AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bro harici depolama dediğin harici harddisk veya harici SSD dır
Senin alacağın sanırım harici harddisk ucuz çünkü ve usb kablosuyla gelir yanında zaten
Yok ben başlığı yanlış yazdim ya , harici değil dâhili aslında. Dahili mi alsam harici mi diye kararsiz kaldim aslinda çünkü iki tane yer var zaten bilgisayarda usp girisi ikisi de solu oluyor hariciyi nereye takicam diye düşünüyorum.
Onun dışında ben dahili için kart alicam ancak bunun için sence tornavidaya benzer bir aparat mi gerekiyor yoksa başka bir aparat da gerwkiyor mu?
Kendim takabilir miyim?
Yoksa sence bir servise mi vermeliyim?
Sence daha pahalı olur mu?
Senin söylediğine göre de ben zaten SSD alicam yani Ssd alacağımı biliyorum sadece bilgisayari acip nasil takmam gerektiğini bilmiyorum onu acip takmak için gereken araclar nedir onu soruyorum
Amacın nedir kardeşim bunun belirt bir örnek verim film arşivi müzik resim video vs sv şeyler dahilide de olur harici de de harici daha mantıklıdır mesela neden diceksin pc viruslendi mi dahili de etkilenir
Dahili aldın mesela disk yükseltme yapacaksan tek diskse pc Windows yüklenir yeni diske ve eskiler yeniye aktarılır bu masraf ikinci olarak diski takmak icin kimi laptoplar da gömülü gelir tek kapaktir sokersin tüm teçhizat ortadadır kimi pc ler de bölüm bölümdür bir kapak açarsın hdd vardır bir kapak açarsın Ram çıkar gibi tek kapak sa zorlar hiç acmadiysan pc ama modulerse yapılır el becerin varsa
Ben oyun için kullaniyorum bilgisayari ve daha çok oyunlar için istiyorum ssd yi aslında ama yani ben o kasayi acip neyi nereye koyacagimi bilmedigimden dolayi neyi nereye koymam gerekir onu yapmanın bir zorluğu ve o kadayi acmak için gerekli olan araçları tedarik etmek kolay mı onu bilmek istiyorum
SSD alacaksan onlarda çeşit çeşit knkcm m.2 stili var Sata stili var m.2 için anakart desteği lazım yuva olmalı Sata için gerekli şart yok hdd yuvaya takılabilir
Şahsi fikrim Sata derim maliyet olarak seni üzmez ana disk olacaksa Windows kuracaksın
Yedek disk olacaksa problem yok
Teçhizat da yani tamir ekipmanı gerekiyor pena gibi kapak kaldircaksin tornavida olacak vs ve el yatkınlığı lazım hiç yapmadıysan zorlanirsin
Bir tornavida bir pena yeterli knk
Oyun için SSD evet güzel seçim olur ana diski degistirmeyeceksen ve pc de tek disk yuvası varsa olmaz dvd rw varsa o yuvayı iptal edip onun aparatı var onunla yedek disk yapabilirsin sen pc ni söyle bana knk ben senaryo uretirim sana yani net konusim
Valla ya kardesim ben hic anlamiyorum bu isten ben sana direkt linki atayim bekle
www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-l340-15irh-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81lk01abtx-p-HBV00000STQOB
Bi'Bilen ise bilgisayarım hakkında şunu söyledi lenovo soru cevap kısmında
2,5 inç (SATA 3) ve M.2 (PCIe 3.0 NVMe).
Ve ben de şunu buldum sence nasıl bu ssd olarak?
www.hepsiburada.com/kingston-a400-ssdnow-240gb-500mb-350mb-s-sata3-2-5-ssd-sa400s37-240g-p-HBV0000044VKJ
Ve arkadaş şunu da dedi bir de..
Linkini attığınız iki ürün de 2,5 inçlik, SATA 3 arayüzlü, 240 GB kapasiteli SSD'lerdir. Bunların bilgisayarınızın içine montajlanması gerekir, ancak şöyle bir aparatla (link)
Şu linki verdi atayim bunun ne oldugunu anlamadim bunu da mi almam gerekiyor takmak için yoksa?
bilendenal.com/...ch-Disk-Kutusu-BTC-25SATA30.html
https://youtu.be/g9Xl3XCB3xU
Adım adım gösteriyor bro seninkine m2 yuvası var el yatkınlığı varsa bakarak yap
Yoksa teknik servis bro
O attığın aparat alakasız knk kim dedi onu :) o sabit diski harici kullanmak için geç onu
2.5 inç Sata disk veya SSD fark etmez yuva varsa takarsın ama m2 gördüm tam izlemedim videoyu eğer acabileceksen içini konuşuruz yoksa hiç bulasma kurcalanmis cihazı servisler kabul etmiyor pek
Tamam işte rvet onu harici olarak bana onu teklif etti ben harici olarak da alsam hangisini alırım diye sorduğumda, emin degilim harici işi çok yorar gibi geliyor bana.
Yani servisler alacağım ssd miktari kadar (hepsi buradada olani attim onu almayi düşünüyorum sence almali miyim onu? )
Onun miktari kadar ücret isterse karsilayamam ama sanmiyorum isterler gibi geliyor.
Alacağım tornavida vs işte ben onu bilmiyorum bunlarin ucu vs bilgisayar için farklidir sıradan tornavida değildir diye düşündüm nereden ne almaliyim diye bilmedigimden sordum.
O tornavida işi kafami karıştırdı yoksa çıkarıp takmak mesele değil.
Ve ben aldigimi takacagim zaman yerinde önceden olan ssd kartını cikarmam mi gerekiyor yoksa orada yine yer var mı eksttadan?
Kusura bakmayin bilgisizim bu konularda tanımlamaları pek bilemiyorum.
Bir yıldız küçük olanlardan vidaya uygun ve pena
Oyun aktif oynucaksaniz harici diski hele o aparatı unutun
Tek m.2 yuvası var sanırım 2 tane koymazlar eskisi çıkacak yenisi takılacak ve Windows yüklenecek
M2 SSD ler de çok farklı versiyonlar var GB ve okuma/yazma hızına göre fiyat verilir nasıl anlarım diyosan knk okuma yazma ve GB ne kadar yüksekse parası çok olur
Okuma yazma tepkime süresi hızlı cevap verir yani GB hafıza zaten
O attığın link olmaz m.2 SSD diceksin internette ararken
Eğer tek yuvası varsa o zaman ne anladim bu işten, benim bilgisayarim zaten 250 gb kapasiteli eskisini cikarip 250 gb lik takarsam bişey değişmez ki o zaman degil mi?
Ozaman tek yuva varsa daha yüksek kapasiteli depolama alani mi almam gerkiyor yani?
Vazgeçerim bundan :D
Evet maalesef Sata yuvası yok baktım sadece m2 takarsın o da 1 tb alsan 1 k civarı malum dolar karar senin
Destan yazdım ya sonuç üzdü :D
Oha ya, bilseydim bu kadar araştırmazdim günüm buna geçti resmen of. Oyun siler yüklerim artık.
Sizin de vaktinizi aldim kusura bakmayın.
İyi gecelr yardımlarınız için teşekkürler:)
İyi geceler 😊
Hayır, Lenovo PSREF sitesindeki bilgiye göre ideapad L340-15IRH Gaming model bilgisayarlarda iki adet depolama aygıtı yeri var ve biri 2,5 inçlik diskler için uygun.
Bunu dedi bilir kişi, ne dusunuyorsunuz acaba?
Videoda gördüğüm bu kendim sökmeden net bise diyemem :)
psref.lenovo.com/.../ideapad_L34015IRH_Gaming
Site bu aslında kendiniz de bakabilir misiniz neresinde yazıyor ben anlayamadım çünkü belki siz bulursunuz.
Vazgeçtin ya sen :D
Dostum sen pc açınca bilgisayarıma girince 2 disk mi gözüküyor tek disk mi
Tamam da bu o kişininin bu söyleminden sonra değişebilir ki önemli bir noktaya değindi sonuçta slot eksik dediniz o da var dedi.
Ben kendim bilmeden vazgeçemem ya sonuçta ve siz de bir bilendiniz sizin de görüşlerinizi almak isterim
İki tane işte C ve D klasörü neden?
Şimdi knk pc ler model model üretiliyor Doğan mesela araban var s si var slx var sade docagn var şimdi ben sana youtube dan attığım referans olarak gösterdim orada görmedim hızlıca sardım hızlı sardığım. İçin belki atladım m2 gördüm eminim ama Sata göremedim belki senin modelde vardır
En sağlam şu şekilde öğreniriz bilgisayarima sağ tıkla yönet de daha sonra gelen ekranda sol tarafta aygıt yöneticisi olacak ona tıkla ortadaki ekranda liste çıkacak orada depolama birimleri idi sanırım disklerin orada görünür
Tamam o zaman Sata yuvan vardir senin bilgisayar başında misin sen
Uzak bağlantı ile bakmami ister misin yoksa bu şekilde konu uzayacak knk
Yok uzak bağlantıya gerek yok dediğin yeri buldum aygıt yöneticisinden sonra sadece depolama birimi yazmiyor onun yerine depolama denetleyicileri var ve bir de disk sürücüleri var hangisine tiklamaliyim?
İkisine de tıkla şu an ezberimde yok bana çıkan şeyleri yazar mısın
Disk sürücüsüne tıkladığımda sadece bir tane alt sekme çıkıyor ismi ise şu
HFM256GDHTNG-8510B
Depolama denetleyicilerine tıkladığımda ise
İki tane sekme çıkıyor birisi
Microsoft depilama alanlari denetleyici
Digerisi ise
Standart NVM express denetleyicisi
burada dediğine göre 256 GB lik bir disk var
Sadece 1 tane mi olduğu anlamina geliyor bu yani?
Takılı disk bir tane Sata yuvası hakkında bilgi için kapağı kaldır Sata girişi bak knk maliyet kısmak için disk eklenmemiş olabilirler yuva varsa SSD alırsın takarsın
Tamamdir çok teşekkürler son olarak peki sizden bişey rica etsem olur mu ben hangi tornavidayi alacagimi bilmiyorum yani nasil bir set almam gerekiyor acmak için onu bilmiyorum sadece tek bir tornavida yetiyor mu başka bişey de lazım mi ve bunu alacağım bir tane örnek link verir misiniz benim aklimda canlanmasi acisindan istiyorum nasıl bişey olduğunu inan bilmiyorum onların.
Zahmet olmazsa lütfen.
Benim seti soylim sana
www.akakce.com/.../...m-8139-fiyati,709350086.html
hocam bu ücret neyin nesi :d
bu set daha çok profesyonel kişiler için ve uzun dönem bunu kullanacaklar içindir muhtemelen. ben sadece onu açıp kapatmaya yarayan tek bir tornavida adet olarak almayı düşünüyordum aslında öylesi de var mıdır?
yani demek istediğim şu aslında, neticede ben bu setteki bütün aparatları kullanmayacağım bu tek seferlik işlem için, sonrası için de istemiyorum dolayısıyla sadece bana gereken asıl malzeme hangisi ve o malzeme tekli olarak satılıyor mu?
Hırdavatcidan herhangi bir ufak yıldız tornavida yeterli
Kapağı kaldırmak için de pena n11 e falan telefon açma aparatı laptopp açma yazarsan çıkacak
çok teşekkürler sabrınız için :)
M2 mi takacaksin
ya dahili depolama alıcam ssd m2 nedir bilmiyorum
M2 slot un var mı cihazda
bilmiyorum ki olup olmadığına dair, o kadar hakim değilim konulara ama bilgisayarım şu belki de anlarsınız..
www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-l340-15irh-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81lk01abtx-p-HBV00000STQOB
Var mi sence bunda slot. ?
Ya ben dahili takicam diyecektim harici değil yanlış oldu kusura bakma
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!