Google'dan da "Akıllı saatlere TRT bandrolü geldi" haber başlığını yazarak ulaşabilirsiniz.
www.cumhuriyet.com.tr/.../akilli-saatlere-trt-bandrolu-geldi-2019497
Akıllı telefonlar Türkiye pazarına girerken yurt dışı versiyonları ile aralarında bazı farklar mecburiyetten dolayı oluyordu. Yurtdışında satılan akıllı telefonun radyosu bulunurken, Türkiye’ye gelen aynı modelin radyosu bulunmuyor. Neden farklı oluyor bu cihazlar sorusunu kendimize soruyoruz. İşte burada TRT Bandrolü devreye giriyordu. Yani yurtdışından gelen telefonlarda radyo olması için TRT Bandrolü alıp, ek vergi ödenmesi gerekiyordu. Şimdi bununda önünü açtılar bütün akıllı saat, tablet ve laptoplarda radyosu olsun olmasın %8 bandrol ücreti alınıp TRT ye ek gelir kaydedilecek. Yani elektrik faturalarından çıkarılan TRT payı şimdi daha karlı olarak telefon, tablet, akıllı saat ve laptoplardan alınmaya başlanacak buda tabi ki bu tür cihazlara en az %8 ek zam demek! Önceden sadece radyosu olan cihazlardan alınan bu vergi, şimdi tüm internete erişimi olan cihazlardan alınmış olacak!

Konuyla alakalı 1 tane bile haber yok Onedio dışında.
Yani 26 Mayıs 2022 tarihli haberleri bulmak mümkün, bunlar da zaten var olan verginin güncellenmesi ile alakalı.
Tam olarak 2023 ve sonrasında bu konuyla alakalı YENİ bir vergilendirme sistemi falan yok.
Kaynak var mı acaba?
Evet var bir yasa ile 2 gün önce. Yanılmıyorsam cuma günü geçmiş.
URL hatası veriyor kral
Güncellemelerde paylaştım tekrar...
Türk milletine müstahak. Oy verirken iyiydi ama. Ödesinler şimdi kol gibi vergileri.
Benim param çok. İstedikleri vergiyi alabilirler benden. Ve umarım vergilere bin kat zam gelir. Umarım bu halk daha da, daha da fakirleşir. Ve umarım 2023 seçimlerini AKP kazanır.
Celladına aşık olmuş bir millet,
İster ezan dinlet, ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstahaktır ona her türlü zillet!
Tabi ki ona çalışacağız, şimdiye kadar da öyleydi şimdiden sonra daha da böyle olacak çünkü her yerde açık daha fazla artık. Bunu kapatmak da tabi ki bizim görevimiz, bu harcamaları yaptırtanlar kendi ceplerinden verecek değiller ya...
O yüzden şimdiye kadar nasıl olduysa bundan sonra da aynı olmaya devam edecek. Köklü bir zihniyet farklılığı oluşana kadar.
Sadece bu ürünlere değil herşeye vergi var. Neredeyse verginin bile vergisi alınıyor yıllardır böyleydi şimdide böyle...
Trt payını bir türlü anlayamıyorum inatla ısrarla izlenip, dinlenmemek için diretmelerini de. İçerik ve etik olarak zerre kalite yok. Eskiden en çalkantılı dönemlerde bile bir değeri varmış güvenilir ve tarafsızmış. Kaliteli yapımlar yer alıyormuş..
Evet katılıyorum size...
Cevap
18Cevap
Sadece vergiler olsa hepsi uçtu gitti!
Evet ama şu yapılan sadece TRT ye bir gelir ama TRT de adam akıllı bir film bile izleyemiyorsun yayın içerik ve kalitesi son derece düşük! Kaç kişi izliyor sorgulamak lazım...
Haklısın dostum. eskiden daha iyiydi ama şu an durum çok daha kötü
Kullandığımız internetler bile düşük hız ve daha uçuk fiyatlarda internete sahip olabiliyor iken bir de bu pahalı şeyleri kullanıyoruz diye yine bir şey geçirmeleri rezalet bir durum.
Ne iktidar ne muhalefet insanları sevmiyor, kendilerini seviyorlar. Ya da yandaşlarını.
2023 kötü başladı öyle gidecek.
Bu daha iyi günlerimiz sayılır deycem ama yalan olacak. İyi günler artık eskiden kaldı..
Maalesef aynen öyle...
Sen doları yine 2 lira seviyelerine çek, dış ticaret açığı büyümesin yerli üretim durmasın diye yine artır vergileri, bunu hobi olarak yap destekliyoruz.
Dolar 19 lirayken dolar kalemi ürünlere vergi bindirmenin anlamı ne, müptezel
Şuraya ufak bir bomba bırakıp gideyim. Geçen sene okuduğum bir habere göre 1 adet apple watchın apple’a maliyeti 32$ mış
Ben laptopu satayım o zaman hazır türkiyedeyken, 1700 e almıştım 2000 e gider Türkiye’de kullandığım da yanıma kar kalsın 😂😂
Abi vergi almazlarsa Diriliş Ertuğrul'u nasıl çekecek adamlar :D
Bu TRT yi de satmak lazım umarım o günleri de görürüz 🐬
TRT izleyen mi var artık şu saçmalığa dur demesi lazım birinin ya.
Verginin vergisini ödemek koymuyor da bu mu koyuyor 🤔🤔
TRT de bizden zorla aldığı paralarla sabah akşam AKP denen politbüronun propagandasını yapar.
Hayat hep pahalı çalışıyor olsam yine gözüme gelmezdi 🙄
Devlet bir yerden indirim yapıyor bir yerden bindiriyor sağ olsun 🥲
cep telefonunda şu anda %12. 20 bin ₺ olan telefonda 2400 ₺ ediyor o zaman
beğenmeyenler matematik bilmiyorlar mı? %12 2400₺ ediyor 20 bin ₺'lik telefonda
Ne alaka ya s*kecem trtyi de ananızıda hangi kardeşim fikri bu acaba
Hiçbir vasfı olmayan işçilerin 14000 almasını, dayıların nenelerin gezmeye gider gibi hergün hastaneye gidip ilaç yazdırmasını devlet bu şekilde ödüyor
Trt payı yine hortladı. 😃😃
Zaten vergilere çalışıyoruz günaydın
Yakında TRT logosu için ayrı vergi alırlar
Bi bu eksikti 🤷♀️
Mutlaka
her şey uçtu
Güzel tokatlanıyoruz
Bu ülke hırsız dolu.
Saçmalıklar ülkesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?