Arkadaşlar PC alma arefesindeyim bütçem Max 15-25 bin TL arası sizce ne alınmalı önerilerinizi alabilir miyim? Kullanma şeklim hem iş hem de arasıra oyun amaçlı?
Bir PC alacak olsanız tercihiniz ne olurdu, masaüstü PC mi yoksa oyun laptobu mu?
Masaüstü daha ucuz olur aslında ama istediğin yere götürebilme rahatlığı, hem iş hem oyun için bi sorun olduğunda yanında olabilmesi açısından pahalı da olsa laptop tercih ederim. Şu anda da laptop kullanıyorum orta ayar bitane. RTX 3050 ti var i5 işlemcili. RTX serisinin en ucuz yollusu diyebilirim 4 gb vram. Ultra ayar oynayamazsın, çoğu oyunu yüksek ayarda 60 fps üstünde açıyor, çok işlemci isteyen oyunları orta ayarda oynarsın. yayın yapacaksan ayarı bi tık düşürmen lazım ama onun dışında piyasadaki her oyunu rahatlıkla oynayabilirsin. Bir sıkıntısını görmedim.
Donanım genişletme açısından masaüstü daha iyi istwdiğin ekran kartı, ses kartını vs alıp takabilme olayı var ama laptop ise taşınabilir ve daha az yer kaplama açısından avantajlı. Laptop ile küçük bir klavye alıp gittiğim her yerde müzik kaydı yapabilirim ama masaüstü olursa sabit olacak. Bazen stüdyoya gitme gibi zamanlarda laptop avantaj sağlıyor bana. Ben laptop seçerim. Çünkü günümüzde usb 3.0 ve usb type-c standart oldu ve veri aktarımı gayet hızlı. Usb ses kartı kullanabiliyorum
O ekran kartına göre dizmen lazım diğer parçaları. Bir bilgisayarın en önemli parçası budur. Ekran kartın iyi işlemcin kötü olursa Ramin düşük olursa yine verim alamiycaksin. Bu yüzden öyle güçlü bir karta iyi işlemci ve minimum 16 GB ram toplaman lazım.
Anladım hocam teşekkür ederim ekran kartı Max öneriniz için teşekkür ederim 3060 aşağı düşünmüyorum ekran kartında ben monster notebook oyuncu PC düşünüyorum
Kasa al masada kullanıcaksan. İkinci el de alabilirsin. Güvenilir birisini bulursan. Bazı şımarık zenginler her sene PC düzüyor. Aç bişey kullanıp satıyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 868 cevap paylaştı.
Ben bilgisayarımı ara sıra aöıp temizlemeyi ve zamanla parçalarını yükseltmeyi seviyorum ve bu yüzden ana bilgisayarım olarak bir masaüstü bilgisayar kullanıyorum.