Herkes derste çıkarıyor MacBooklar iPad'ler falan... Benim biraz ucuz ve eski bi model çekiniyorum onların yanında. Ucuz bilgisayarla ezik durur muyum?

Herkes derste çıkarıyor MacBooklar iPad'ler falan... Benim biraz ucuz ve eski bi model çekiniyorum onların yanında. Ucuz bilgisayarla ezik durur muyum?

Götürmelisin sonuçta laptop bir araç, ürettiğin içerik önemli. Çalışacağım projeler ile kazanç sağlayınca alırsın bir tane. Üniversite 3 sınıfta ilk laptop sahibi oldum, üstelik halen kullanıyorum. Ağır ama işimi görüyor. İş alanın çok üst düzey laptop gerektiriyorsa, kredi çekip alabilirsin. Bir diğer nokta şu, ya her zaman birilerinin lüksü çok olur, bazılarının az. Çok takmayın bence, kendinize bakın, yeteceğinize, sempatinize, enerjinize, çevrenizle bağlantılarınıza. Aslında mallarıyla övünmeyi çok sevenler eziktir.
haklısınız çok teşekkür ederim <3 sınıftakiler biraz maddi duruma göre arkadaş oluyorlar bundan çekindim. ama hedefime odaklanıp kendime daha iyisini almak daha iyi olacaktır <3
ne alakası var. benim altımda kartal var diyelim karşıda bmw napalım yani bmw gördük diye kartalı geri mi bırakalım ben altımdaki arabaya bakarım benim ayağımı yerden kesiyosa problem yok. sende öyle işini görüyorsa o bilgisayar sorun etme z kuşalığı yapma elimde eski bir telefon var sürükleyip duruyorum işini gücünü bulunca daha iyisini alırsın zaten utanma gücenme bunda yanlış bir şey yok
teşekkür ederim çok <3 sınıftakiler biraz buna göre ayrım yapıyor ondan çekindim
Yapsin sende ona gore sinifindakilere muamele yap ona gore sinir cek. O saygiyi asmasinlar sende ona gore arkadas belirle seç daha mutlu olursun
Umarım başka derdin olmaz. Onların iyi ürünlere sahip olması, kendi başarılarını göstermiyor. Maddi durumu iyi bir aileye doğduklarını gösterir sadece. Ailenden utanma, sahip olduklarından da.
ben utanmıyorum kendi halimden elimizde ne varsa o.. ama sınıftakiler biraz maddi duruma göre gruplaşıyor :(
Öyle basit insanları kaale alma.
teşekkür ederim
derslerini not etmek için bir araç sadece, işini görüyorsa neden markasına takılıyorsun ki, boy göstermeye gitmiyorsunuz bir şeyler öğrenmeye gidiyorsunuz, aşın bunları yaa...
ben takmıyorum da sınıftakiler buna göre ayrım yapıyor ondan çekindim
çekinme salla gitsin
Cevap
41Cevap
Hayır durmazsınız. götürün tabi ki
Üniversitede eski bir bilgisayar kullanırdım. 3. sınıfa girince kurumsal bir şirkette part time yazılımcı olarak işe girdim. Bana monster verdiler.2 yıl onunla hem iş yaptım hem ödevlerimi yaptım. Sonra mezun olduktan 2 yıl sonra şu an elimde apple ürünlerinin hepsinin son modeli var.
Demem o ki. Önemli olan neyi neyle yaptığın değil, yapabilmek. Zaten başarırsan ilerde bunların hepsi senin olur basit şeyler.
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız <3 tebrikler
Turkiye de bile macbook aliniyorsa biz olelim o zmn.. ben hollanda da yasiyorum ve hic macbookum olmadi neyse. Burada bile okulda insanlar eski hp lerini cikarip ders yapiyorlar. Sorun olmaz. Bunda utanilacak bsy yok. Laf eden olacagini sanmiyorum ama eden olursa da aldirma. Hayatta onemli olan macbook degil
bu dediğiniz içimi rahatlattı <3 türkiyede insanların biraz gösteriş merakı var sanırım.. herkes borca da girse en pahalısını alma derdinde
Icini rahatlatmama sevindim❤️. O pahalisi olsun borca da girerim diyen insanlardan uzak dur bence. Insan hic bir zaman borc stresine boyle bos seyler icin girmemeli
Elinizde son model esyalarin olmasi muhim degil, elinizdekini en verimli sekilde kullaniyorsaniz gerisi muhim degil. Baskalarina gore hayat yasayacaksak ona hayat denmez.
ben zaten şikayet etmiyorum ailemin durumu neyse o... ama sınıftakiler biraz maddi duruma göre gruplaşıyor.. kötü hissediyorum
İnsanların ne diyeceğini bu kadar umursamayın. Herkesin imkanı bir değil ayrıca insanlar bu gün var yarın yoklar ne diye söylediklerini kafaya takayım ki..
Götürmesende ezikmişsin böyle bir düşünceye sahip olan herkes eziktir, maddi malzemeler insanı ezik yapmaz ama düşünceleri ezik yapar
ben takılmıyorum böyle şeylere ama sınıftakielr takılıyor
Salla sınıfı onların demesiyle bişey olmazsın içinden geldiği gibi yaşa
teşekkür ederimm <3
Tek yapman gereken ezikleri sallamamak , insana maddesel ürünler bu tür şeyleri yapıştıranlar para için kendini satabilcek tiplerdir, kendilerimi çalışıp alıyo sanki, baba parasıyla hava atan çöpleri sallama bu hayatta
Kesinlikle böyle düşünme, zira hiç olmayanlarda var. Özgüvenli ol. Ayrıca taşırken Zafer görmesin diye eski cihazımı getiriyorum dersin geçersin. İnan bunlar küçük şeyler :)
Bisey olmaz.
Sen götür laptobunu işini yap.
boş ver herkesi.
Ezik mezik olman.
teşekkür ederim <3
emin ol gerek yok böyle şeylere zaten çoğu kişi takılmaz böyle şeylere takılma buna sen eğitimine bak
sınıftakilerin kafa yapısı biraz maddi duruma göre maalesef ona göre arkadaş oluyorlar ondan çekindim :( umursamayıp hedefime odaklanmalıyım haklısınız
hangi üni üzüldüm valla
bilkent
Bilgisayar mühendisiyim hiç aklıma gelmedi 10 yıldır ikinci nesil cihaz kullanıyorum işimi görüyorsa gerisi yalan
haklısınız içimi rahatlattı teşekkürler
Ezik diyen aşağılık duygusu olan kişilerdir. Bu tarz kişileri çevrende istemezsin herhalde. Çevreni ayıklamış olursun.
evet zaten maddi duruma göre gruplaşıyorlar.. büyük ihtimal uzak duracaklar diye çekiniyorum zaten.. ama olmasalar da olurlar sanırım öyleleri :)
Utanılacak bir şey değil. Her durumda iyinin iyisi var. Eziklik düşüncesine takılı kalırsan mutlu olamazsın
haklısınız başkalarını önemsemeyi bırakmam gerek sanırım :)
bırak tabii kuzucum. bak ne güzel okuyorsun miss gibi bilgisayarın da var işini görüyor. eeee? güzelin güzeli, iyinin iyisi her zaman olacak.. hep ezik ruhla mı gezelim be kızım? boşversene...
Ne alaka ya benim doğru düzgün defter kitabım yoktu be kimsede alay etmedi alay edecek adamı da yani yuvarlarım aşağıya
haha teşekkür ederimmm içim rahatladı birazz
Rıca ederim kardeşim dalga geçen olursa vur kafasına sana daha iyisini yenisini alırız 😀👊
Önemli olan cihazın işlevidir. Senin işini görüyor mu, önemli olan o. Lüks takıntısı sadece sana zarar verir
Benim bilgisayarım da sınıfın geri kalanının yanında düz ve eski ve güçsüz kalıyor ama umrumda değil.
Param buna yetti bunu aldım.
Ben öyle bir şey olunca nefsime daha çok acı çektiriyorum gider o bilgisayarı maclerin önünde açardım
Ne alaka ya okumaya mi godiyorsunuz yoksa hava atmak için mi belli değil
hava atmak değil ki amaç.. diğerlerinin bilgisayarları çok güzel benimki biraz kötü yani
teşekkür ederim :) <3
Sen oyle bi ozguvenli duracaksin ki saygi duyacaklar sana.
teşekkür ederim <3 umarım yapacağım
Bu kızların aklı fikri havalı olayım valla beyinsiz :D
havalı olmak istemiyorum ama çekiniyorum da beni dışlarlar diye.. biraz maddi duruma göre arkadaş oluyorlar
Okumaya gidiyorsun arkadaş bulmaya değil
İnsanlar tarafından onaylanma ihtiyacından kurtulun artık ya. Kendinize güvenin biraz.
:( haklısınız sanırım aşmam gerekiyor bunu
Bak millet elinde son model telefonlar ile gezerken ben elimde 2 sene önce 2 bin tl ye aldığım telefon ile geziyorum. Üst kısmında hafif ekran kararması var, umrumda mı hayır, aksine bir cafeye girdiğimde elinde son model telefonu olan kadınlar böyle bana bakıp kalıyor, sen özgüvenli olursan, dik olursan insanlar da merak uyandırırsın. Şunu bile derler, kendi tercihi. Bu seni çekici gizemli gösterir
Bunun hiç bir önemi yok zamanla umarım anlarsın. Sen zihnini taze ve seçici tut yeter.
sanırım aşmam gereken bir şey teşekkür ederim :) <3
Bence kimsenin umrunda olmaz hangi bilgisayarı kullandigin
sınıftakiler maddi duruma göre gruplaşıyor maalesef :(
macbook alanlar genelde hayalet sevgilim yazan boş tayfa 😂😂 sen işini bil yap yeter
Pahalı olunca kendi kendimi is yapıyor geçiniz. çalışıyorsa sıkıntı yok
Benim bilgisayarım ucuz ama umrumda değil, önemli olan işimi görmesi
Saçmalama okula ne niyetle gittiğini unutma pahalı elektronik eşyalarıni sergilemeye gitmiyor kimse git utanma lütfen
haklısınız ben dersime odaklanıp milletin ne dediğini unutmalıyım :)
Aynen öyle 😊
Bu kızların aklı fikri havalı olayım valla beyinsiz 😃
hayır ya ben havalı olmak istemiyorum ama çekiniyorum da beni dışlarlar diye.. biraz maddi duruma göre arkadaş oluyorlar
Kullandırma kendini
Durursun evet bak ben bile ezikliyorum şu an fakir ezik.
:(
Şaka şaka
bosversene sen ısını ne goruyo onla gıt ozaman telefonda cıkarma dısarı hatta ayakkabıları gıyımlerıde baskadır en ıyısı sen hıc cıkmaa :)
Herkesin kendi hayatı kendi durumu kimseyi ilgilendirmez
sınıftakiler maddi duruma göre arkadaş oluyor maalesef
nolacak ya. götür gitsin. utanılacak bir şey degil. derdini seveyim.
sınıftakiler maddi duruma göre arkadaş oluyor maalesef ben de bundan çekindim. teşekkürler :)
Senin işini görüyorsa isterse 20 lira olsun gerekmediği halde macbook ipadlere 20 30 40 50k gibi fiyat verenler...
Saçmalama istersen
sorun olmaz mı diyorsunuz.. sanki maddi durum farkımız çok ortaya çıkar gibi
Olmaz ya ne önemi var yazılımcılar bile o kadar markaya düşmüyor
teşekkür ederim <3
Rica ederim ne durumda olursan ol benliğinden utanma çekinme asıl her şeyi marka takintısi haline getirenlerin yaptıği eziklik
çok haklısınız
Mecbur götüreceksen götür
haklısınız umursamamam gerek sanırım
Eziklik olan gözünün yükseklerde olmasıdır
benim gözüm yüksekte değil elimde olanla yetiniyorum ama dışlanırım diye çekindim
Onu genel olarak söyledim bu ezikliğin olmadığını söylüyorum kimse seni dışlayamaz bu konu da gözünü yükseklerde olmaması elindekilerle yetinmeyi bilen güzel bir şey olması gereken de bu zaten bizim insanımız böyle olsaydı eğer zaten iyi olurduk o ıphone ıpad dediğin leyler gösteriş meraklılığıdır sadece görsen çok önemli işler yapıyor da ondan almış kullanıyormuş gibi görüntü vermeye çalışıyorlar bunları alırlarken de nomal almıyorlar zaten bakkaldan çikolata alır gibi senin elindeki olan senin işini görüyorsa o yeter zaten sana başkalarına bakma da herkes bir şey ister ama sen de ne varsa elinde ne varsa onunla yetinmeyi bileceksin bu benim içinde herkes içinde geçerli bir şey ne oldum değil ne olacağım diyeceksin bugün elinde olan yarın elinde olmaz o zaman kıymetini anlarsın da iş işten geçmiş olur işte
Çekilecek ne var kendinden utanıyor musun?
sınıftakiler biraz maddi duruma göre arkadaş oluyorlar maalesef :(
bence en ucuzu bile artık ulaşılmazdır
gerçekten artık çok pahalı...
evet bir gecede bile saçma zamlar geiyor aldın aldın
Okula neden bilgisayar götürülüyor?
not almak için :)
Keşke bilgisayar kiralama olsa
ne bilecekler modelini salla gitsin götür
görünüyor her yerinden :D
Millet de ona bakacaktı zaten iş görsün yeterli
bakıyo bizim sınıftakiler ondan çekindim zaten
Üzüldüm ama takma olana şükret hiç bikgisayarı olmayanda var
:) teşekkür ederim çok
Rica ederim
Ezik dehilsin isini horuyorsa sorun yapma
tamamdır teşekkürlerr
Hiç olmayan var birde öyle düşün
hayır, ne alaka ya.
İçine sinmediyse götürme
Ya saçmalama lütfen 🙂
Ne gerek var böyle aşağılık pisikolojilerine ya..
Ezik değil de biraz şey duruyor.. haklısınn
evet insan kötü hissediyor maalesef :(
seni o kdr iyi anlıyorum ki
E hiç okmayanlar napsin
haklısınız..
yo bence utanma bana sat ozamn
Evet eziksin
Bunu düşündüğün icin dedim. Yoksa ezik olacak bir durum yok ortada.
Bilgisayar degilde insanın karakteri ezik durur
nası yani
Kardeşim bilgisayar seni ezik göstermez iyi misin herkesin gücü yettigince
evet ama sınıftakiler biraz farklı kafa yapısında
Yal kaç
Boşveret kim hangi kafa yapısında olursa olsun kimse kendi maaşıyle almadıki herkes bana parası
Saçmalama yaa
okuduğum okul biraz maddi duruma göre gruplaşılan bi yer.. ondan çekiniyorum
Öyle kişilerle işin olmasın o zaman
Evet, ezik durursun
:((
Eziklik karakter meselesidir, ekonomi değil...
teşekkür ederim <3 :)
Evet durursun
😂😂😂😂😂😂
Sen bunun yorumuna bakma ben onun yorumuna güldum. Git aslanlar gibi okuluna.
@ÇevikYiğit gideceğim teşekkürler <3 ama hanımefendi haklı
Milletin % 90 canım olduğu için ahlaki degerleri bilmiyorlar sende sağol
:( kıyamam sana ya
:) teşekkür ederim ben takmıyorum zaten ama sınıftakiler biraz buna göre davranıyor ondan çekindim
Götürün
Durmazsın
teşekkürler
Ricalar
Evet ölürsün
:((
Nerdensin sem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?