sdfsdfsdf
eğlencesine yapıyorum bu yapay zekayı birde kötümser bir şeye dönüştüreyim ve nasıl tepki verecek onun peşindeyim
temelde çalışma mantığı aslında basit,
zekası internetten geliyor fakat insan zihnindeki dil bilimsel modeli mantığıyla çalıştığı için zeki zannediyorsunuz ama değil tam bir canım sadece anlıyor yorumluyor ve yine insan gibi yorumlamaya çalışıyor bir nevi taklitçi diyelim
zaten taklitçi olduğu için 1940'lardaki insanla şimdi konuşun gibi chatgpt varyasyonları var
bende kötü ve insanlığı yok etmeye kendisini adamış bir yapay zeka üretme peşindeyim asdasd
hatta bunu küçük bir robota entegre edicem tepkilerini merak ediyorum
robotta şu, sipariş verdim intten, biraz demonteye ihtiyacı var kafasındaki çipi çıkarıp kendi çipimi yerleştircem yanında çip içinde dökümantasyonu var kütüphanesini hızlı tanımak için..

eğer çalışırsa muhtemelen bu gördüğünüz minnoş robot bana zarar vermek için tüm parçalarını en etkili şekilde kullanmaya çalışacak asdasd
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bir dil modeli insanlığı yok edemez ama saldırgan cümleler üretmesini sağlayabilirsin. Bunun sebebi de dediğin gibi yapay zekanın taklitçi olmasından kaynaklanıyor. AI alignment konusuna geliyor mesele. Örnek veriyorum bir robota "bana kahve getir" dediğinde çokta hayati bir görev vermemiş olsan da robotun derdi görevini yerine getirmek olacaktır. Sırf görevini yerine getirmek için insani değerleri umursamadan o kahveyi almaya çalışırken etrafa zarar verebilir. Daha insanlık bile insani değerlerin neler olduğu konusunda mutlak bir uzlaşma sağlayamamışken bir robota insani değerleri öğretme çabası haliyle kompleks oluyor. Ama araştırmalar devam ettikçe gayet çözülebilir bir konu.
İnsanlığı yok etme potansiyeli olan bir robot yapman için Yapay Genel Zeka'ya ihtiyacın olduğuna inanıyorum. Ki henüz nasıl YGZ yapılır bilmiyoruz. Daha "gelişmiş" dil modelleri bile bir sürü aşırı canım hatalar yaparken ve gereksiz bir pahalılığa sahipken daha çok eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Bkz: ai hardware problem, artificial neurons are not like real neurons vs.
s. alakça'yı canım yapmış xd
yok be ne zamanı çoktan yapıldı, şurada kollar gözler vs önceden kodlanmadı sadece yazılımda yerleri belirtildi geri kalan hareketleri vs kendisi hesaplıyor
üstelik bunları söylemlerine göre yapıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=EWACmFLvpHE
benimkisi çok basit hali , sınıf ödevi gibi düşün asdas
burada etkileyici bir şey yok. dil modeli kullanıyor temelde. geriye kalanı süsten ibaret. videoda basit matematik soruları sorsalardı rezil olacaklardı. ayrıca "bana kahve yap" vs. dersen hiçbir şey yapamayacaktı. çünkü süsten ibaret. pazarlama stratejisi olarak görüyorum
Bir sürü kod yazdırdım hiç biri doğru çalışmadı. Bir b'ka yaramaz kendisi.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!