Kabul edeyim mi ya? İnternette bi yavaşlama olur mu veya hukuki bi sorunu var mı bunun? Bi de modem kimde kalsa daha iyi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kabul edeyim mi ya? İnternette bi yavaşlama olur mu veya hukuki bi sorunu var mı bunun? Bi de modem kimde kalsa daha iyi?

Yanlış bir şey yaparsa suç sende kalabilir internet hızında yavaşlar bu gibi durumlarda en iyisi vermemek internet konusunda ortaklık iyi değil ilk başlarda iyi oluyor her şey güzel gidiyor sonradan her şey bozuluyor anlaşmazlıklar çıkıyor en iyisi vermemek kendine ait al çok daha iyi ama yinede sen bilirsin.
Hız çok olmaz belki normale göre ama suç kalma olayı çok doğru İP tek sonuçta
Şikayet edilmediği takdirde herhangi bir hukuki sorunla karsilamazsin.
Komşunun kullandığı cihazların MAC adresleri, senin modemin IP'si üzerinden internete çıkış yapar. O cihazların senin evinde kullanıldığı varsayilir.
İnternet hızını etkiler; çünkü O'nun da cihaz/cihazları senin internetinle sanal dunyaya açılır. Modem sende kalsın.
Internetini kullandırdığın kişi, internet üzerinden adli suç işlerse, senin IP üzerinden çıkış yapıldığı için, senin adresine siber polis tarafından işlem yapılır.
Ancak o MAC adresli cihaz senin aidiyetinde olmadığı için sana hukuken zararı olmaz fakat internet servis sağlayicisi tarafından sana tazminat davası açılır.
Fiber dışındaki diğer altyapılarda, kişi sayısı arttıkça, yavaşlama olur.
Hat kimin üzerine olacaksa, hukuki sorumluluk ona aittir. Kabul ederseniz, iki modemi birbirine bağlayarak kullanın ki çekim kalitesi artsın.
iki modem oluyo mu aa
İki tarafında nüfusu çok fazla değilse gayet mantıklı bir öneri, ikiniz içinde karlı olur. Tabi güvendiğin bir insan olması lazım.
Yasal olarak bir sakıncası yok. Dağıtıcı ya da çift modem kullanabilirsiniz.
Cevap
114Cevap
asla kabul etmeyin.
siyasi veya terörle ilgili paylaşım yapar internet sizin üzerinize olduğundan sıkıntı yaşanır
İnternetin yavaşlar etme.
teşekkürler <3
Rica ederimm :)
İnterneti ortak kullanmayı tavsiye etmem asla l...
Atıyorum oldu ya yasal olmayan bir şey yaptı siber araştıracak bulacak o internet kullanılmış eo İnterneti kim kullanıyor sen direk sana gelirler seni alırlar yani ortak kullanılıyordu aslında yapan oymuş tespit edilmez veyahut edilmesi için sen de bayağı jir uğraşırsın Atıyorum gözaltında bile kalabilirsin
Ben fiber kullanıyorum evde ve sinyal genişletici bir cihaz ile evin her yerinde yuksek derece cekim gucu var.
Bir komsum gelip isteyebilir ama ayni internet hattini kullanarak illegal bir davranışta bulunursa bu cok tehlikelidir.
Komsunuz yapmasa bile wifi sifrenizi kendi misafiri ile paylasabilir yine ayni sorunlar.
Bu nedenle internete açildiginiz pencerenizin kendi evinizin disindan baskalarinin kullanmasi sakincalidir.
İnternette paylaşılan yorumlar görüşler bir küfür bile internet sahibine sıkıntı yapar bence interneti izi kimseyle paylaşmayın
ay bunu bilmiyodum ya teşekkürler <3
Rica ederim şöyle bişey var bazı hukukçu insanlar video paylaşıyor onların amacı biri videomuzun altına küfür etsinde dava açalım hem avukat parası hep tazminat alalım peşinde şahsen babam 7800 TL cezayı yedi 🙂 boş konuşmuş işte internet kimin üstüne ise sorumlu o kişi oluyor
Ben böyle şeyleri sakıncalı buluyorum. Hangi sitelere gireceği belli değil, ne yapacağı belli değil. O ne yaparsa senin üzerine kalacak belki. Hadi bunlar yaşanmadı internet kullanılmaz ki iki aile tarafından, çok yavaşlar.
Cok buyuk hukuki sorumluluklari var. Sanal ortamda yapacagi yasadisi eylemden sen de sorumlusun. Onun alacagi cezanin yarisi kadari sana uygulanir.
İnternette yavaslama olur. Bence 3-5 lira az odemek icin boyle bisey yapma.
Hangi sitelere girdigini ve banka veya sosyal medya sifrelerini ogrenebilir hangi sitelere girdigini zaten takip edebilir sende onunkisini yapabilirsin bilgi bilgiden akil akildan ustundur sana kalmis
Hukuki bir durum tabiki var. Hat kiminse bütün suç ve sorumluluk ona ait. Ancak dava açılır ve bilirkişi incelemelerinde hukuksuz yapılan işlemler hangi cihazdan yapılmış bunun tespiti gerekir ki buda kendini aklamak için uzun ve zorlu bir süreç
Aptallık yapmayın.
Feto davalarının bir kısmı bu ortak kullanımdan bylock kullandıkları için suçsuz insanlara bile bulaştı bu pislik.
Üç kuruş fazla ödeyin.
ay bunu bilmiyodum cidden teşekkürler <3
Yıllardır komşulardan böyle teklifler alırım. Hiçbirine de evet demedim. Demem de.
Kimseyle uğraşamam. İnternet isteyen kendine paket alıp kullansın.
Verme devletten yasaklı ve sakıncalı şeyler indirir başın belaya girer fetö zamanında çok oldu çünki soruşturmalara şahit oldum
İnternet hızın yavaşlamaya başlar. Ayrıca kendisine modem alsın. Bir kafede wifi açayım dedim o kadar yavaş bağlanıyor ki meğerse herkes bağlanıyormuş.
Birşeyin ortak kullanılması taraftarı değilim bu ilerde aranızda problem aça bilir diye düşünüyorum bence iyi bir şekilde teklifini geri çevir evet bu arada intarnette yavaşlama görürsün...
Hukuki olarak bir sey olmaz. Modem cihazi bir olsa da cihaz IP numaralari farklidir fakat hız ve kota konusunda etkileşim olur. Size max 50-60 tl gibi bir avantaji olur o da değmez diye dusunuyorum.
3 kuruş kar edeceğim derken agrimadik başını agritma. Değmez. Onu diyeceğine komşunun İnterneti sen kullan madem
Evet internet hızında yavaşlama olur ayrıca alt komşun kendini internet çektirsin senin internetine neden kullanıyor ki
Etme. En ufak suçundan sen sorumlusun onu değil seni alirlar. Ayriyetten insternetin asiri yavaslar. Verim alamazsin
Manyak mısın lâ tabiki kabul etme bu devirde kimseye güven olmaz. Yanlış bir şey yapar senin üstüne kalır zaten yavaşlar internet boş ver verme 😅
Hayır tabiki. İnternet ölüm gibi yavaşlıyor o durumda. Adam gibi parasını verip üyelik alsın kendine.
Verme sakın. Ben de vermiyorum diye kötü oldum ama abuk sabuk yerlere girip ihalenin sana kalmasından iyidir
Bence etme 2016 dan bu yana bu tarz seylerden dolayı cokmkısı feto cu dıye ısınden oldu cezaevlerıne gırdı
kabul etme bence 3 kuruş için telafisi zor sorunlarla karşılaşabilirsin hem kota ve hız problemleri ile karşı karşıya kalabilirsin
Bulaşma, internet ucuz zaten gitsin alsın. Ha sadece cepten giren zararsız, akşamdan akşama giren biriyse ver gitsin ama şartlarını belirle.
Hic bulasma. Ben amcamlara kabloyla internet vermiştim 6 ay kullandi tek kurus vermedi. Kaldi ki interneti yavaslatir.
Usta bu amcalar niye hep böyle cimri ya
Oha bu benim amcam
kabul et ama abonelik onun üstüne olsun
hızınıda kullandığının bir tık üstünü alırsınız hem daha ucuza gelir hem de yavaşlama sorunu olmaz
Sakin kabul etme internetin asiri kasar, bizde 5 yil once ortak kullanmistik interneti alt komsumuzla heryerde cekmiyordu.
Cok sorun çıkar. Dakka başı net gitti diye arar rahatsız eder. Net az çeker felan hiç bulaşma. Ortak mal kullanılmaz.
Bizim üst kattaki komşular yaşlı onlarınki kullanıyoz kdkcksc şifreni kimseye verme bu arada yavaşlar.
İnternetin yavaşlar. Eve gelen herkese şifre verecek ve sen kullanamayacaksın
ay doğru bi de o yönü var... unutmuşum.. en iyisi vermemek
aylık taş çatlasa basit bir internete 100 tl vermek kimseyi sarsmaz
doğru diyosun tek kullanayım
Aynen öyle
Hukuki olarak yasak teröristte başın yanar
O yüzden taşımacılık varsa verme
yuhh asla kabul etmem öyleyse
Hukuki bir sey yok ama 2 ay sonra vermemeye başlıyorlar parasını
doğru sözünde duracak mı bi de o var. en iyisi reddetmek
Faturaya ortak oluyorsa izin verde girdiği yerleri bilemezsin
doğru :( ya suç falan işlerse aman aman
Yanı kötüsünü de düşün
verim alamazsın. her hangi bir durumda hukuki süreçte olabilir
riskli duruyo... reddedeyim
insan evladı cig süt emmiş her şey olabilir senin adına internet olur. her bok yapılabilir
Kabul etme. Yasaklı sitelere girer. Kimin yaptığını bulmak zaman alabilir.
Hayır nerelere gireceğini bilemezsin. Başına bela alma
Ben adamın biri ile papaz oldum hanımefendi tehdit ediyordu savcılığa şikayet ettim hattı kullanan karısı çıktı 🙂
Bana göre güvenlik açığı sayılır banka kart bilgilerim hepsi internette
Bence verme hız yavaşlar o hatayı ben daha önce yaptım pişman oldum sonra kendime internet aldım
Bu nasıl bi pintilik seviyesi ya, cidden uyuz olutorum bazen.
Internetin hızı düşüyor zaten tek kullanmada sorun yaşıyorum. Gerek yok bence
Bence hiç ona bulaşmadan kendin bağlat sonra sıkıntı çıkıyor
Kabul et me bilgisayarına gizlice girer ve İnternet yavaşlar
Parası neyse verelim de, şu soruyu kaldırın ne olur
Daha fazla para ver kafan rahat olsun. Kimseyle yüz göz olmazsın
Bence kabul et modem onda olsun yuksege koysun sorun olmaz
Ben 3 Yıl ortak kullandım sıkıntı çıkmadı tanıyorsan sıkıntı olmaz
Ben ortak kullanma taraftarı degilim acikcasi ödeme konusunda illaki bir sorun çıkıyor
hiç bulaşma bence hem internetin yavaşlar hem de güvenlik açısından sıkıntılar olabilir
Bence etme. Yasaklı şeylere girerse ortak olduğundan sende suçlu gözükürsün
Yasaklı ne var ki
Kuzum yasaklı bir yere girerse aynı interneti kullanmak suç oda ceza yer
Körsün galiba yasaklı yere diyorum yasaklı bir şey olmasına gerek yön girebilir diyorum ne ayarlamıyorsun
Körsün galiba yasaklı yere diyorum yasaklı bir şey olmasına gerek yön girebilir diyorum ne atarlanıyorsun *
Uğraşamam
herkes kabul etme demiş ne var bunda ammada büyütünüz alt tarafı bir internet
Yasaklı sitelerden bir şeyler yüklenirse ortak kullanıldığından onunda başı ağrır
hayır ağrımaz kulanilan kişinin ip adresi var ordan öğrenilebilir ki bende komşumun internetini kulanıyorum ve bir çok kişi böyle yapıyor abartmayın
Zaten onun yapmadığı gözükür ama aynı interneti kullandığından başı yanar yasak ortak internet kullanmak. Biz zamanında üstteki ile kullanıyorduk internet modemi onlardaydı üstteki gider hep o internet kablosuna çarpardı takamazdı akşama kadar beklerdim PC de oyun oynamak için
Çok güveniyorsanız beraber kullanabilirsiniz.
Bu bir suçtur aslında ama çok kişi bu şekilde kullanıyor maalesef
Kabul et ücreti yarı yarıya ödesin. Şifreyi değiştirdin mi alamaz zaten bu kadar basit.
modem sende kalsın bitane kablo at wifi derse daha kolay seninki sınırsızsa yavaslamaz
Asla kabul etme.
Birincisi yavaşlar.
İkincisi yasal problem çıkar.
Sıkıntılı iş bence güveniyorsan yakınsanız belki ama ben kabul etmezdim
Onun işledidiği her suçun referansı sensin öyle düşün
Yasak bir siteye girer ya da yasadışı paylaşım yaparsa sen yanarsın. Gitsin kendisine alsın.
Komşun terörist fetöcü falan çıkarsa mesela ikiniz de hapse girersiniz aynı modemi kullandığınız için.
aynen
aa yuh cidden mi :O ay reddediyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?