Öğrenci için 20.000 tl yi geçmeyecek uygun bir bilgisayar önerir misiniz. Çoğunlukla ders arada da oyun oynayabileceğim
Öğrenci için hangi bilgisayarı önerirsiniz?

Laptop değilse, parçaları kendin toplamalısın. Bazı kritik olmayan parçaları ikinci el tercih edersen, 5-6 bin liraya bile çok rahat harika bir bilgisayar toplarsın. Geriye kalan parayı da kendine ayırır veya harcarsın. Örneğin anakartı ve islemciyi ikinci el alabilirsin. Anakartın ve islemcinin çok iyi olması gerekli değil. Ortalama bir şey her işini görür. DDR4 ram desteklesin. 8gb normalde yeterli ama çift adet 8gb ram de kullanabilirsin. Bu ikisine bin lira ayırabilirsin. Hdd ve ssd yi ise sıfır almak zorundasın. ssd ye windows kurarsın, hdd ye ise oyunlarını filan.. Bu ikisine de toplam bin lira ayırsan yeterli. Ssd alırken mutlaka kingston markasını tercih et. Hdd alırken de wd yani western digital. Bunlar en kaliteli ve en uzun ömürlü markalardır. Ben topladığım makinalarda her zaman western digital kullanırım. 8. Yıldayım hdd halen harika. Kingston ssd ise zaten türünün en kalitelisi. Ssd ye 500 lira, hdd ye 800 lira civarı ayırmalısın. Sıfır ürün alacaksın.
Anakart sıfır olmak zorunda değil. İntel tercih edeceksen 8. Ve 9. Nesil destekleyen 1151 pin yapısına sahip anakartlar piyasada en uygunu. Sıfır alacaksan 700 lirayı aşmana gerek yok. İkinci el de ise 300-500 bandında temiz, harika cihazlar var. Marka olarak gigabayt veya asusu tercih etmeni öneririm. Msi en çok kusur ve sorunlarla karşılaştığım anakart. Genelde 2-3 senede bozulur. Ürün eskitme mi yapıyorlar nedir bilmiyorum. Pek uzun ömürlü olanını görmedim. Tamir ettiklerim hep istisnasız msi oluyor. Hep çip arızası. O yüzden bence sahtekâr, iğrenç bir marka. gigabayt ve asus ürünlerinde bu durumu görmedim.
İşlemci, 8. veya 9. Nesil i3 veya i5 sınıfı alabilirsin. Piyasada ikinciel i3 8100 yani 8. Nesil i3 bir işlemci 400-500 lira bandında. Sıfır alman pek gerekmiyor. Sıfırları bin lira bandında olabilir ama pek değmez. 5. Nesil de tercih edebilirsin ama çok gerekli mi bence değil. Zaten dilediğin zaman degistirebilirsin. 8. Nesil güzeldir. Kendi başına eski oyunların tümünü de oynatır. Galiba en son 11. Nesil filan çıktı. Abartmaya gerek yok.
En değerli bileşen ekran kartıdır. 5-7 bin lira bandında rtx 2060 veya 3060 tercih edebilirsin. Marka olarak tavsiyem, ati ve amd ye bulaşma. Nvidia ile devam et. Artık fiyatına göre.. rtx 3050 de olabilir. Ama son iki hanesi 50 olanlar düşük güç tüketimi sağlar. Son iki hanesi 50 ve üzerine çıktıkça oyun performansı ve güç tüketimi katlanır. İlk iki hanesi ise, kaçıncı jenerasyon olduğunu, belirtir. Örneğin gtx 550 sonra gtx 1050 sonra rtx 2050 sonra rtx 3050 gibi.. rtx 3050 diğerler öncekilerden çok daha iyidir. Tavsiyem rtx 2060 veya 3050 veya 3060
Bu arada gtx eski teknolojidir. Rtx yeni teknoloji. Nvidia tercih etmen için binlerce sebep sıralayabilirim. Ati ve amd ye bulaşma. Marka olarakta asus dışına bulasma. Özellikle msi lerden uzak dur. İğrenç kart tasarlıyorlar hep sorun, hep sorun. Tamir ettiklerim veya çöpe gönderdiklerim hep msi.
Son olarak güç kaynağı. Eğer anakart ve işlemcini düşük güç tüketen 3. Nesil yani i3 8xxx veya i3 9xxx seçtiysen 500 watt psu yeterli. Aksi halde 750 watt psu bakman gerekebilir. Alacağın psu mutlaka 80+ gold sertifikalı olsun. Enerji verimliliği yüksek ve cihazları en güzel ve temiz besler demek. Yani parcaların uzun ömürlü olur. Yaklaşık 8 ile 10 yıl. Termaltake firmasının 10 yıl garantili cihazları var zaten. Şaka gibi 😀 Ama makûl. Çünkü ortalama bir psu bile yaklaşık 10 yıldan erken bozulanı bende görmedim. Bozuldugu zaman kolayca tamir edip kullanıyorsun merak etme. Ama cihazlarının sağlığı için 80+gold ibareli al. Silver veya bronz ibareleri de iş görür ama madem paran var boş ver gold al 😀 Bin lira gibi bir şeydir. Sıfır da alsan ikinci elde alsan olur. Ama sıfır alırsan en az 10 yıl sıkıntısız kullanırsın. Benim sıfırdı, 12. Yılında arızalandı. Mosfeti dedeginiz, kücük bir parçası arızalandı, 80 liraya değiştirdim bitti. Bunun yanında ikinci el kullandığımda var. Onlar bronz. 8-10 yıldır kullanıyorum. Zaten üzerinde kullanılan elektronik bileşenlerinin ömrü 25 yıl. Ama arada çabuk ömrünü tüketen parçalar olabiliyor. Onun içinde 10 yıl garanti diyorlar. Ne senden olsun ne benden hesabı 😀
Artık klavye, mouse ekran ve kasa gibi bileşenlere kendin bakarsın. Bu söylediklerim kasalı bilgisayar içindi.
Notebook için bir şey diyemem. Toshiba çok kalitelidir. Asusu da çok severim. Msi bilemem, deneyimim yok. Üzerinde ki bileşenlere dikkat edeceksin. Yukarıda yazdığım tüm maddeler burada harfiyen geçerli. Dünyada kart üreticileri bellidir. Asus, gigabayt, msi, biostar, foxon, dell gibi.. casperden her şekilde uzak dur. En rezalet ve ucuz bileşenleri toplarlar. Senin yerine pc toplayan dandik firmaların başında casper gelir. Kalite istersen toshiba, monster, dell vb..
Hem kart üreten hem pc toplayanlar da bellidir. Asus, msi ve diğerleri.
İslemci üretenler de bellidir. İntel veya amd
Grafik islemcisi üretende bellidir. Nvidia veya amd
Geriye kalanlar bu islemci ve parcaları alır sadece kart üretir. Asus, gigabayt, msi, foxon, esc, dell vb..
Laptopta alsan bu değişmez. Hangi kartı, hangi yongayı kullandıklarına bakman gerekir. Asus her zaman kendi ürettiği kartları koyar. Msi de öyle. Ama acer, toshiba, monster, casper, dell ve digerleri sadece üretilen bileşenleri gelir toplar, plastikler paketler sana gönderir. O yüzden markadan bağımsız, bu adamlar bu fiyata benim toplayamayacağım hangi bileşenleri alıp makinaya koymuş diye bir bakmalısın. Ve birde o bileşenleri sen toplayacak olsan, daha mı ucuza daha mı pahalıya elde ederdin onu hesaplamalısın.
Benden bu kadar. 🤷♂️
Knk reklam yapmak gibi olmasın ama donanım arşivi forumunda konu aç orası teknoloji forumu olduğundan daha fazla tercih ve iyi bir öneri verebilirler kız profili olsun orada dadaha çok yardım etmek isterler
Cevap
15Cevap
Alacaksan casper, Acer, Asus ve Samsung marka pc alma, sürekli sorun çıkarır sana, Toshiba, monster ya da msı alabilirsin. 20 bin TL altı çok güzel bilgisayarları mevcut
Teşekkürler. Huawei de var aklımda
Sims falan oynayamaz mıyım hiç
Anladım teşekkür ederim
Alacaksan güçlü bir bilgisayar al.
Hp markası al.
İ7
8gb ram
1 terabyet Hard disk
Özellik te al.
Hem hızlı hem güçlü olur bilgisayarın
Asus tuf gaming f 15. Hangi oyunları oynuyorsun? Buna göre de değişir aslında nasıl bir bilgisayar olabileceği. Hikaye oyunlarında daha önemli olabiliyor sistem.
Bu hoşuma gitti jslskskajh
Ben de aldım bunu. Harika bir leptop. Çift fanlı soğutma sistemi de var. Böylece Oyunlarda, çok az ısınıyor. Tek kötü tarafı, pilinin çabuk bitmesi ama oyun bilgisayarları, hep böyle..
Ayrıca Ailecek, dokuz senedir acer kullandık ve bir sorununu da görmedik. Bir de Kampanya vardı, 18.500 tl ye düştü ve 1250 tl ek indirimim vardı. 17.200 tl ye denk geldi. Yani Uygun fiyata, almış oldum.
İyi almışsın. bende kovalıyorum denk gelse indirim ne filan alıacam
Bundan, daha da düşmez. Çünkü dolar, hızla artıyor. Bir de Çin - Tayvan savaşı nedeniyle, kıtlık olması da söz konusu. Bu yüzden, hemen aldım. Sen de hemen al derim.. Çünkü bu Leptop, Tayvan'da üretiliyor.
10 gün içinde düşünüyorum bakalım jslskskajh
Güzel notebook önerildi:)
Saol kanka 😅
Küçük demezsen 14” rog zephyrus g14 e bak çizim oyun render her kullanıma hitap ediyor ergonomik de küçük yapısı kalite olarak da üst düzey
Yok bana başka olsun dersen huawei matebook d15 derim parmak izi ile kilitleme vs.. ekranı da iyi
En ucuz bilgisayarı alsanda ödev yapabilirsin ama oyun oynamak istiyorsan ekran kartı şart
Monster Abra a7 ya da Asusun 17bjnlik var o efsane
Asus rog başka bilgisayarda bakma kardeşim. Elinde kalır
Asus çöp 1 yıl sonra anakart kuzey arızası veriyo çok fazla ısınıyo
Zamanla arıza kalır bilgisayar teknik servis personeliyim genetik arızalı kuzey arızası çıkarır anakartın arızalandı bga makinesi olan bi yer bulursan 650tl ye yaptırırsın yoksada yeni anakart
Asus Rog aldım 1 ay önce 22k ya çok memnunum her işini görür
Satayım sana benim pc yi
kullanmıyorum laplop alcam askerden gelince
Ben iki yıl önce asus marka bir notebook aldım iki ay sonra kasmaya başladı. ekran donuyor kararıyor düzelmesi saatler alıyor.
O yüzden ben asus önermiyorum.
Kardeşimin eski laptopu bile daha sağlam iyi çalışıyor 😄
Asusun genetik sorunu bu
Masaüstümü diz üstümü düşünüyosun?
Diz üstü
Msi veya nvidia bakabilirsin kaliteli ürünler
laptop mu masaüstü mü düsünüyorsun
Laptop
Acer ya da toshiba da olabilir
Çok bilgisayar var
macbook pro alabilirsin
leptop var bende ya sadece diğerleri açılmadı daha