Laptop donma sorunu nasıl çözülür?

Dell Vostro 5581 laptopum var. Geçtiğimiz aylarda üzerine yanlışlıkla turşu suyu dökünce önce tuş takımı, sonra pil cortladı. İkisi de yenilendi, bir de ben yapmayın dediğim halde Win11'e upgrade etmişler.

Bilgisayarın bi' gözünün toprağa baktığını anlayınca, fiyatlar daha da uçmadan kendime PC toplattım, o yüzden laptop'u sadece bulaşık yıkarken mutfakta dizi izlemek için kullanıyordum birkaç aydır.

Şimdi 1 haftadır refakatçi olarak hastanedeyim, yanıma da laptop'u alıp geldim çalışabileyim diye. Ve fark ettim ki bir süre kullandıktan sonra bu bilgisayar donuyor. Mavi ekrana da geçemiyor, öylece donup kakalak gibi kalıyor. Komut istemcisinden Windows'u tarattım, herhangi bir sorun bulamadı.

Bu tamamen donma sorunu donanımsal mıdır yazılımsal mı? Format atsam toparlar mı yoksa bir daha bilgisayarcıya mı gitmesi lazım? Turşu suyu asitli olduğu için ana kartı güç bela temizleyip kurtarmışlardı çünkü, orada bir sorun olmasından şüpheleniyorum.

Ne yapayım da kendine getireyim ben bu çocuğu?

Güncellemeler
+1 yıl
Son durumu da söylemiş olayım bari: Bir ara nihayet mavi ekran vererek çökmeyi başardı, ben de fabrika ayarlarına döndürdüm. Win10'a geri döndürürken de ardından güncellemeleri yüklerken de takılmadığı, donmadığı için sorunun hakikaten Win11'i kaldıramamasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibidir, umarım üç gün sonra yine donmaya başlamaz. Hakkımda hayırlısı bence.
Güncellemeler
+1 yıl
Formattan iki gün sonra komple saçmalayınca, tamirciye götürdüm mecburen. Ana kartta sorun varmış, donma donanım kaynaklıymış yani. Termal macununu da yenilediler bu arada.

Velhasılı arasına 700 lira sıkışmış benim laptopun, onu çıkardık rahat etti inşalla. İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim, bunu da benzer sorunlar yaşayanlar için not olarak iletmiş olayım.
Laptop donma sorunu nasıl çözülür?