Hala net ve tatmin edici bir cevap bulamadım. Kimisi patlar kimisi patlamaz diyor. Lütfen net bir cevap verecek var mı? 😂

Hala net ve tatmin edici bir cevap bulamadım. Kimisi patlar kimisi patlamaz diyor. Lütfen net bir cevap verecek var mı? 😂

Bence telefonu sadece gerektiğinde şarj edin, telefonu genelde şarjda bırakmanın herhangi bir zararı yok. çoğu akıllı telefonlar tam boluma ulaştıklarında enerji almayı kesecekleri yazılımlara sahipler. Yani bataryanın tam doluma ulaştığını kendisi algılayıp, şarj olmayı otomatik sonlandırıyor. bu yüzden sorun olacağını sanmıyorum ama sürekli olarak telefonu şarj ederken kullanırsak ya da bir uygulama açık kalırsa bu belki batarya ömrünü kısaltabilir. ama bunun dışında sorun olacağını sanmıyorum açıkçası.
Yani Günümüz Akıllı Telefon Bataryaları Eski Bataryalar gibi Şarja devam etmiyor %100 olduğun da gücü otomatik kesiyor kendisi bu da patlama riskini düşürür zararı düşürür ama yine de güven olmaz kafası karışabilir telefonun dolduğunda görür görmez şarjdan çıkarmak en doğrusu Eski piller de Maalesef çok uzun süreli şarjda kalma da patlama şişme yangın meydana gelebiliyor du bence uyurken şarja takma nolur nolmaz
Li ion piller oldukça yaygınlaştı ömürlerinin kolayca kısılma ihtimali daha az, daha risksiz bu pillerin. Li po ise dikkat etmekte fayda var.
Şarj 100 olunca zaten enerji kesilir ben yine de çok düşük olmadığı sürece takmıyorum hatta bazen hızlı şarjı devre dışı bırakıyorum.
Batarya zayıfsa veya şarj aletinin amperi, telefonun ihtiyacı olandan fazlaysa zamanla batarya şişer ve gece boyunca sürekli şarjda kalacağı için bataryayı yorup zamanla patlamasına sebep olabilir. Düşük bir ihtimal ama olması mümkün
Cevap
9Cevap
Patlama olayi orjinal olmayan parcalar yuzunden olur. Mesela bataryasini degismissindir ya da sarj aleti almissindir yan sanayi. Bunlarin birbiriyle elektrik akim voltlari belli bir ayarda olmassa bir birine cok yuklenirse ya batarya patlar ya da sarj aleti. Sen genede teli bas ucuna koyma garantiye al
C4 gibi patlar abla yapma.

Şaka şaka, tam şarj olunca gücü kesiyor soket 8UDHFINJSAKMLÖ
Hiçbirsey olmaz zaten şarj 100 olduğunda enerji kesilir
Enerji? Nükleer füzyon mu bu knk?
Nokia 6850 katlanabilir mı bu şarjda bataryası gitsin R8IHJDFWENASMK
birader ne olduğunu anladın iste 😂😂
Karışmammmmmmm enerji başka konu.
Peki gücu kesiyor 😂😂
Yine olmadı qHJUIDKMAS ama kabul edilebilir.
tşks.
İlk telefonumu aldığımdan beri gece şarja takıp uyuyorum prizde hemen yatağımın yanında 10 yıldır bir şey olmadı. Şarj adaptörü, kablosu orijinal olduktan sonra bir şey olmaz diye düşünüyorum ama kesin bir şey diyemem
Patlamaz ama bataryada açıkçası bozulur şarj dengesi değişir aşırı elektrikten
Her gece yaptığım şey henüz patlamadı😂
Ben de her gece aynı şeyi yapıyorum ama hep te bu soru aklıma geliyor takmadan önce. 😂
Eski teknolojide zararliydi. Şimdi jel kivamindaki likit piller var ve %100 şarj olunca akımı kesiyor
Batarya ömrün kısalır
Yok daha messi knk.
Yo, sen 98 model telefonda kalmışsın knk RWAESGREDF
Dediğin o olay benim blackberry'de bile olmuyordu. (Fena telefon bu arada.)
Patlamaz canım ya saçmaliyolar yeni telefonlarda şarj olduğunda elektiriği kesiyo zate
Dün ben öyle uyudum bisey olmadı
ben her gece oyle yatiyorum henuz birsey yasamadim
Ben hep öyle yapıyorum 10 senedir patlamadı
Olmaz
olmazzz
Sorun olmaz
Dolunca kesiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?