Bugün WhatsApp üzerinden yabancı bir numara iş teklifinde bulundu. Dolandırıcı olabilir diye yabancı rolü yaptım sonra tiktok ve YouTube üzerinden video izleyerek para kazanma işi olduğunu anlattı. x258. me diye bir siteden hesap açtırdı. İzledim attığı videoları 140TL IBANıma para yatırdı 🤑 Sonra işin rengi değişti komisyon işi dedi 100TL verdiğim kişinin IBANına yatır 200TL geri sana yatıralım dedi. Cidden yatırdım geri 200 de geldi 😅 Sakata gelmeyelim var mı bilgisi olan nedir bu işin aslı? 🤔
Gönderdiği videolar da alakasız Çin asmr yemek videoları 😅 Her zaman dolandırıcıyı dolandırmadak istemişimdir ondan mevzuya girdim. şu an ben artıdayım bir ses etmeyim bakalım mutlaka yazacak göreve devam et diye 🤑
Orasını tahmin ettim şu an artıdayım ama bir yandan da para transferleri bilmediğim adamlar, yarın bir gün suç örgütü elemanına para yollamışsın diyip atarlar içeri o da aklıma gelmedi değil 😅
Zaten başta açıktan 140TL yatırdı İlk iş 100 istedi dedim zaten kendi yatırdığı para gönderdim 200 geri geldi 🤑 şimdi 300 istiyor 400 geri yatıracağız diyor şu an para gelmezse yeküne bakınca 60TL dolandırılmış olacağım 😅
Zaten çok uluslu şirketin insan kaynakları öyle bir profil resmi koyamaz. Ayrıca Mall Of America bir alışveriş merkezi. İnsan kaynakları da böyle işlerle değil personel alımıyla ilgilenirler.
En son 300 gönderdim sonra eksik kaldı sipariş tamamlanmadı dedi 186TL daha istedi onu da gönderdim 665TL geri gönderdi parayı alınca cevap yazmayı kestim 400küsür kardayım 😅
Aynısı oldu ya aynısı tam kârdayım derken vip3 e geçtim 500 lira attım sonra sipariş tamamlanamadı dedi 3750 lira istedi atmadım gönderdiğim para da kaldı:(
Açıkcası 300den sonrasına korktum 500e atlamadım 😅 çünkü artık kaçma olasılığı artıyordu şu an habere yazıyor. Kazandığım paraya magnum aldım yedim 🤪 dolandırıcıyı dolandırmak gibi yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Dolandırıcı. Güven kazanmak için geri ödeme yapmış olabilir. Bence hiçbir şekilde muhatap olmadan engellemeniz gerekirdi.
Gönderdiği videolar da alakasız Çin asmr yemek videoları 😅
Her zaman dolandırıcıyı dolandırmadak istemişimdir ondan mevzuya girdim. şu an ben artıdayım bir ses etmeyim bakalım mutlaka yazacak göreve devam et diye 🤑
Standart dolandırıcı taktikleri. Karşılıklı gönderilen miktarlar katlanarak artar ve bir süre sonra son parayı alıp uzarlar.
Orasını tahmin ettim şu an artıdayım ama bir yandan da para transferleri bilmediğim adamlar, yarın bir gün suç örgütü elemanına para yollamışsın diyip atarlar içeri o da aklıma gelmedi değil 😅
Dolandırıcılık taktiği. Sakata gelirsin sonradan. Kolaydan para kazanmak diye bir şey yoktur.
Küçük paralarla güven sağlayıp büyük paralar isteyecekler. Sen de güvendiğin için göndereceksin.
Zaten başta açıktan 140TL yatırdı
İlk iş 100 istedi dedim zaten kendi yatırdığı para gönderdim 200 geri geldi 🤑
şimdi 300 istiyor 400 geri yatıracağız diyor
şu an para gelmezse yeküne bakınca 60TL dolandırılmış olacağım 😅
Zaten çok uluslu şirketin insan kaynakları öyle bir profil resmi koyamaz. Ayrıca Mall Of America bir alışveriş merkezi. İnsan kaynakları da böyle işlerle değil personel alımıyla ilgilenirler.
Banada yazdı aynı kisiii siz naptiniz
Belli bir süre sonra verdiğinden fazlasını istiyor zannedersem meblağ yükselince vurgunu yapıp cevap vermeyecek
Siz en son ne kadar verdiniz
En son 300 gönderdim sonra eksik kaldı sipariş tamamlanmadı dedi 186TL daha istedi onu da gönderdim 665TL geri gönderdi parayı alınca cevap yazmayı kestim 400küsür kardayım 😅
Aynısı oldu ya aynısı tam kârdayım derken vip3 e geçtim 500 lira attım sonra sipariş tamamlanamadı dedi 3750 lira istedi atmadım gönderdiğim para da kaldı:(
Açıkcası 300den sonrasına korktum 500e atlamadım 😅 çünkü artık kaçma olasılığı artıyordu şu an habere yazıyor. Kazandığım paraya magnum aldım yedim 🤪 dolandırıcıyı dolandırmak gibi yok
Keşke bende atmasaydim ya :(
Dewam ediyormusun
engelle