Çok acil bir sorum olacak lütfen bilir kişiler yardımcı olsunlar.
şimdi ben fatura kestim ve bunu gönderdim fakat kestiğim faturanın birim fiyatında bir yanlışlık oldu. Klavyede virgül konulmamış bunun sonucunda da toplam tutar çok yüksek bir meblağ olarak kaydedilmiş. Ben bunu fatura gönderildikten sonra farkettim ve diğer şirketle görüştüm. Onlar da iptal ederiz kabul etmeyiz dediler fakat kabul etmişler. Şimdi biz e ticariyiz ı yüzden mali mühürle bu fatura iptal edilmiyor. Programı arayıp sordum onlarda iade kessinler demiş fakat benim stoklarım da falan sıkıntı olur, yanlış kesilen faturanın toplam rakamı çok yüksek diye. Burdan sonrasında ne yapılır ne yapılması lazım nolur yardımcı olun. Bir de ayın son günleri daha büyük sıkıntı olur. Ben genel muhasebede yeniyim ve adam akıllı bir şey bilmiyorum. Diğer muhasebe arkadaşımda yardımcı olmaya çalışıyor ama o da zaten beni daha strese sokuyor. Delireceğim gerçekten lütfen yardımcı olun ya.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
E-fatura kesilmiş ise ticari fatura reddi var. Temel fatura ise E-fatura iptal işlemi var. 7 gün süreleri var tabi ki... E-Arşiv fatura ise onunda portalı ayrı iptal için... Onların işine gelir yüksek fatura kdv iadesi için bu senin için sorun olur. Kep üzerinden iptalini dene eğer kep yoksa yazışma var ise firma yetkilileri ile bunun üzerinden görüş ve iade kestirmeye çalışmanı öneririm
Red edilmiyormuş çünkü karşı taraf başta, hatayı görmelerine rağmen kabul etmişler. İade kesilmesi lazım fakat şöyle anlatayım. Kesilmesi gerekilen fatura tutarı 300.000 tl olması gerekirken. Bir virgül hatasından ötürü tutan toplam rakam 300.000.000 tl. Bunun iadesini keserler tabii ama kendi mali müşavirimin dediğine göre keserlerse bende sıkıntı olurmuş off ne yapacağım bilmiyorum kafayı yiyeceğim
Fatura tutarının 300.000 tl olması lazımken 300.000.000 tl. Peki iade kesseler bunun üzerine meblağdan ötürü bir problem yaşanır mı?
Bunun mali açıklamasının zorluğu var. Bu 300 bin tl galiba 10-20-30 bin bandından 300 bin bandına nasıl çıktın diye sorulur. İade senin yararına olan bir şey olmadığı için kdvsi sıkıntı Sen vergi dairesini veya yeminli mali müşavirlikten tanıdığın biri varsa onu ara
İyi de sorun bariz ortada yani alınan malın kilogramında, birim fiyatında da sorun yok. Allah kahretsin ki bir virgül işin içini batırıyor. Atıyorum 21,340 olması lazımken, 21.340 şeklinde olmuş. Yanı bunu incelemeye alsalar dahi gözle bariz bir şekilde görülür diye düşünüyorum. İnsanız hata yapabiliyoruz. Kdv sıkıntı evet doğru, öyle söylemiş zaten mali müşavirim. Mali müşavirde pek anlayışlı biri değil zaten. Ben değilde diğer muhasebecimiz ilgileniyor. Sanırsam ona yükleniyorlar o da bana. Bilgili olsam yardım edip çözmeye çalışacağım ama burdan sorup bir şeyleri anlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden.
Nasıl küçücük bir işlem hatasından böyle büyk bir sıkıntı başımıza sardım bilmiyorum delireceğim inanın. Sabahtan beri araştırmadığım site kalmadı anlamıyorum.
Senin gibi iyi niyetli bakmazlar ki her şey somuttur. Bana öyle 4 milyon tl fatura kestiler farkettim söyledim de süresinde iptal ettik. Firma çok ayıp etmiş iptal etmeyerek işlerine gelmiş belli ki işgüzarlık, maalesef bu işte böyle kötü şeyler var bizim meslekte
Oluyor böyle şeyler kontrol ve karşı taraf iyi niyetine kalıyorsun. O çapsızlar da seni uyarabilir normalde de işte iyisine gelmeyince sıkıntı büyük
Mesleğim iyi ki bu değil. Şu an geçici süreliğine çalıştığım için bile nefret doluyum kendime. Bir yandan bu sorun halledilemezse ben bittim. Yani nasıl işleyiş ilerliyor bilmediğimden her türlü sorun çözülmezse yanıyorum. Bir yandan da anlamadığım, benim onlara kesmiş olduğum bir fatura. Dolayısıyla tutan rakamı onlar ödeyecek. Nasıl olurda o denli yüksek bir rakamı görmelerine rağmen kabul etmişler. Ödeyecek olan olanlar sonuçta? Of bilmiyorum. Peki sizce tahminen sonuç ne olur nasıl bir düzelme olması lazım. Kendi açınızdan bu yanlışı yaptığınızı düşünürseniz eğer.
Onlar bu noktadan sonra isterlerse düzeltebilirler mi?
Kesinlikle iyi ki bu meslekte değilsin. Onlar yanlış sen yaptın diye bu miktarı ödemiyor zaten, sipariş bu şu kadar tutuyor diyerek ödeme yapıyor. Ödemeyi yapsa da elden geri alınıyor. Yani çözüyorlar yeter ki fırsat olsun. Bunun olayı iade olacak mecburen, bir dilekçe yaz içeriğinde olayı anlatan bütün yetkililerce ve karşı firma yetkilisine imzalat faturanın ekine koy başka yapılacak bir şey yok işi bırakırsın en fazla
Fatura tarihi kaç, gerçi beyannameler verildi dün düzeltme yapacaklarını sanmam tavırlarına bakılırsa bunların hepsi de çok büyük ısrar gerektirir.
Harici olay kesip kontrol etmeyene patlar, üzgünüm ama öyle :/
Ohh kısaca ben yandım. Gerçekten yanmışım. Ben işler büyümesin, kısa yoldan en erkeninden şu olayı çözeyim diye düşünürken bu gerçek şu an beni yine yıktı. Valla bittim demek ki. Bolca toprak ve su lazım artık bana. Başka da yapılacak bir şey yok.
Fatura yı dün kestim. Dün iptal edilecekti fakat zeki insanlar bir güzel kabul etmişler faturayı. Anlattıkça çıldırıyorum 😂. İade edin dedik başta, edemem edersem incelemeye alınırım dediler. Bunun üzerine programcımızı aradık soruşturduk. İncelemeye alınmazlar böyle bir durum için, alınsalad dahi çok büyük soruna yol açmaz dedi ki haklı. Fakat asıl bomba mali müşavirmizden son dakika geldi ki kdv mi başka bir şeyin sıkıntısı olurmjş. Hah dedim öldüm işte şimdi
şu an ölüp bitme şu an dik dur. Hata üzerine konuşulursa sesini çıkarma mahçubiyetini göstermek için başını önüne eğ derim. Konuşur konuşur susarlar, hayatını bilmiyorum ama en fazla işten çıkarırlar... Bu zaman da en önemli şey yazışma vs varsa karşı firmayla ilgili onlar iptal ederiz vs dediği bir mail vs bişey
Aa saçmalama ben 7 gün geçmiş sanıyorum. Ara ısrar et kabul ettim diye bişey yok kepten işlem yap
O kabul edeni de bir güzel fırçala
Yok 7 gün geçmemiş ama iade etseler bende sorun olurmuş sanırım işte orada problem var. Şimdi ksrşı firma halletmeye çalışıyormuş. Dişli olmam ve anında ağlayıp zırlamamam gerektiğinin bilincindeyim fakat olmuyor elimde olan bir durum değil. Umarım hallolur
Hayır hayır ağlama hiç ben Nisan faturası falan sandım. O kabul edeni var ya neyse şimdi. Onun satın almacısından tut hepsini fırçalamak lazım
Yaptıkları tam iş güzarlık ama biz doğru zannettik diyeceklerdir. Kepten işlem yapılır onu sor sen muhabecine
Mesela siz kep mep diyorsunuz ben onu da bilmiyorum sizin yazdıklarınızı not alıyorum. Gelince asıl muhasebeye aktaracağım. En azından hata yaptı, oturdu zırladı olmasın dedim.
Kabul edeni fırçalamak benim haddim değil😂 üstüne hatayı yapn kişi de benim.
yoo gayet olayın farkında ve kontrolünde gibi yapıp kardeşim size kesilecek faturayı bilmyor musunuz ürünün fiyatı osu busu belli değil mi diyip suçlu güçlü meselesi yapabilirsin :D Bu karşıdakinin deneyimini görmeni sağlar eğer pısırıksa seni yatıştırır, değilse zaten işi öğretir :D Hata yapılabilir insanız, maalesef ki işler böyle yürüyor. Aynı tip bir olaya denk geldim işte 40 binlik faturayı 4 milyon kesmişlerdi yine bir hanımefendi :D
E-fatura ticari-temel hangisini kesiyorsun tam olarak
Muhasebe hır gür isteyen bir meslek tabii fakat bu gibi durumlarda suçlunun ben olmasına rağmen karşı tarafa suçluluk psikolojisi dayatmam gerektiğini bilmiyordum. 😂 hatta ne kadar hatamı kabul edip nezaketçe konuşursam o kadar işime yarar sanıyordum. 40 binlik faturanın 4 milyon kesilmesi yine benim yaptığımın yanında hiç bence. 500 binliği 500 milyonluk kesmemiş en azından. 😂 üstüme su dökemez
E-fatura ticari kesmişim, kesmeye umarım devam da ederim 😂
Umarım o hanımefendiye karşı sakin kalıp anlayışlı olmuşsunuzdur çünkü empati yapıp, işin içinde biri olaraktan da nefes alınmıyor.😂
Belki de meslekten olmadığımdan ötürü benim için böyledir durum😂
"hatta ne kadar hatamı kabul edip nezaketçe konuşursam o kadar işime yarar sanıyordum." Ezerler ezer bu iş acımasızlık içerir. Sen ciddi misin bunu onaylamışlar mı çüş ki ne çüş afedersin de o beyin özürlü kabul edeni bulup plaket falan vermek lazım
Ben farkedip uyardım üstüne iptal ettirdim. Güzel konuştum sonrasında hatalarını yine düzelttim daha ne yapabilirim bilmiyorum açıkçası :D :D
😂😂 güleyim mi ağlayayım mı inanın şaşırdım. Sabahtan beri kendimi suçluyorum. Burada tüm her şeyi de size aktardım sizse onlarda kabahat buluyorsunuz😂 ilk olay olduğunda asıl muhasebeci abla onlarla konuşurken kaba konuşuyordu. Bende niye böyle konuşuyor iyice sinirlendirecek adamları diye düşünüyordum. Siz ondan daha betermişsiniz. 😂 gerçi olması gerekeninin bu olmasını söylüyorsunuz
"E-fatura ticari kesmişim, kesmeye umarım devam da ederim " Bu onların çok büyük kusuru reddetme durumu da varmış. Sor deki kimden teyit aldın da onayladın. Bu durumda o satın almacıya gider bu hata sadece senin değil demek ki
Kesinlikle düşünsene sana onay için bir fatura geliyor. 500 milyon TL bir kere bunu görünce 1 değil 10 kere sorgulayacaksın rakamdan anlamıyorsan soracaksın birine ikisine doğru mu diye
Çünkü orada çalışıyorsan firmaları tanırsın ben 4 milyonu görünce dedim ki bu doğru mu üstüme gittim dedim ben mi yanlış görüyorum :D sonra aradım kızı böyle böyle dedim baktı evet yanlış dedi çözdük bunun yapılmaması sıkıntı ben şimdi onu göre göre onaylasam benim problemimdir bu seninle bitmiyor olay yani
İade etseler bitecekti sorun fakat şimdi bizim mali müşavirimiz iade sakın kesmesinler diyor. Ciromuz düşükmüş sanırım kesilen faturaya karşılık. Birazdan delirip kaçacağım ramak kaldı. Halletmeye çalışıyormuş karşı firma.
Çözülür bu rahat ol rakam çok büyük, mali müşavirin dediği doğru bir senede olanı tek faturada kesiyorsun buna naylon fatura bile denir :D Vergi kaçırmak yani
Anlamışlar neyin ne olduğunu orası da yangın yeri olmuştur ayrıca artık rahat edebilirsin :)
Rahatlattınız biraz da olsa gerçekten teşekkür ederim. 😂😂 öyledir tabii onlarında var dediğiniz gibi hata ama asıl hata benim. Ve benim için en büyük sıkıntı bunu benimle birlikte diğer çalışanlarıda sıkıntıya sokup uğraştırdı o beni biraz üzdü.
Bence bir senede bile bu kadar yüksek bir meblağ tutmaz hiçbir fatura. 😂
Olsun takım çalışması aranır bu işlerde yapacaklar tabi bu gün sana yarın başka birine asıl hata senin ama dile getirme biraz başarılı olduğunu gör. Bak burada araştırdın öğrendin bir çok şeyi hataya rağmen hepsini sen yaptın ve başardın bence. Sonuçlanması sancılı olsa da olacak, teşekkür sen rahat ve iyi olduğunda anlam kazanır o yüzden bana teşekkür etme iyi ol :)
Yani farkedilmeyecek bir şey değil :D Bunu farketmemek de büyük bir hata
Sen açısından demiyorum oradaki onaylayan açısından :D
Olsun yine de ben size de çok teşekkür ederim. Ciddi anlamda fazlasıyla yardımcı oldunuz her anlamda. Vaktinizi de çaldım zaten 😂
Onlar farketmiş. Farketmelerine rağmen onaylamışlar. Asıl saçmalık o
Şu zamanlıkta olsa meslektaş sayılırız edicem tabi :D Diyorum ya bu gün senin için yarın belki de benim için iyilik paylaştıkça çoğalır demişler :D
Bu işgüzarlığı asla kabul etme, çapsız insanlara bak
Siz bilgilisiniz bense bu tür konularda bilgisiz.😂 sizinle meslektaş olmak biraz bu konuda güç ister bilginize ve tecrübenize bakılınca. İyilik konusunda da ise tüm kalbimle katılıyorum.
İşte ben bunun işgüzarlık olduğunu bilmiyordum. Biraz pasifim bu tür konularda galiba. Diyorum ya tüm suçu ben kabullenmiş, oturup bekliyorum.
Tecrübeyle sabit diyebilirim lakin kimse doğuştan öğrenmiyor yaşaya yaşaya öğreniyoruz doğrusu :D Bu da senin ilk büyük vakan olmuş oldu galiba ama çaban takdire şayan burada böyle bir soru görünce şaşırdım :D
mesleğin değilse zorunda değilsin aslında gelecekte orada olacak mısın vs vs bu konuları değiştirir tabi bilirsen genel kültür olur senin açından Hiç bir zaman umudunu kaybeder olma araştır soruştur böyle araştırmacı olmak sana kazandırır.
Cidden mi? 😂😂 bende muhtemelen kimse adam akıllı cevaplayamaz bende aptal gibi kalırım diye düşünüyordum.
Vallahi Allah Allah dedim cidden bu böyle bir soru mu yanlış mı anladım diyip bir daha okudum :D
Mesleğim değil fakat boş vakitlerimi evde de geçirmek istemedim. Zaten yaptığım pek bir şey yok. Faturaları kesip proforma gibi basit işleri ben yapıyorum. Onun dışında kasa toplaması gün sonunda yapıp makbuz kesiyorum. Asıl büyük işler diğer çalışan ablada 😂
Tebrik ederim, çok iyi yapıyorsun. Umarım tecrübene iyi tecrübeler eklenir. Sen ön muhasebe yapıyosun :D Genelde sen tarzı çalışanları arayıp muhasebeci telefonu istiyorum mutabakat yapmak için :D
Aman aman o mutabakat olayı da benden mümkün mertebe uzak dursun. Bir de onun sorumluluğu altına girmek istemem 😂 bense genelde muhasebeyi aradıklarında muhasebeci değilmişim gibi davranıyorum. 😂😂
Genelde öyle yapıyorlar ki anlaşamadığımızdan ben direk muhasebenin numarasını istiyorum. Bir gün adamın biri şey dedi sen neden muhasebeciyi arıyorsun kimsin sen bizi dolandıracak mısın vermiyorum telefon melefon :D :D
Telefondan dolandırılıyor mu şirketler arası 😂😂 şimdi bu ihtimalden arayanla bilgi de paylaşmam.😂 gerçi az çok artık çalıştığımız firmaları biliyorum ama yine de ihtimal ihtimaldir. Telefon benden istediklerinde genelde mail veriyorum 😂😂
Bir de siz muhasebeciler. (Artık kendimi saymıyorum o mesleki gruptan😂) telsiz telefonlardan konuşurken anlaşılması çok güç olacak şekilde konuşuyorsunuz. Gerçekten hiçbir şey anlayamıyorum ben. Ne firma ismini ne de istediği şeyi. Tamam deyip geçiştiriyorum genelde zorladığımda
Hayır ya böyle bir şey yok ki adam bilgisiz olduğu için öyle :D Mesaj vs gelen linklere tıklayınca evet böyle şeyler var da bildiğin firmalarla böyle şeyler olmaz :D Mailde de gelen değişik bilmediğin mailleri direk sil derim. Bi ara orada sorun vardı :D
Aa lütfen, bilgisiz dediniz üzerime alınırım. 😂 maillere de bakmıyorum ben keşke onlara baksam eğlenceli oluyor da işte😂
Bizim firma ismi sıkıntılı Silter İleri Ütüleme Sistemleri bunu ben hızlı söyleyince anlaşılması zor da haricini anlanmadığını sanmıyorum doğrusu :D Lisanı duru olmayan insanla konuşursan da sıkıntı :D Keza sabit terimlere yabancılık olabilir. Kodlayabilirim deniyor mesela tevazuyla ki ben kodluyorum :D
Kodlanacak gibi bir uzunluğuda sahip değil hiç. Şehirler kafada karışır işlerin rengi değişir 😂 kodlayabiliyorsanız sizi tebrik ederm cidden kolay iş değil bu bile başlı başına zormuş 😂
Ben sen kendine gel diye telkin ederken üstüne alınmana alınırım ama ben :D Bu işin içine tam girince o mailler ızdırap oluyor :D :D Özellikle bizim gibi az kişi ile çalışıyorsan :/
Silteri kodluyoruz ya gerisi anlaşılıyor Siltaş diyen var Zöltere kadar gittik :D
Firma sahibi sanırım çok aramış bu ismi😂 vardır muhakkak kendince haklı sebepleri fakat kesinlikle akıllarda kalmak için seçmiş bu ismi. İşi biliyor 😂😂😂😂😂
Ona bizde akıl sır erdiremedik açılımı var da işimize yarar bişey değil :D Bizi zorlayan kısmı bundan ibaret gerisini de kafaya takılacak gibi değil :D
Konu ne oldu çözüldü mü?
Evet, yani sanırım. İptal ettiklerini söylediler. Nasıl ettilerse artık. Şaştım kaldım artık sorgulamıyorum bile. Edilebiliyorduysa neydi bunca zamanki uğraş stres? Sisteme düşmedi, yarın sabah kontrol edeceğim.
Evet iptal süreci onay süreci GIBden dolayı falan biraz sürebiliyor iptal edildi evrağını kesin al o senin güvencen, işte o sert çıkan hanımefendi gibi olmak lazım maalesef ki tatlı dilde anlaşılmayan bir meslek iyisine denk gelseydin böyle olmazdı zaten :D
Şimdiden geçmiş olsun. Başarılarının devamını dilerim. :)
Çekilecek dert olmadığını yine söylüyorum. Hakikaten muhasebe fazlasıyla mental olarak her yönüyle zorluyor insanı. Tek bir virgülden konu buralara kadar uzandı. Zor cidden sizi ve meslektaşlarınızı tebrik ediyorum 😂😂 çekilecek çile bu
Teşekkür ederim, her şey için. Başarılarımın devamının bu alanda ilerleyebileceğini sanmıyorum. 😂 ama yine de sağ olun. Sizinkinin de öyle.
Bu alanı tavsiye etmiyorum zaten hayatta başarılar, özgüven araştırmacılık açısından 😂 Bil mukabil 🙏
Size de başarılar dilerim ☺️☺️
Yeni yazmışsın gibi şunu okudum sinirleniyordum :D :D Bilmukabil :) " Red edilmiyormuş çünkü karşı taraf başta, hatayı görmelerine rağmen kabul etmişler. İade kesilmesi lazım fakat şöyle anlatayım. Kesilmesi gerekilen fatura tutarı 300.000 tl olması gerekirken. Bir virgül hatasından ötürü tutan toplam rakam 300.000.000 tl. Bunun iadesini keserler tabii ama kendi mali müşavirimin dediğine göre keserlerse bende sıkıntı olurmuş off ne yapacağım bilmiyorum kafayı yiyeceğim"
😂😂😂 yok yok. Hatta sabah ben şirkete gelmeden haberi geldi. Hadi hayırlı olsun redolmuş diye. 😂
Gözün aydın :D
Gerçekten aydı 😂 fazlasıyla meşakkatli olsa da sonunda halloldu.
Evet stresi çok fazladır lakin üstesinden gelmenin verdiği özgüven de bir hayli fark yaratır 😂
Özel bir soru olmazsa normalde mesleğin nedir 😅
Özgüven yaratmadı rahatladım ve kurtuldum sadece 😂
Mesleğim yok okuyorum matematik üzerine
Bir daha böyle olmaması için virgüle dikkat edeceksindir 😂 Hayırlısı bakalım matematiği iyi olanın muhasebeye yolu düşenlerin de sıra sende galiba 😂
Virgüle bastığıma eminim fakat dikkat konusunda emin değilmişim demekki. Normalde de kontrol ederdim fakat bu sefer nasıl etmedim bilmiyorum. Daha fazla ediyorum artık. Matematikle alakalı olsaydı matematik keşke başlarda öyle sanmıştım da, işin içine girince farkettim, ezbere gidilen bir yönünün olduğunu. En azından yaptığım işler öyle 😂
Klavye kullanımı bazen böyle şeyler doğurabiliyor. Matematikle ilgisi var da daha çok formül yazınca lazım oluyor. Ve evet maalesef çok fazla rutin var :D
Ne formülü?
Excel formülleri x bir raporun içinde yapılan değişiklikler aranan farklılıklar veya işlemler diye uzuyor. Tablolardaki formüller denklem içeriyor buda matematiği bilince farklılık yaratıyor ki çok çabuk çözüm buluyorsun.
Bunu bana vermemiş olmalarına kahroldum şimdi
Bu biraz ileri kademe işler, bunu bilmek bu işi çok rahat rahat yapıyorsun anlamına geliyor. Ki şey var ya sen benim ayağımı mı kaydırmak istiyorsun mevzularına kadar ulaşabiliyor :D Üstünden daha iş yapınca maalesef ki :D Farkettim de sanırım yorum konusunda rekor kırıyor olmalıyız bu konuda :D
Bak şimdi bana da geldi bi fatura yanlışlıkla tevkifat eklemişler faturaya, kabul edip iade keser misiniz diyorlar :D
O ayak kaydırma mevzusuna katılıyorum. Ne kadar öyle olmayacağını belli etsemde hatta söylesemde o korku onlarda gitmiyor. Bir yandan hakta veriyorum tabii. Ama bende biraz burdayken matematiksel anlamda ya da farklı konularda kendime bir şeyler katacak işler yapmak istiyorum. Ezberli rutin işleri yapınca sürekli, sıkılıyor insan. Galiba rekor bizde 😂😂😂
Tevkifat ne? 😂😂 iş yerinde öğrenemediğimi burdan öğrenmiş oldum. Kesin sizde, hatta mümkün mertebe nazik olup seve seve iade keseceğinizi söyleyin karşı tarafa. 😂😂😂
"O ayak kaydırma mevzusuna katılıyorum. " Bu hak talep edilemeyen meslek hastalığı sektörde :D Bilgisayar varsa office vardır kesin excel sayfası açıp üstteki menüden formüller diye bakarsan ilgini çeker nasıl yapılacağının ipuçları şeklinde anlatımı var. Askerde bunları yaparak TSK'ya vizyon kazandırmışlığım var :D Sesli konuşsak bu kadar yapamayız galiba çift yorum üzerinden konuşuyor olmak :D
" Tevkifat ne? " Bakır, alüminyum vb. tipte malzemelerin teslimi vs. gibi olaylarda devlet kendisi için bir pay alıyor diyeyim basitçe :D burada tevkifat kısmı direk devlete ödeniyor, fatura temel ve 7 günü geçmiş bunu iptal edemem iade kesmemin de anlamı yok böyle alıcaz artık yapacak bişey yok :D
ekran fotoğrafını aldım😂 ilk fırsat bulduğum anda kurcalayacağım bunu merak ettim. Doğru bu denli konuşulmazdı belkide 😂😂😂
Üzüldüm karşı taraf adına, yazık oldu.
Kesinlikle kurcala çok işine yarayacak bir şey hayatının her yerinde lazım olabiliyor. Özellikle iş hayatında bunları bilmek büyük bir meziyettir. Böyle olunca işte ayağımı kaydırır diye düşündürürsün :D Samimiyetine çok güvenmemle alakalı anca bu kadar dil dökerim :D :D
Devlet kazansın 200 lira civarı bir şey zaten :D
Ayağını kaydıracağımı tekrar düşünmeye başlarsa bana yapmayacağını bırakmaz. Bende iki yüzlülüğe gelebilen biri değilim. Karakter değişimi hakikaten canımı çok sıkan bir durum kaldıramam. Başlangıçta ilk çalıştığım zamanlar çok zor dayandım, psikolojim bozulmuştu bir ara nasıl yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazabiliyor diye. Öğrendim ki, iş hayatı denilen şey buymuş. Yine de ödün vermiyorum tabii.
Para mı alıyorlar 7 gün geçti diye
Güzel bir nitelik ama sakin olmakta bir o kadar güzel, böyle durumlarda tavsiye ediyorum. Aklı selim insanlar bunu fark edebiliyor. Kesinlikle, tecrübeleniyorsun. Dışardan gözlem yaparak yaşamaya başlıyor insan, bu güzel bir şey lakin neden bunun içindeyim diye de sorgulatıyor. Sonra hayat bu diyorsun. Zorluklardan çıkmış güçlü bir birey yapıyor kişiyi...
Hayır süresi geçince iade edilemiyor. Tevkifat, belli ürünlerin satışından doğan kdvden devlete verilen pay olarak düşün alan ve satandan alıyor.
Bunları zorluk olarak değilde, zamanı ve nefesi boşa harcamak olarak görüyorum ben daha çok. Nasıl insanlar olduklarını bilmeme rağmen, muhattap olmak zorunda olmak veyahut vaktimi boşa harcamak biraz aptallık gibi geliyor. Biraz daha sıksam dişimi kurtulacağım diye ümit ediyorum. Gerçi belki de, başka bir yerde kendi mesleğimi icra ediyor olsam dâhi, daha beter insanlarla da karşılaşabilirim. Düşündükçe insan tek başına buralardan uzaklaşmak istiyor. İnsan görmek istemiyorum şu muhasebenin tanıştırdığı gerçek yüzler yüzünden. Ne kadar görmem gerekiyor olsa da insan daralıyor.
Her türlü zarar anlaşılan. 😂😂
Oo sen baya olmuşsun :D Zaman kaybı insanları farkediyor olmak var ya çok başka seviye, ne yazık ki hayatın içindeler Allah vergisi diyip yaşıyoruz beraberinde çünkü her yerde ve her kıdem de var bunlardan... Onca gözleme rağmen içinden çıkabildiğim tek cümle beni bununla sınayanın koruduğu daha önemli bir mesele vardır.
Şirket için evet bunu takıyor muyum hayır, devletin kazanması bizim yararımıza hep iş veren kazanmasın :D
Yok ya benden olmaz. Bu işi ustaca yapabilmek için maalesef ki karakterden ödün vermek gerekiyor. Neyse, yazdıkça işi bırakasım geliyor. 😂😂
İşin kötü tarafı benim, senin gibilerde patlamasında. 😂😂
Aa alındım bak şimdi 😅 Haha ben daha fazla dillendirmeyeyim o zaman 😂
İnsan isterse çözmediği şey yok 😂😂
Iade kesmekten baska caresi yok bunun kabul ettiklerinden dolayı
Fatura tutarının 300.000 tl olması lazımken 300.000.000 tl. Peki iade kesseler bunun üzerine meblağdan ötürü bir problem yaşanır mı?
Sanmam bankalar araciligiyla sonuçta