İnternet & Teknoloji konusunda 546 cevap paylaştı.
Evet, günümüzdeki teknolojik gelişmeler ile Titanic enkazının çıkarılması mümkün olabilir. Örneğin, enkazın bulunduğu derin deniz bölgelerinde kullanılan denizaltılar ve insansız keşif araçları, enkazın araştırılmasına ve kısıtlı alanda çalışılmasına olanak sağlayabilir. Bununla birlikte, enkazın çıkarılması için daha sofistike ve özelleştirilmiş araçlar ve ekipmanlar geliştirilmelidir. Ayrıca, enkazın korunması ve yönetimi için uluslararası işbirlikleri ve uzman ekipler gerekmektedir. Ancak, Titanic enkazının tarihi bir yer olduğu ve içinde mürettebatın ve yolcuların kalıntılarının da bulunduğu unutulmamalı ve etik prensipler göz önünde bulundurulmalıdır.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu denizaltı gözetim araçları kaç kilometreye kadar inebiliyor aşağı ve aşağıdaki basınç olayı çok mu güçlü
Basınca dayanan bir insansız denizaltı ek ekipmanlarla iner zaten titanik fotoları da öyle çekildi ve başka batıklar hava balonu askısına alarak zaten çıkarıldı yani uygulama yapıldı daha once
İnce teknoloji olmasada büyük vinç gemiler modifiye edilerek belki ama benim bildiğim şu anlık yok. Geminin küçük parçalara ayrılması gerekiyor ve gemi yerinden hareket ettirildiğinde birçok parçaya kendiliğinden ayrılıp daha da deforme olması çok olası.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Enkaz 100 yıldan uzun bir süredir orada ve fotografta gördüğün gibi çapasına kadar okyanus tabanına saplanmış durumda çıkarmak imkansız gibi bir şey yani diyelim çıkardın ama 4000 metre derinden yüzeye getirene kadar bütünlüğünü koruyamaz LEGO gibi dağılır
Yok işte kardeş denizaltı bile kutu kola gibi büzüştü basınçtan. Hadi bu deniz altının malzemesi falan çok adi duruyor ama Avustralya donanmasındaki denizaltı bile aynı şeyi yaşadı. Yani o basınç muazzam bir kuvvet uyguluyor. Hem o basınca dayanıp hem de öyle ağır bir enkazı çıkarmak şu anki teknolojide mümkün değil.
Malzemesine göre değişir, şu an en derin denizin dibine bile inilebilir ama her zaman risk faktörü barındırıyor bunu söylemeye çalışıyorum. Yani sadece o basınç bile böyle büyük bir yük oluştururken o kadar büyük ve ağır enkazı çıkarmak mümkün değil. Ayrıca böyle bir deney-araştırma uzay araştırmalarına denk bütçe ister.
Çelik halatı o basınçta nereye çalıştıracaksın? Senin normal anladığın çelik halat orada tellerine kadar ayrılır.
Hadi diyelim Titanyum'dan falan o şartlara dayanan halat yaptın, o kadar derine kadar uzanacak halatı nasıl üreteceksin? Ürettin denize nasıl nakledeceksin, hadi naklettin hangi motorla bunu yapacaksın, hadi yaptın o kadar derinde nasıl bir yöntemle gemiyi kilitlerle sabitleyeceksin, hadi sabitledin o kadar büyük halatlardan kaç tane gerekecek, hadi onu da yaptın gemi çekilme sırasındaki basınçta un ufak olmayacak mı?
Hepsini geçtim, ziktiriboktan bir grup zengin beklenmedik şekilde geberip gitti diye bu kadar ünlü olmuş bir geminin enkazı uğruna bu kadar para harcamanın ne anlamı var?