Soru basit cevapları alalım
İOS
Android
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
1500 liram olsaydı iOS alırdım neden?
2. iPhone 6-6s alınabiliyor o fiyata.
Pubg dahil tüm oyunlar indirilebiliyor ve orta ayarda kasmadan oynanabiliyor.
1500, liraya alınan 0 android menüye girerken dahi donacak.
1500 liraya ikinci el bulunursa pek tabi Huawei p20 lite, Samsung A03 gibi cihazlar alınabilecek ve Chrome a girerken bile abi bekle açıyorum diyip bekleyecek. P20 lite i bizzat kullanan birisi olarak soyliyeyim iPhone 4 te kullandım yakın zamanda iPhone 4 daha hızlı ve sadece 250 lira.
4000 bin liram olsaydı peki. Yine ios ama neden?
İkinci el bir iPhone 7, plus veya 8 alinabilirdi.
Pubg , ASPALT 8 gibi orta halli oyunların tamamı yüksek ayarda rahatça oynanabiliyor. Bir arkadasimin iPhone 7 si ve kuzenimin iPhone 8, i var. En üst ayarda harika bir performans sergiliyor telefon.
Androitte 0 aldığınızda Media tek p serisi veya şanslıysanız ikinci el olarak G serisi birkaç model bulabiliyorsunuz. Ve oyunları sadece düşük ayarda oynayabiliyorsunuz. Kameralar da rezalet. İsterseniz bir telefoncuda deneyim. iPhone 4-5 ile çekilen fotoğraflar şu an kullandığım Redmi note 11 pro Dan daha iyi (telefon şu an 8-9k civarında)
Şuanda hem iPhone 12 ios hem redmi note 11 pro kullanıyorum. iPhone günlük sıradan işler için kullanıyorum ve bataryası rezalet. Xiaomi batarya konusunda harika. Sırf bataryası iyi diye aldım. Şuanda annemde 6s var (1250liraya aldık) bendeki Xiaomi Redmi note 11 pro 8 3 ram li telefon ile aynı anda pubg giriyoruz. HD grafikte Xiaomi kasmaya başlıyor hafiften üst ayarda tamamen patates olurken. iPhone 6s bana mısın demiyor.
iPhone 4-5 ile çekilen fotoğraflar redmi note 10 dan daha iyi demek pek doğru değil ama onun harici dediklerinize katılıyorum bende Apple batarya sorununu çözse ve fiyatları biraz indirse alıcısı androidi geçebilir
Note 10 demedim 😀 11 pro dedim. Haklısınız ama. Resmi kayıtlarda Xiaomi 108mp. Sayısal değerin hakkını ne kadar veremese de.
Daha önceden İOS'a geçmeyi çok istedim iPhone 8 veya 7 bakıyordum ama bataryası beni çok korkuttu 1850 mAh çok düşük bir batarya 3000 olsa alırken asla düşünmezdim belki de güncellemelerin korkusu da var tabi uygulamalar desteği kaldırıyor.
Siz de haklısınız iOS ile Androidin kamera politikası farklı tam aklımda değil ama araştırmıştım Apple pixele değil başka birşeye odaklanmıştı bu yüzden kamerası kat kat iyi çekiyordu
Şuanda elimde 5s var. Bankacılık uygulamalari ve birçok popüler oyun halen aktif. 2011 in telefonuydu yanılmıyorsam. Aradan 11 yıl geçmiş ve halen uygulama desteği var ama. Andoridte 2011 lere you tube bile yüklenmiyor şu an. Bataryası Apple in gerçekten rezalet. Bende alışamadım. Bir oyuna gireyim diyorum. Kostum seçip başlayana kadar -4-5 şarj yüzdesi gidiyor. Bir maç yapasiya kadar %10dan fazla gittiği zamanlar oluyor.
Üstelik kullanmıyorken bile jarjı gidiyor diye duymuştum doğru mu bilmiyorum hiç deneyimleyemedim
Doğru hocam maalesef 😂 Aslında gitmez de çalınırsa diye konumumu bul, akıllı saat, akıllı güncellemeler, daha iyi bazı öneriler sunması için ilk basta izin verince hiç kullanmasam bile -%15-30 arası tek başına şarj yediği oluyor. Yıllardır hep iki cihaza sahiptim. Hem ios um hem andorid cihazım oldu. Bilerek farklı farklı işletim sistemleri kullandım. Eğer eski zamanlardaki gibi yok şu müziği indirim. Su filmi telefona indirim, adı sanı belli olmayan uygulamaları deneyeyim diyorsanız android alın. Yok bunlara ne gerek var, spotfy you tube Dan müzik dinlerim, Netflix , Disney den veya Google dan bir şey indirmeden de izlerim. Bilinen uygulamalar dışında çok bir uygulamaya ihtiyacım da yok diyorsanız ios. Geriye tek fark batarya kalıyor. Andorid hep iyiydi. Halen de çok iyi. Ios da akıcılık konusunda hep iyiydi , halen 10 yıllık telefonu bu yıl son çıkan xioami 11 prodan daha hızlı uygulamalara girip çıkıyor. Akıcılığı halen yerinde. 10 yıllık bir cihazla bile kıyaslama yaptirabiliyorsa gerçekten birşeyleri iyi yapıyorlar bence.
Haklısınız hocam
Cevap
3Cevap
Android seçeneğim
Sebebini öğrenebilir miyim?
Android açık kaynak olduğu için seni kısıtlamıyor kullanımda rahatçana kullanabiliyorsun tabi tek bir sorun var güvenli değildir Ios açık kaynak değildir seni kısıtlar kullanımını ama güvenilik açısında da güvenlidir haa Iosa bir şey yapamazsın yaparsın anasını bile ağlatırsın tabiki de orası da ayrı
Kessinlikle haklısınız
iOS pahalı, o yüzden android
Pahalılık değil eğer ikisini de alacak paranız olsaydı tercihiniz hangisi olurdu
İOS dan anlayan Android anlamıyor android anlayan İOS anlamıyor 😂
İos Android’in içinden geçer
İstatistikler tam tersini söylüyor ama.
Bu konuda istatistikler beni o kadar ilgilendirmez. Kullandığım işletim sisteminin kalitesine, stabilitesine, hızına ve güvenilirliğine bakarım. Apple bana bu koşulları fazlasıyla sağlıyor. Kısacası her türlü ios android’in içinden geçer
Haklısınız
iOS devamke
Bataryası çok düşük onun harici fena değil
Nasıl bataryası düşük?
2016 da aldığım telefonun bataryası 4000 mAh Apple daha yeni böyle bir batarya çıkarabildi
Evet öyle
Onun harici akıcılığı güzel
Doğru
Düşün ki batarya da o kadar zayıf ki telefonumun rakibi iPhone 6s ile 7 arasıydı ama iPhone 12'ye kadar 4000 mAh'ı geçemedi Apple işin enteresan tarafı bu telefonu 1100 ₺ almıştım ve o zamanlar 6s 2500₺ civarıydı gerçekten çok ilginç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?