Yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz part2 ?

Yapay zeka tam olarak kavramsal olarak en azından 1943 zamanında oluştuğunu araştırdım yanlışsam düzeltin tabi ki , II. Dünya Savaşı sırasında Kripto analizi gereksinimleri ile üretilmiş elektronik cihazlar sayesinde bilgisayar bilimi ve yapay zekâ kavramları doğmuş.
Peki bu nasıl başladı , Alan Mathison Turing'miş , 2. dünya savaşında az önce bahsettiğim programımsı şeyi yaratmayı düşünmüş , ilk başlarda şifre çözme ve matematik işlemlerini çözme amacıyla yapılmış diye öğrendim (tekrar söylüyorum bu benim yarım yamalak yaptığım bir araştırma , Çokça yanlışım olabilir ama amacım doğruyu değil de tartışmayı istemem) devam ediyorum, Turing geçmişte yaptığı bir bilgisayar boole cebrine dayanan bir veri işeme mantığı ile makine zekası kavramının oluşmasına sebep oldu , bu bilgisayarlar modern bilgisayarların da atasıydı elbette, ilgin olan zamanında sansürlenir diye üstü kapalı anlatayım sinirler üzerinde denenmişti ki buda ilginç.

Neyse asıl ilginç olana bakalım şuanki teknolojimizde benim doğduğum dönemden itabaren düşünürsem gördüğüm ilk yapay zeka siriydi sanırım bir telefonun konuşabilceğini gördüğümde benim yerime bir şeyler yaptığını gördüğüm de hem korkmuştum hemde aşık olmuştum diyebilirim, ve şimdi ki yapay zekalara bakalım , hikaye yazabilir , resim yaratabilir , senaryo yazabilir , site üretebilir ve elbette bizim gelecekteki bir çok teknolojik alet bakımından bütün işlerimizi elimizden alabilcek bir teknoloji , bu hem çok korkutucu olsada inanılmaz bir şeyin doğuşuna tanık ediyoruz , ben teknolojimiz bu hızla ilerlerse yeni bir ırkın android yapay zekaların bile insanlar gibi bir ırk olabilceğini düşünüyorum belki 10 yıl belki 30 yıl belki 50 yıl sonra , ama böyle bir şeyi kesinlikle görmek istiyorum , belki bu dediklerim saçmalık olabilir ama siz ne düşünüyorsunuz?

Yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz part2 ?