1.698.700 TL olan arabanın yıllık vergisi 22.000 TL'ymiş :)
Türkiyede vergiler neden bu kadar yüksek ki :)?
1.698.700 TL olan arabanın yıllık vergisi 22.000 TL'ymiş :)
Bak şimdi. Şöyle bir durum var. Amerika da günlü çalıştığın işin vergisi bar burda yıllık belli bir miktarken orada yaptığın ise göre yatırma gereken vergiler var. Bu arabayi Türkler üretmiyor o yüzden de yetkili firmanın yatırma gereken paralar var bu paraları yetkili firmalar ödese adamın bir kari yok bu işten . Doğal olarak devlet ödüyor. Sebebi ( ülke ekonomisi ) eğer sen o vergiyi ödemez isen devlet içeri doğru girer buda devlet cokuntusune neden olur. Odedginiz vergiler size zarar vermez inanin buna. Amerikada ve daha bir çok ülkede vergi kaciranalra hain diyorlar türkiyede ise sadece dolandırıcı. Vergi tek bizim ülkemize özel bir durum değil. Ki Odedgimiz vergiler bütçe ye uygun vergiler. Araştırma yapın bunun üstüne sizde anlicak siniz neyden bahsettiğimi
Yorumlara bir göz gezdirdim söyle hepsi şikayetçi bu durumdan. Ama devlet kışın komur erzak yardımı yeni girişimcilere karşılıksız para verdiği zaman sorun yok. Dünyadaki okullarin hepsi ücretli. Türkiyede sadece 50 lira aidat vardı onuda kaldırdılar diyorlar ki. Sadece malzemelerinizi alın. Çiftçillere zarar yapmaması için devlet 500 tavuk veriyor 500 tavuk demek nerden baksan günde 5000 yumurtadan fazla demek kuluçka makinesi ile. Devlet eğer tarlada ekip biçme istiyorsan sana gel 10000 tohum vereyim onları ek karşılığında hiç birşey istemem diyor. Peki devlet bunları sizden bizden vergi almadan nasıl yapabilir?
durumu olmayanlara daha cok yardım edılıyor, son yıllarda. tabı hakedıyor etmıyor o konuda bırsey dıyemem. devlet su anda acık vermıyor, bu ıyı bırsey mı kotu bırsey mı dersenız, halk ıcın kotu devlet ıcın ıyı. bu harcamaları yaparken bazı yerlerden cok fazla kısıyor, vergı dılımlerı mesela, adaletsız. goktaşından bıle vergı ıstedıler...
Devlet bir şekilde kasasını doldurma peşinde. Ee, bu para nereden gelecek? Tabii ki vergilerden.
Tm vergilerden gecinecekte ne zaman bu vergiler normallere olacak cozum ariyorlarmi?
Ya dışarda telefon çok ucuz araba çok ucuz. Biz keriz anasını satayım
Cevap
16Cevap
Vergi her zamam devlet için bir kazanç kapısı değildir. Arz/talep eğrisini dengelemek için de kullanılır. Düşünsene bir benzindeki vergi kalksa otomobildeki vergi kalksa herkes araba alsa trafik nasıl olur yollar bunu kaldırır mı? Kazaların durumu nasıl olur?
Zenginden ne alıyorsa, fakirden de onu alıyor. Devlet, üretimden kazanması gereken geliri, vergileri uçurarak halktan çıkarıyor. Yani vergilerin bu denli uçuk olmasının sebebi bir gram üretimimiz olmaması. Üretim var demeyin, dünya genelinde var denilemez onlara.
üreten bir ülke değilde tüteken ve tüketimi körükleyen bir ülke olursak bu kasa nereden dolacak tabiki vergiden...15 yıldır bu hükümetin sen hiç fabrika açtığını gördün mü?
fabrika lafına atlayan "bağzı" sivri zekalılar var açılışa gitmek. herkes bilir sınıfı boyanan okulu bile yeni açılmış gibi açılış yapan bir liderimiz varya... :D
Zenginler asla vergi odemex bunu unutma o paralarla saraylar yapılır Mercedes-Benz arablar alınır o paralarla devlet neler yer neler geriye kalanla yol yaptık yoooollll
Hiç anlamıyorum bende. Amerikada aldıgımız 428i 42.000 $ burda 217 bin lira.. İnanılmaz adeta sömüren fark var, haliyle alamıyoruz
Yani hadi bir defa versek kurtulsak neyse diyeceğim ama bir de onun senelik vergisi var. Sana diyorum ki yıllık 21.000 TL vergi istiyordu arabaya. Ben o arabayı 10 yıl kullansam demek ki toplam 210.000 TL vergi ödemiş olacağım. Yani vergi işlerinden pek anlamam ama
100 liraya hangi 4.0 lt üstü sıfır araba alıyorsun dostum bu kadar mtv ödeyesin
pardon yanlış hatılıyormuşum şimdi baktım da 1.698.700 TL olan arabanın yıllık vergisi 22.000 TL'ymiş
anlam vermek çok zor. en basitinden akaryakıtın varili ucuzlarken fiyatının artması. akaryakıtın %60 ının vergi olması
Pek araba vergileri falan anlamam 129 lira şu faturası geldi 55 lirası normal kullanım gerisi vergi
Ben de pozitif düşünerek yaşamaya çalışıyorum da, sadece aldığımız nefesten vergi alınmıyor.
Ülkede ihracat düşük ve turizmde pek para getirmiyo devletin tek geliri vergiden şişirdikçe şişiriyorlar
Afedersin ama sklmeye en musait milletiz. Bize mustehak
Devlet kucağında hoplatıyor bizi :) yani vergileri bu kadar yüksek tutacağına üretim yapsa daha çok kazanıcak ama vergi almak daha rahatına geliyor galiba :)
Dostum devlet vatandaşînı zikmese batar gider. Turkiye fahiş vergilerle ayakta duran bir ulke.
folloş olmusuz giren çıkan can yakmıyor hissetmiyoruz bile. ayakta siğiliyoz
Eyvallah vergi diye alsın ama ben ödediğim bu kadar yüksek vergilerin karşılığında ultra hizmet beklerim devletten. Tek kişilik bedava otobüs mesela :)
Avrupanın en düşük kdv'sini ödüyorsun, hala dert yanma viyana'da yaşıyorum, yıllık iki parçada %43 kdv var be
bakın arabanın normal fiyatının 3katı vergi ödüyoruz birisi amerika demiş size güncel örnek vereyim Amerikada asgari ücret alan birisi 38 saat çalışarak iPhone x alabilir ama ülkemizde 258saat çalışarak alabilir ama olsun o yol yaptı :)
Gelişmekte olan ülke olduğu için.
Gelişmekte olan ülkeler vergileri yüksek mi tutar:)?
Evet mecbur.
Vergi adi altinda haraç kesiyolar
Evet 100000 lira veren arabaya o kadar vergi oder.
Devlette para bitti.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar