1) Laptop tablet de belli bir yerden sonra yetersiz gelir çünkü tablette mobil bir cihazdır.
2) Eğerki bütçen yüksekse Apple ürünü (sıfır alırsın ikinci el alınmaz) ama değilse diğer ürünlere bak bütçeni de belirtirsen daha net yardımcı olabilirim akademi hayatında en çok neye ihtiyaç duyacaksın bide sessiz çalışma yüksek depolama alanı falan filan
En sonunda bilgili bir kişiye denk geldiğime sevindim. Bütçe standart Türkiye’de eğitim alan öğrenci bütçesi gibi kanka 26-28 max 30 civarı Benim gönlüm apple cihazlarından yana Zaten yapacağım şeyler; ders videoları izlemek, araştırma videoları izlemek, pdf açıp pdf oluşturmak, not almak, derslerle ilgili sunum hazırlamak gibi office tarzı şeyler
Ne demek eyvallah çok soru cevaplamadığıma bakma daha yeni oluşturdum burada hesap normalde farklı forumlarda takılıyordum. Şimdi yapacağın işlere göre o bütçe fazla ama bir apple ürünü için değil ben sana bikaç örnek vereyim dediğim gibi sadece yazdığın amaçlara göre ürünler listeleyeceğim. 1) Apple MacBook Air M1 MGN63TU/A model kodu (Baktığım kadarıyla sıfır olarak alabileceğin tek apple ürünü bu zaten) 2) Asus Zenbook UX5401EA-L7103W (Performans amaçlı üretilmemesine rağmen belli oyunları bile oynatıyor ekran açısından mükemmel teknolojiye sahip laptoplar içinde ama ekran boyutu olarak aynı şeyi diyemem) 3) Lenovo v15 82qy00nltx04 N4500 23798D (Artan paraya da kulaklık mouse gibi ekipmanlar alınabilir ama açıkçası ben tavsiye etmem çünkü 3 yıl maksimum sorun çekmeden kullanırsın.) 4) MSİ GF63 THİN 11UC-616XTR (Bu da performans amaçlı üretilmiş bir laptop yani fan sesi illaki olacak ama diğer verdiğim tüm örnekleri performans bazında yok eder asus ile kafa kafaya gider son düzlükte alır misali düşün) 5) Monster Abra a5 v16.7.4(Bu listede msi ile başa baş gidecek bir ürün ama yalan yok malzeme kalitesi vesaire msi dan hayli düşük ben kendim bu ürünü kullanmama rağmen bunu diyorum ben aldığımda ürün 18k idi o fiyata en iyisiydi ama şu an 23800tl lik fiyatı için aynı şeyi diyemem daha iyi alternatifler bulunur örnek acer nitro 5 serisi vs. ama şunu diyeyim laptop bazında rtx3050 hemen hemen gtx1650 ye eşittir ti modeller de birbirine aynı şekilde yani gtx1650vs rtx3050 karşılaştırmasında saf güç de gtx1650 alıyor.) Biraz uzun bir yazı oldu umarım işine yarar daha da sorun olursa yazabilirsin.
Huawei Matebook d15 intel i5 1155g7 işlemcili 8gb ram 512gb depolamalı olan alınabilir Casper X400 1195-BV00P-G-F alabilirsin HP 15/6G0G3EA alınabilir hp nin daha farklı yaptığı konfıgrelerde var 16gb ram 1tb depolama gibi vs. onlara iyice bakılabilir. Az önce yazdığım listedeki ürünlerde alınır bunlarda makul olanlardır ama yani abartıya kaçmadan idealidir. Onlar artık bi tık abartı olabiliyor ama hepsi iyi güzel ürünler artık burada devreye sizin marka hoşnutluğunuz ve depolama ihtiyacınız ve tasarımı beğenip beğenmemeniz giriyor
Apple iPad 9. ve 10. nesiller olabilir arada uçuk farklar yok ama var Apple iPad pro 4. Nesil MNXD3TU/A ya da MNXF3TU/A model kodlu olan Yani bu zamana kadar iPadler hiç ilgimi çekmemişti o yüzden kendi yorumlarımı katamayacağım sadece şunu diyebilirim mobil bir cihaza yani iPad e vereceğiniz para ile laptop almak daha makul