Ortam ve telefon dinlemesi?

Merhaba. Öncelikle biraz uzun yazacağım ama başlamadan önce rica edeceğim ki lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yorum yapsın. Kafamın içinde sesler var ve özellikle bir süredir akla hayale gelmeyecek iğrenç şeyler söylüyorlar, ben bir şey düşünürken bunu iğrenç bir şeye çeviriyorlar ve benden iğrenç şeyler yapmamı istiyorlar. Bende onların dediklerini sesli bir şekilde tekrarlamaktan veya dediklerini yapmaktan derin bir korku duyuyorum her an korkunç bir şey diyeceğim veya korkunç bir şey yapacağım korkusu ile diken üstündeyim ve bazen kafam karışıyor ve bir şey diyip diyemediğimi hatırlayamıyorum. Aynı zamanda bir süredir derin bir paranoya yaşıyorum. Paranoya diyorum çünkü insanlar bunun mantıksız olduğunu düşünüyor. Bir şekilde telefonumun ve bilgisayarımın hatta aile üyelerimin teknolojik cihazlarının da ele geçirildiğini düşünüyorum ve polisin ya da istihbaratın evimi dinlediğinden korkuyorum (Şu an dayımın evinde kalıyorum, buranın da dinlediğini düşünüyorum) Nasıl oldu bilmiyorum ama evime bir böcek soktuklarını ya da binanın üstüne dinleme cihazı yerleştirerek cam açıkken beni dinlediklerini düşünüyorum. Sonra da o seslerin dediklerini tekrarlayacağını ve başıma çok kötü şeyler geleceğini düşünüyorum. Öncelikle birkaç sorum olacak:

1- Teknik takipte ortam dinleme konut içinde yani kişilerin evinde ya da kaldıkları evde yapılır mı? Yoksa sadece iş yeri, kafe gibi halka açık alanlarda mı yapılabilir?

2- Henüz hiçbir suçtan mahkemeye çıkmamış ya da ifade bile vermemiş, hakkında dava açıldığından habersiz kişinin telefonları ya da evi dinlenir mi?

3- Telefon dinlemesinde telefon üzerinden direkt ortam mı dinlenir yoksa sadece kişinin birisiyle yaptığı telefon görüşmeleri mi? Yani ben kulaklık takılıyken bir şey dedim diyelim ama herhangi bir arama yapılmıyor o an kendi kendime konuşuyorum bunu duyabilir mi telefonu dinleyen kişiler?

Ortam ve telefon dinlemesi?