Html, css, js, php orta seviye biliyorum. Linuxu kurdum ama pek kullanamıyorum 1 2 işlem anca yaparım. Sizce günde ne kadar çalışmam lazım, daha çok neleri öğrenmem lazım?
Bir de kaynak önerisi verirseniz öğrenmek için ingilizce de olur (daha geliştiriyorum A2 seviyesiyim snsjsjsk)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Shell türlerini öğrenmeye başlayarak bu işe başlangıç yapabilirsin. En yaygın hack yöntemidir. Bir web sitesini, bağlı olduğu serveri, serverin içindeki web sitelerini dahi okuyabildiğin bir tür eklenti dosyasıdır. Sitelere üye olarak ya da göz at (upload) menüsü bulunan sitelere shell dosyalarını yükleyerek dizinlere yazma ve silme yetkisi elde ettiğin bir tür ftp eklentisidir.
Örnek veriyorum websitesi. com isimli bir siteye shell attın. Shellin adı c99. php olsun. Websitesi. com adresinin upload sonrası yüklenen dosyaları yüklediği klasörün adı resimler olsun.
Websitesi. com/resimler/c99. php olarak giriş yaptığın taktirde web sitesinin bütün dosyalarını görebilir, bağlı olduğu dizindeki serverleri dahi görebilirsin. Tabi bu da sitenin bağlı olduğu serverin güvenlik açığını kapatıp kapatmamasıyla alakalı bir durumdur.
Web tabanlı dillere o kadar gerek yok bence. Nesne tabanlı dillere odaklanmanız daha iyi olur. Linux'u kurmanız güzel hatta Kali Linux'u kurabilirsiniz. İlgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz, daha çok daha az diye bir şey yok. Herşeyi hemen hemen bilmek gerekiyor.
Yok kardeş, web e kendim meraklıyım, o yüzden öğrenmke istiyorum
Peki.
Yani hem diğerlerini, hem webi
:) Siz yine de istediğinizi öğrenin.
Tamam yorumunuz için de teşekkürler