Her geçen gün kendini sürekli geliştiren Twitter, gri tik vermeye başlamış. Kemal Kılıçdaroğlu'na gri tik vermiş ben de oradan gördüm. Sizce gri tikin anlamı ne?

Her geçen gün kendini sürekli geliştiren Twitter, gri tik vermeye başlamış. Kemal Kılıçdaroğlu'na gri tik vermiş ben de oradan gördüm. Sizce gri tikin anlamı ne?

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra sürekli geliştirilen sosyal medya uygulaması, her geçen gün yeni bir değişiklikle karşımıza çıkıyor. Twitter bu sefer bazı kullanıcılara gri tik verilmeye başladı. Bunlardan biri de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Peki nedir bu gri tik gelin açıklayayım.

Twitter'da gri tik, kullanılan hesabın bir devlet/çok taraflı kuruluşu veya bir devlet/çok taraflı yetkiliyi temsil ettiği anlamına geliyor. Ek devlet hesapları ve çok taraflı hesaplar, Doğrulanmış Kuruluşlar aracılığıyla artık gri onay işaretleri alabiliyor.
Twitter gri tiki kısaca şöyle açıklıyor:
"Bu hesap, bir resmi kurum ya da çok taraflı bir kuruluş hesabı olduğu için onaylı."
Twitter tarafından ücretsiz olarak verilen bu gri onay işaretini; ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları, hükümet kişileri ve çok taraflı kuruluşlar alabilir.
Bu şekil cevap yazacak kadar işsiz misin gerçekten?
@RaistlinMajere_ hahahahaah
@IRMOS 🤣🤣
Bir de haber sitelerindeki saçmalıklar gibi giriş yapmış.
Gri tik insanların arasında merak konusu oldu. Gri tik nedir, gri tiki kimler alır, gri tiki kimler alır sorularına cevap aranır oldu. Soruların cevabı haberin devamında. 🤣
@RaistlinMajere_ @IRMOS İnsan gibi açıklama yazmış, ben ve benim gibi öğrenmek isteyenler için gayet ideal. Siz boş boş yorum yapacağınıza bilgilendiren taraf olsaydınız, oksijen israfı olmazdınız.
Yorum sahibine teşekkür ederim, okudum öğrendim.
@Alacabulaca Her şeyde de armut piş ağzıma düş olmayın sizde. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabındaki gri tike tıklayınca bile ne olduğu yazıyor.
@RaistlinMajete_ Twitter kullanmıyorum beyefendi. Bu yüzden ekstra araştırmaya gerek duymazdım. Benim ağzıma düşecek armuttan size ne?
@Alacabulaca Burada sorman ekstra araştırma olmuyorsa senin için ne diyebilirim ki.
Anlamıyorsunuz herhâlde, burada bu haberi görmeseydim Twitter'ın gri tik olayını bile bilmeyecektim. O yüzden ikisini bir arada öğrendim.
@RaistlinMajere_ Zaten copy paste... Takvim gazetesinin web sitesinden alınma gibi.
Bir devlet kurumunu veya yetkilisini ya da çok taraflı bir kuruluşu temsil eden" hesaplara veriliyor. Bu onay işaretini elçilikler, kolluk kuvvetleri, devlet başkanları, üst düzey diplomatlar, kabine üyeleri, kurum ve devlet görevlileri gibi üst düzey yetkililer kullanıyor. Muş
ama anlamadığım politikanın P siden Siyasetin S sinden anlamayanlar böyle onur kırıcı sözler neden kullanır anlamam? bay bay kemal nedir yahu çok ayıp yakışmadı size
Cevap
7Cevap
Twitter'da kullanıma sunulan gri tik, kullanılan hesabın bir devlet/çok taraflı kuruluşu veya bir devlet/çok taraflı yetkiliyi temsil ettiği anlamına gelir. Ek devlet hesapları ve çok taraflı hesaplar, Doğrulanmış Kuruluşlar aracılığıyla gri onay işaretleri alabilir.
Gri doğrulama rozeti doğrulanmış hükümet hesaplarına veya hükümetler ile ilişkili hesaplara veriliyor. Twitter bu konuda "Gri onay işareti, bir hesabın bir devlet kurumunu veya yetkilisini ya da çok taraflı bir kuruluşu temsil ettiğini gösterir" diyor.
Devlet yetkilisi anlamına geliyor. Bunlar bir işaret işte değişiyor kör talihimiz sonunda.
😃😃genel başkanlar devlet yetkilisi olmuyor mu
Twitter çalışmıyor ki siz de çalışıyor mu kapatıldı diye duydum ben ama
Devlet adamlarına verilir. Twitter bile KK yı Cumhurbaşkanı ilan etmiş. Myle de olacak inşallah.
Gider ayak tık lamışlar... Başka anlamı yok. Ne kadar tıklanma meraklısıyız..
Yüz karası bu adam demek istemiş elon bile çözmüş
Kk etkisiz eleman demek
çevrimdışı herhalde : )
Elon Musk hiçbir zaman yanlış ata oynamaz.
bay bay anlamına geliyor jdgsgsnsbd
İnternette yazıyor.
Bos demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?