Türkiye'de telefon alınca neden vatandaş en az %100 vergi ödüyor?

Ülkeye giren akıllı telefonlardan önce yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, sonra yüzde 10 TRT Bandrol ücreti kesiliyor. Ardından tüm bu rakamlar üzerinden yüzde 50 ÖTV ekleniyor. Oluşan rakamın üzerinden de yüzde 18 KDV alınarak telefonun fiyatı tam ikiye katlanmış oluyor.
İphone 14'den %129 vergi alınmış diye duydum
Çünkü hazinesi sürekli olarak siyasetçiler ve bürokratlar tarafından soyulan bir ülkede halk ağır vergiler altında ezilir, kaynaklar da yandaş müteahhitler ve işadamları tarafından yağmalanır. Bu vergilerle de bir siyasi partinin teeee anasının a.. ndaki il veya ilçe teşkilatının başkanının oğlunun/yeğeninin/kızının şirketine ederinin 5 katı fiyatla verilen ihalenin bedeli ödenir, o bebe de gider 8 milyon liralık süper lüks arabasında kokain çekerken story paylaşır, eskortlarla alem yapar.
Görüş
7Görüş
ben bu soruyu 10 yıl önce sorduğumda düşman ilan ediliyordum. bugün mü soruluyor bu soru? çok geç...
Az bile daha çok almaları lazım akdjsjsksjsk
%79 vergi alınıyor, ama çarpma işlemi bu halde olduğu için fiyatı ikiye katlanıyor.
Fransa’da 2 günlük yevmiye ile iPhone 11 alınıyor ama ben 7 kullanıyorum halen
Neden ki araba olsa anlarım çok yakıyor falan dersin fakat telefon bu benim bildiğim yakmıyor telefon : )
Üretim yok ülkede üretim burada millet 2 aylık maaşla ayağını yerden kesen araba alabiliyor şaka gibi bende yeniyim burada yeni yerleştim
Ne 100 üüü 200 lerde kanka
Sarayın elektrik parası nasıl ödensin peki?
Çünkü fakiriz
25 binlik telefona 50 bin ödemenin fakirlikle alakası yok bence hatta direkt yok
Anlamadın ki ülke fakir , vergye aclar
hükümete sor
En İyi Görüş