İsik düğmesi ve priz yerinden çıktı ve odanın isigi açıktı. Düğme çıktığı için ışık kapatılıp açılmıyor. Salterini kapadım ışık kapanskn diye ama kapanmadı? Yani priz ve ışık düğmeleri yerinden çıktığı için şalteri kapayıp açmam bir kse yaramiyorfuur değil mi? Ayrıca bunlar gerivnasil takilacak
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ana şalteri kapat. Ondan sonra sıkıntı olmaz, takabilirsin.
Abi priz ve ışık düğmeleri yerinden çıktıgi için salteri kapadigim zaman odanın ışığı kapanmamıştir demi
Ana şalter evin dışında genelde apartman girişindeki panoda olur. Onu kapatınca eve gelen elektriği kestiğin için evde elektrik olmaz. Haliyle lambalar da kapanır. Sonra fener ya da flaş açar yerine oturtursun.
Abi yarın bakicaz duan ışık yanıyor evin sahibi sorun yok dedi. Ben evin kenfi salterini kapatsam sonra geri açsam lamba Soner ya kapatınca şalteri tekrardan açınca yanar mı? Kusura bakma abk ilk defa böyle brisey oldu
Estağfurullah abicim, ne kusuru? Anladığım kadarıyla ışık yarına kadar açık kalmasın diye soruyosun bunu. Lamba anahtarına bağlı kablolar anahtara takılı mı? Yoksa anahtar komple mi çıktı? Kablolar da çıktı mı yani?
Abi ben hepsini görebiliyorum burdan bakınca ışığın yanması sorun değilmiş yani ev benim değil emanet ev :D. Benim merak ettiğim şey bu odanın kendi salterini kapatınca ışığın kapanmamasi bu düğmeler yerinden çıktığı için mi? Yarın biz bunları yerine takınca şalter eskisi gibi çalışır demi bunu sordum
Şalteri kapatınca yanması imkansız. Naptınız siz evde, tüm fizik kurallarını alt üst ettiniz 😂😂
Abi yemin et korkutma beni ya. Bak heryerin kendi şalteri varya, o odanın kendi ışığı kapanmıyor. Abi vallahi bende panik atak var aglicam surfa başıma kalıcak
Dur dur sakin ol kuzum. Korkacak bişe yok. Belli ki bi arızadan dolayı olmuş. Normalde şalter kapandı mı ışığın sönmesi lazım. Doğru şalteri kapattığına emin misin sen?
Evet abi doğru olan kapalı. En yukarda bir şalter olur onu kapatincs hersey kapanır ya onu denicem şimdi bir sakinlseshem elim ayağım titedi
Abi en yukarda olanı sondurdim hepsi söndü ama acmka zorundayım sanki. Bu kapaliua buzdolaina falan bir şey olur mu? Sabah 8-10a kadar
Evin içindeki şalterler odaların, mutfak ve banyonundur. Bir de hepsinin bağlı olduğu ayrı Bi şalter olur. Ama bazen tek şaltere iki ayrı yeri bağlıyorlar. Sen tüm ışıkları aç önce. Sonra tek tek şalteri indirip nere kapanıyor bak. Odanın ki doğru mu değil mi böyle teyit et.
Bozulur buzdolabı da içindekilerde.
Evet abi hepsinin bağlı olduğunu kapadım ben şimdi. Hepsini denedim iki şalter kaldı en son onda da birini kapadkgimda prizler çalışmıyor buda demek oluyor ki sona kalan odanın ışık düğmesi. Onu kapadkgimda buranın ışığı sonmuyo ama hepsinin bağlı oldugnu kapayınca sönüyor
Normalde prizlerle lambalar aynı şartele bağlanır. Yani odanın lambası ve prizi aynı şartele bağlanır. Odanın lambası ana şartele bağlanmış olabilir yanlışlıkla.
Keşke ayağım kırılsaydi böyle olacağına artık ev sahibi ağzıma mi sicar sokağa mi atar bilemedkm
Ana şarteli kapat, odanın lambasını çıkar. Yanmaz öyle. Yapabilir misin?
Bu nasıl düzelir abi kim yapar bunu? Bu evin lamlalari ve prizleri farklı şeye bağlı
Abi hepsinin bağlı olduğu şalteri açtım lamba yine yanmaya basladi
Elektrikçi çağırmak gerekli onun için. Ama Bu saatte bulamazsın.
Sen dediğimi yap. Ana şalteri kapat, lambayı sök. Yanmasın sabaha kadar. Ama dikkatli tut, lambalar sıcak olabiliyor.
Abi benim için imkansız bu lamba balkon lambası oda ve balkon birleşik, odanın ışığı kapalı bir sorun yok onda ama bu balkon seyli türden üzeri kapaklı kapalı olan bir denemue calidicam birazdan cikarmayo benim boyda 158 zaten
Halledicem inşallah abi telim biraz sarj oslun şalteri kapayıp hallederim insalalh. Sağol sen abi kralsin
Kapağı azıcık yana çevirirsen açılır zaten. Kolay çıkarması. Dikkat et kendine zarar verme.
Estağfurullah elimden bişe de gelmedi pek. Yakın olsan kız kardeşimi alır gelirdim. Siz otururken ben hallederdim. Dikkat et kendine kuzum. Baktın olmuyo boş ver yansın. Kendine zarar vermendense yansın daha iyi.
Abim yaa düşünmen bile yeter<3 ederim kendime dikkat balkonda biraz daha ağlayıp uyurm zaten halledemzsem
Niye ağlıyon ya?
Abi Allah tuttuğunu altın etsin, istediğin her şey olsun, bilgine bilgi katsın Allah. Namaz kılarken senin için dua edicem bir istediğin var mı?
İçinden nasıl geliyosa öyle et kuzum. Teşekkür ederim 🥰 Ama neden ağladığını söylemedin abine.
Abim korktugum zamanlar oluyor bende hâlâ büyümefigim için ama birgün buyuyucem. Sabah namazına jalkicam ve dua edicem sana abim
Daha ne kadar büyüyeceksin acaba? Kocaman kızsın sen ya hu 😂 Şaka bi yana, ne zaman istersen buralarda bi abin olduğunu unutma e mi? Elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım her zaman kuzum 🥰
Tamam abicim benim sende diğer kız kardeşinin burada olduğunu unutma :)) papucumu dama atma hee
Abi 24 liraya hallettim işi yıldız+düz tornavida aldım. Sabah güvenliğe yazdım ama gelmedi cevap yazmadı... Kendim şalterleri kapadım yerine taktım. Ayrıca ışığı normal düğmeden kapatabiliyoemusum arkadan ama görmemişim Sabah ev sahibi kapadı ışığı. Bende tornavida aldım yaptim
Aferin kız sana maşallah. Aslansın sen 🫂
Yaaa sağol abimmm guvenlik abi beni ekti ama olsun basardimmm. O kadar gaza geldim ki dükkan açmaya karar verdim 😄😄😄
Dur kız o kadar da değil ayarsız 😂 😂
Saka abi ya vallahi insanlar tazminat davası açar bana evlerini falan patlatirim😄😄😄
Kendini patlatma da sen 😂
Yok abi ya😄😄 gece de boşuna panik olmusum bir şey olmadı öyle sukur
Ama ben sana sakin ol dedim. Büyük sözü dinlemiyon ki 😂 😂
Vallahi ya 😄 sabah 8'e kadar balkonda oturdum ev sahibi nobetteydi o gelene kadar bekledim o geldikten sonra yattım uyanali 2 saat falan oldu😄😄
Güüüüüüünaaaaaaayyyyyyydııııııııınnnnnn 😂😂😂
Sağol abim yaa😄😄😄
Bugünün ikinci günaydın vakası oldu bu 😂😂
😄😄😄😄 abim ben bir yemek yiyeyim ya acıktım vallahu
Afiyet şifa olsun kuzum. Bende işten çıktım eve varmak üzereyim 😊
O değil galiba KS tarihinin en uzun cevap şeysi olduk. Umarım kovmazlar bizi burdan yeter uleeeyynnn diyip 😂
Sağol abim. Dikkatli git eve 💓
Gerçekten öyle oldu😄😄 umarım kovmazlar
Geldim bile 😉
Umarım minnak, yoksa bulmuşken kaybedeceksin abini 😂😂
Elektrik işinden anlayan birinden fiziksel yardım almanız gerekecektir. Aksi halde ciddi sorun yaşayabilirsiniz bilmediğiniz bir bölüm olduğu için
Sağol abi sabah bakicaz artik
anlamadığınız şeyleri kurcalamayın varsa çevrenizde anlayan birisini çağırın
Evet komple binanin elektirigji kesmeek için şimdi guvenlihe haber verdim yapacakmis
Ana şarteli kapatıp yerine takın geriye anlamıyorsanız kalsın sabah elektrikci çağırın
Güvenliğe yazdım sonra gelip yapacakmis
Kasayı söküp yerine ştecejsin ve vidayı sıkacajsın, jaza önlemi olarak juru bulaşık eldiveni giy, ışık ve priz sigortaları farklıdur yankış sigortayı kapatmışsın
Abi hepsini denedim sana yemin olsun, hiçbiri o lambaya tepki vermiyor. Hiçbiri kapatmadı, sadece hepsinin bağlı olduğu şalter kapatıyor başka yok. Sabah olmasını beklicem ev de benim değil sıkıntı bu konuda. Lambanın altında ağlayarak ona küfür ediyorum bir umut sinirden görevini bırakır diye. İsine bu kadar sadık olmasından nefret ettkm
Lambayı duydan gevşet uyanık🤣
Abi sorun ışığın yanmasinda değil ışık yansın evin sahibi sabaha kadar yansın sorun yok dedi ama sartelin çalışmadığını duysa evden kovar bizi. Bak abi ben şalterleri hepsini denedim ama. bicbiri bu lambaya uymuyo. Sadece hepsinin bağladığı kapatabiliyo. Yarın prizi ve ışık düğmeleri yerine takınca şalter çalışmazsa biz boku yeriz.
Senşnle ilgisi yok o işin , aydınlatmayı ana laltere sen bağlanadın
Ben nasıl bağladım abi bir şey yapmadım ki nasil oldu bu cozumu nasıl
Senin bi suçun yok diyorum, anahtarı takınca yerine düzelir, aydınlatmaya sigorta koymamışlar, aba sigortaya bağlamışlar, senin bi suçun yok rahat ol
Anahtar nasıl takılıyor ki abi anahtar hangisi keşke derslerde elektrik kısmını dinleseydkm.
Anahtarın resmini at bakayım
Abi anahtar hangisi ben daha onu bilmiyorum ki
Kapı anahtarı mı sbi o ne alaka
O zaman yat uyu
Yok bişi elleme çarpılırsın
Abi ben dokunusam zaten binanın elektriğini keserim yarın ev sahibi gelecek yaparız sen durjmu anlatırsın dedi benim ona ne demem lazım
Ne olduysa onu anlat
Anahtar nerde oluyor yani sen bana onu söyler misin?
Duvarda kırdığın parça, ışığı açıp kapatan
Ben buraya foto koyamiyorum seviyem yetmiyor ama neyse abi sağol sen son birsey sorucam kafanı sisirdim özür dilerim ama şimdi ben yarın bu kırdığım seyleri yerine takınca sorun çözülür demi?
Kırığa bağlı
Yerinden çıktıysa sorun yok, kırdıysan bi 100-200tl arası girecek
Sağol abim Allah razı olsun tuttuğun altın olsun bilgine bilgi katsın Allah. Alttaki abi ve senin kafayı sisirdim pardonn
Estagfurullah
Yok abi senin içinde dua edicemm bir isteğin varsa söyle edeyim
Sağol canım Allah annene babana yzun ömür versin
Sizinkilere de abimm haydi Allah'a emanet ol abi iyi geceler
Abi tornavida aldım 2tane. Tüm şalterleri indirdim. Yerine taktım sorun yok suanlik güvenlik abi sağolsun ekti beni
😀😀
Halletmişin işte afferim
vallahi abi yaparken ölüp ölüp dirildkm birde tornavidaya karar vermek zordu 😄😄😄
Artıj tecrübeli elektrikçisin, hadi geçmiş olsun
Baya ilginç bi durum nasıl yaptın bunu hakketen
Aptal priz ve ışık düğmesi birleşik prizde 3lu vardı etraf karanlıktı görmedim. O sıra sictigimin suslenmesiule ugrasiodum bir anda üçlü prize basınca çıktı o cikincada ikisi yerinden çıktı
Çok dikkatli bir insansın gerçekten jsjsjsj
Allah keşke belamı verseydi kapkaranlık yerde süslenmek benim ne bokuma aptal ışığın altında ona söverek agliyorum belki sinirlenip Soner diyr
Töbestağfurullah Allah belanı vermesin çıldırdın herhalde jsjsjsj
Ev sahipleri ağzıma edicek benim bir daha elektrik dersi dinlemeyenkn, 3lu priz kullanirsam gotumu sksinler
Töbe ya jsjsj
Görsel at
Tarif edeyim
sı*tım içine sabahi bekleyeceğim. Görsellik bir durjm yok ortada
Ya öyle zor değil ciddiyim
Abi lütfen bir uzaklas
Mal mısın mk
Çarpıl ulan
Profiline bak wq sana neden inanayım kim tinder indir
Ok
Profille yorum yap mk
Abicim, sence yanlış anlaşılmaz mı insan ister istemez korkuyor özür dilerim yargiladigim icjn ama
Peki