Az önce böyle bir mesaj aldım ayy bi de WhatsApp'tan yazmışlar gecenin bu saatinde burs diye yutturmaya kalkışıyorlar korktumm telefon bilgilerimi ve ismimi nereden bulmuş olabilirler kii😢
Sizce bu dolandırıcı ismimi, telefon ve soy ismimi nereden bulmuş olabilir ya?
Tanımadıgınız birinin wpden yazması cezası Cezası var
Nitelikli Dolandırıcılık (m.158) Madde 157’ye göre, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası verilir. Madde 158’de ise nitelikli dolandırıcılık halleri sayılmıştır. Dolandırıcılık suçunun, bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenmesi halinde üç yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Dolandırıcılık suçu sosyal medya üzerinden örnek vermek gerekirse, toplumun büyük çoğunluğunun tanıdığı ünlü kişiler adına sahte hesaplar açılarak kişilerden yardım parası istemek ya da herhangi bir kişinin adına sahte profil açarak ve o kişiymiş gibi kendini tanıtarak o kişinin arkadaşlarından banka kredi kart numarası istemek fiilleri sayılabilir.
Önceden bir yere bu şekilde başvurdunuz mu burs için bazı yerler verilerinizi paylaşıyor ya mesaj atıyorlar ya da ariyorlar eğer bunu kimin yaptığını tespit ederseniz veri gizliliğini ihlal ettikleri için ceza alırlar
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır yapmadım ve çok dikkatte ederim şikayet edeceğim
Mernis, yani devletin bütün bilgilerimizi tuttuğu yer hacklenmişti. Bütün verilerimiz şu an Discord'da geziniyor ve birilerine parayla satıyorlar. Seni de öyle bulmuşlardır. Numarası yurtdışıysa onlardır ya da kendi numarasıyla yazdıysa s4lağın teki