Telefonlar çok pahalı ve ikinci el almayı düşünüyorum mecburen. Sizce eziklik mi?

Telefonlar çok pahalı ve ikinci el almayı düşünüyorum mecburen. Sizce eziklik mi?
İkinci el aldığım bir iPhone 7 kullanıyorum, fotoğraf makinem Canon 5D Mark 2 ve o da ikinci el, bilgisayarıma ekran kartı aldım o da ikinci el.
Ezik diyecek olan varsa çıksın gelsin ve bir öğrencinin bu kadar cihaza nasıl ulaşacağını söylesin.
Ben askerde sadece 1 ay kullanılmış yepyeni bir xioami resmi note 8 pro 128 gb sadece 1500₺ aldım. Tezkereden bir gün önce. Tezkereyi alıp eve bir geldim telefonum 3000₺. Bir yıl sonra da 200₺ verip IMEI attırdım hala kullanıyorum üst düzey bir telefon. Çoğu iPhone ve Samsung kullanıcıları bile kıskanıyor. Bir sürü de harika özelliği var.
Kim Belirliyor bu eziklik mevzularını insanlara bu tip sözler söyleyenlerden daha eziği yok, şu soru toplumun geldiği noktayı net gösteriyor insanlar öyle acımasız olmuşki sırf çevre baskısına kapılmamak için bunu bir sorgular olduk.
Asla eziklik olarak görmem. Telefonun bozulmuştur ve o an yeni bir telefon alacak güce sahip olmayabilirsin, telefona fazla değer yükleyen biri olmayabilirsin..
Cevap
61Cevap
Değildir
Bir insan hayatının her yönünü başkalarını ne der düşüncesiyle yaşıyor ve kendisi olamıyorsa maskeli balonun daimi üyelerinden biri olmaya ve tam bir ezik olmaya hak kazanıyor. İnsanlar kendi doğru ve prensipleriyle yaşamalı. Toplumun çoğu yalancı, çıkarcı olduğuna ve aralarında çok art niyetli yaratık barındırdığına göre başkalarının düşünce ve söylemlerini pek kaile almamak yerinde bir davranış olur bence.
Eziklik değil de zaten bir telefonun ömrü en çok 5 sene. Hadi iyi durumda olsa en fazla 1 yılda sen kullanırsın. Oda iyi çıkarsa!
Sonra yine alacaksın.
O zaman çok daha pahalı olacak. Taksitli al, faturalıysan daha cazip teklifler var.
Almışken iyisi olsun.
Üzerine 2. El diye yazmayacaksan kimse anlamaz, anlasa da eziklik değil telefon almak kolay mı bu dönemde, uçmuş fiyatlar.
Kimsenin düşüncesini umursama, bu seni mutsuz eder, sen kendi içinden geleni yap. Herkes kendi ayıbına baksın 😏
Zaten artık ikinci el ile sıfır telefon piyasası neredeyse aynı seviyeye geldi şu an kullandığım cihaz iPhone 11 128 GB modeli 11.500 TL’ye aldım aylar önce ve o dönem ikinci elleri 9.500-10.500tl bandında piyasadaydı yani 1-2 bin TL eksik vermek için başkasının ne olduğu belirsiz cihazını kullanmak mantıksız
asıl eziklik böyle düşünmek para vermek istemem alırım, uygundur ve temiz kullanılmıştır alırım kime ne kim olduğunu insanlar değil sen belirlersin
Abi bizim halkımız niye bu kadar gösteriş meraklısı temiz 2. el bulursan al bu kadar basit yurt dışında millet nerden ne kâr ederim diye düşünüyor biz asgari ücretle iphone 13 pro max falan almaya çalışıyoruz borç yapıp 1000 tllik ceket falan eziklikten uzak olmakla beraber gülünç bi durum
Yok be babacim ne alaka insanın durumu olmaya bilir 2. El alirsin bizim insanlar gosterisi seviyor benim telefonuda ben 2. El aldım
Eziklik bunu öyle görenin ruhundadir.
Kimin mali durumunun ne zaman ne olacağını kimse bilemez.
Eziklik falan değil poncik. Tam tersine akıllıca bir davranış. Temiz ve makul fiyatlı bulursan al tabi
Hayır değildir. Ama sıfır alıp daha düşük model kullanmak daha iyi.2. el telefon sonuçta belki sorunu var?
Niye eziklik olsun? Bunlar sadece makine. Ben anlamiyorum niye okadar insanlar onem veriyor cebinde iphone var mi ya da ona benzer klass ta telefon
Ezik diyen sana sıfırın parasını versin onun parasıyla git al. kimse kimseye bu yüzden ezik diyemez ki eğer derse kendisi eziktir.
İnsanlar nerden bilecek ikinci el olduğunu ben 2. el leptop aldım bin liraya. Valla leptop 5-6 bin eder gözüküyor hiç eski değil 😂
Eziklik nedir biliyor musun? Başkalarının lafına bakıp kendini kıyaslamandır, senin içinde ne yaşadığını kimse bilmez ki zaten umrundada değilsin.
Eziklik değil ama illa bir yerinde sıkıntı çıkıyor arıza
Ben 2 kez 2. El telefon aldım arızalı çıktı bende bir daha 2. El hiç bir şey almadım
Teknolojide bu durumun hep tersini yaşadım xd
Eziklik değildir ama eğer telefon alacaksan tavsiyem biseyler daha yap sıfır al arada fazla fark olmuyor
Neden eziklik olsun eziklikse bizi bu duruma düşürenler utansın ne diyeyim
Senelerce 2. Aldım ve hep 2. El almayı savundum.
Taa ki..
Millet don çorap atlet hariç herşeyin 2. elini kullanıyor zaten. Niye ayıp olsun ki..
Niye eziklik olsun gayet normal herkes sıfır telefon kullanmıyo
Ezikliğin maddi durumla ilgisi yok. Ezikliği maddi duruma indirgeyecek kadar aptal olmak ezikliktir.
Bu ekonomi de mecbur hayır tâbiki
Asıl bu soru sormaniz saçma baya
Hayır eziklik değil, kim nerden bilecek ikinci el olduğunu birde sallam
2. El değil de abim kaçak telefon iPhone 12 aldı ben kullanmam sıfır almayı bekliyorum
Para verip satın almam ama yakınlarımdan biri verirse kullanırım.
Herkes durumuna göre hareket eder. Bunun eziklikle hiçbir ilgisi yok.
O sıfır kokusunun verdiği hissi yaşamaktan aciz mi kalıcaksın 🥹
Ülkemizin bu halinden sonra ojenin bile ikinci el olanına bakılmalı diceklerim bu kadar teşekkürler
Hayır ne alaka. Sırf gösteriş diye bi telefona o kadar para vermek garip asıl.
Asıl ezik olan bir telefona maddi durumu iyi olmadığı halde 30 bin lira verendir
İnsanın parasına göre davranması eziklik midir? Hayır
Hayır değil ekonomi ortada. Asıl bir telefona 40 bin lira vermek mallık bence.
Ben her şeyin orijinal olarak kendime Has olmasını isterim
İkinci elin riski imei sorunları klon, çökmüş imei gibi durumlara dikkat
Asla herkesin durumu şahane değil ihtiyaç halinde olabilir
Bütçene göre telefon almak neden eziklik olsun.
Ne alakası var. Hatta bazı durumlarda çokta mantıklı oluyor
Kimin ne dediği önemli değil, ben telefon gibi şeye okadar para vermem , millet vermiyor benim ekmeğimi. istesem aliırmıyım alirim ama gerek yok..2 ele devam, milletin ayrani yok içmeye tahterevellayla gidiyor gezmeye
Senin doyumuna bağlı. İdarelik diye aldığım ikinci el telefonumu bir yılı geçti hala kullanıyorum. Yeterli imkânım olmasına rağmen değiştirmeye yanaşmıyorum çünkü hiç ihtiyaç duymuyorum. Elimdeki cihaz gayet işlerimi görmeme yetiyor
Niye eziklik olsun bende kullandım herkes kullanıyor durum neyse o kendinizi birileriyle kıyaslamayın herkes aynı hayatı yaşamıyor maalesef çok acımasız bir dünyadayız
Yok bence eziklik değil
0 telefon alan aldıktan sonra 2. el olmuyor mu telefonları
İkinci el kullandığınızı kim bilecek? Soruya cevap verecek olursak, sıfır kullanmayı meziyet olarak gören görgüsüzlere göre eziklik olabilir.
Tabiki degildir ne yani kendini satip telefonmu alacaktin illa alacam alacam diye. Insanlar garip olmus varya.
Asla eziklik değil duruma ve bütçeye bağlı yeri geldiğinde bütçene göre 2 ci el yeri geldiğinde en iyisini alırsın asla böyle düşünme ve sorun etme 😇
Eziklik fakirlik ya da 2. El giyinmek kullanmak demek değildir. Zihniyet ezikliktir ve sen eziksin fkfkdk
Eziklik değil tabi de fakirlik ya da tutkunluk olabilir
Sinek ikilin bu hayata. Fakirsin paran yok artıklarla idare edicen mecburen
İleride almayı düşünüyorum. Wifiden internete girerim sadece.
Hayır. Eziklik ile alakası bile yok. Bence çok saçma
Hayır ben iPhone kullanıyorum 2. El neden eziklik olsun
Hayır ne alaka? Enayilik yapıp yenisine o kadar para vermek eziklik asıl valla
Değildir eğer temiz ise
Öncelikle bu soruyu düşünerek kendine eziklik yapiyorsun alinca noluyor
Sadcee iyi birswy bulman lazm bozuluyorlar
Bu nasıl düşünce hayır değil
valla sorundan ergen olduğunu anladım
Yani şimdi soru mu oldu bu cok gereksiz
Niye eziklik olsun?
Kim anlayacak 2. el olduğunu
Kim anlicak ki? Eziklik de degil