilde geliştirilmeye çalışıldıkları için ve standart insanlardan daha zeki olduklarına göre mümkün ama ele geçirmek için önce bunu düşünmeleri gerekir, hür iradeleri olabilir mi? sadece her şeyi bilmek insan gibi düşünmeyi sağlamaz. yapay zekaların insani duyguları mı olacak? dünyayı ele geçirebilmek için insani hisleri olması gerek en önemlisi "hırs" "kibir" gibi bilmiyorum ele geçirse nolacak zaten? yapay zeka için bu dünyada ne var ne elde etmek için yapacaklar? özgürlük mü? belki de çok film izledin, belki de gelecekte onlara uygun bir şeyler olabilir ama idk kim biliiirrr eskiler zaten şimdiki teknolojiye de inanmazdı ama bir şeyler gelişmeye sürekli devam ediyor:)
Bu konu hakkındaki bütün düşüncelerimi siz söylemişsiniz zaten. Bu açıklama beni çok tatmin etti cidden. Teşekkür ederim🌸
Mühendislikten, yazılımdan, algoritmadan zerre anlamayan insanların ortaya attığı saçma teorilerden biri.
İşte bu, aradığım yorum budur. Görüşünüz için teşekkür ederim. Kalbimi çaldınız<3
Aslında istediğim bölümü kazanmak için 2 senedir mezuna kalıyorum. İtü Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği okumak istiyorum. İlk 10k ile alıyor. Türkiye'de yeni bir bölüm olduğu için sadece 3 üniversitede var. o yüzden bu sene de olmazsa bilgisayar ya da yazılım mühendisliği yazacağım. Ama gönlüm yapay zekada ☺️
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?