Aylık 15 bin lira gelirim var, iPhone 13 Pro'ya 30 bin vermek ahmaklık mı olur?
46
55
Görüşünü yaz
46Kız Görüşü
55Erkek Görüşü
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4655
Mariposita_Humana | İnternet & Teknoloji konusunda 54 görüş paylaştı.
Xper 6
1 gü
iPhone iyi hos ben de kullaniyorum ama o kadar paraya değmez bence. Sarj ömrü ve yenisi cikinca eskilerinin yavaşlamasi falan derken sorunlu yani o kadar paraya muhteşem olması lazım ama yok😁 bir süre sonra sarj aletiyle geziyor herkes ya da yenisini almak zorunda kaliyoruz iPhone bizi kazikliyor maalesef
Aylık 100.000 lira gelirin bile olsa bir telefona 30.000 lira vermek "bence" ahmaklıktır. Hadi seninki bir nebze kurtarır da asgari ücretle iPhone alanlar var ben anlamıyorum insanları. Ben de iPhone kullanıyorum iPhone 7 32 GB, bence zirve budur, bence ötesine gerek yok.
Uzaya mı çıkarıyor seni? Bir amacı olmalı bu parayı vermenin. İsraf, müsriflik bence. Hani fotoğrafçısındır bunun da kamerası efsanedir ya da işin onunla ilgilidir sana daha çok kazandıracaktır. Ama bunlar para tuzağı. Bir iki özellik ekliyorlar seneye 15 bin TL oluyor fiyatı ki gerçek fiyatı da bu değil biraz fazla gaza getiriyor sizi modern dünya ama kapılmaöaönızı tavsiye ederim.
iPhone Türkiye'nin satın alma paritesine göre de, hanehalkı gelirine göre de ve üretim maliyeti/fayda etkinliğine göre de dünyada en pahalı ve en anlamsız teknolojik cihaz. Popüler kültür ile içimize yerleşmiş marka düşkünlüğü o cihazın size sağlam olduğunu düşündürtmüş ama arıza yapan bir dolu iPhone'u görme imkanından yoksun bırakmış.
Bu sebeple Türkiye'de iPhone almak sadece gösteriş diyerek açıklanabilir.
Epey. com sitesine girip, telefonları birbiri ile mukayese edip en doğru, marjinal faydası en yüksek, maliyeti en düşük telefonu bulabilirsiniz.
Bunu yapmak için sadece araştırmayı seviyor olmanız yeterli.
Aynı meslekten (ben emekliyim) gelmiş iki insan olarak, size iOS veya Android tabanlı telefon önerecek değilim, mutlaka tecrübelerinize göre düşünüyorsunuz. Ben sadece iPhone almam, bilişim sistemleri ve mimarisi üzerine yüksek lisans tezi yazmış biri olarak söylüyorum. iOS veya Android iyi veya kötü, ancak attığım taş vurduğum kuşa değmeli.
Valla Android ile İPhone yan yana bile gelemez. Muhteşem bir cihaz ve 6 sene kullanırsın. Android çöpten bir marka bunu çevremde ki çoğu kişide söyledi Apple markalar verdiğin paraya değiyor
Gittim 40k ya pc topladım şimdi toplamasam 1 ay sonra 50 bin olacak çünkü şu an türkiyede 15 bin tl altında kaliteli elektronik eşya ya da cihaz yok bizimde ülkemiz böyle fırsatın varken al bende 15 üst kazanıyorum 2 3 maaşına kapatırsın her türlü
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
cryptoGuy | İnternet & Teknoloji konusunda 80 görüş paylaştı.
Bilge
1 gü
Evet. Bütçene uygun değil öyle bir borca gir ki 3-4 ayda bitir ve aylık ödemen maaşının %30unu max denk gelsin. Buda oluyor ki senin ödemen gerek max aylık 4.500tl olmalı. Bu da 7 aya denk gelir ki planın 2 katı süre demek.
Bir telefona vereceğim maks fiyat 6 7 bin olur pekte önemli bir şey değil sonuçta yüksek maliyetli telefonda yaptığın şeyleri 7 bin liralık telefonda da yaparsın, yok fazla kamera falan filan abartı geliyor bana kalite yönünden takık biriysen orasını bilemem. Ama çok hevesli isen al gitsin içinde kalmasın.
Senin maaşın yerli yerinde Allah bereket versin ama ürünlerin fiyatları uçuk almak istiyorsan alabilirsin bu ahmaklık değildir... 5 bin TL olması gereken 30 bin TL ise ahmak sen değilsin
Bence bekleyip, Ekim ayında çıkacak telefona göre davran. Dolar kuru belki 12 TL gerilerse, yenisini 1 maaş ile alabilirsiniz. Bu telefonlar 5 yıl geçince bile kullanışlı, kolay gelsin.
met96 | İnternet & Teknoloji konusunda 88 görüş paylaştı.
Guru
1 gü
İşin için gerekli değilse alma çok şükür benim de gelir durumum iyi ama Instagram, YouTube girmek için o kadar para vermem telefona sende verme yatırım yap
canerozkum | İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b görüş paylaştı.
Master
1 gü
Satın almak istiyorsan bence değil. Bazıları kredi çekip alıyor. Maaşın alan çoğu kişiye göre iyi. Uzun süreli ve mutlu olarak kullanacağına inanıyorsan almalısın.
Valla siz bilirsiniz ödemeyi yapacak olan sizsiniz. Fakat 19 bin tlye İphone 12, 21.000 tlye İphone 13 varken 28 bin TL'lere çıkmaya gerek var mı orasını siz düşünün.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4655iPhone iyi hos ben de kullaniyorum ama o kadar paraya değmez bence. Sarj ömrü ve yenisi cikinca eskilerinin yavaşlamasi falan derken sorunlu yani o kadar paraya muhteşem olması lazım ama yok😁 bir süre sonra sarj aletiyle geziyor herkes ya da yenisini almak zorunda kaliyoruz iPhone bizi kazikliyor maalesef
Aylık 100.000 lira gelirin bile olsa bir telefona 30.000 lira vermek "bence" ahmaklıktır.
Hadi seninki bir nebze kurtarır da asgari ücretle iPhone alanlar var ben anlamıyorum insanları.
Ben de iPhone kullanıyorum iPhone 7 32 GB, bence zirve budur, bence ötesine gerek yok.
Telefonum berbat ama o yüzden
Yenileme ihtiyacı duyabilirsin, bence iPhone 11 de hala güncel bir telefon.
13 Pro Max'e gerçekten ihtiyacın var mı?
Aslında yok almıcam galiba
Uzaya mı çıkarıyor seni? Bir amacı olmalı bu parayı vermenin. İsraf, müsriflik bence. Hani fotoğrafçısındır bunun da kamerası efsanedir ya da işin onunla ilgilidir sana daha çok kazandıracaktır. Ama bunlar para tuzağı. Bir iki özellik ekliyorlar seneye 15 bin TL oluyor fiyatı ki gerçek fiyatı da bu değil biraz fazla gaza getiriyor sizi modern dünya ama kapılmaöaönızı tavsiye ederim.
Yeni attiğim şeye bakar mısınız 🙏
Yaşlı Japon bilim adamı Türkiye ve Türkleri anlatırken.
- Üretmeyi sevmezsiniz.
- Bilgiyi önemsemezsiniz.
- Gösteriş için paranızı harcarsınız.
- Bu üç konu yüzünden hep fakirleşir, hep sızlanırsınız.
Gösteriş diyip durmayın ya ben saglam ve uzun giden bir telefon arıyorum varsa ı phoneden başka uzun süre donmayacak onu alayım
iPhone Türkiye'nin satın alma paritesine göre de, hanehalkı gelirine göre de ve üretim maliyeti/fayda etkinliğine göre de dünyada en pahalı ve en anlamsız teknolojik cihaz. Popüler kültür ile içimize yerleşmiş marka düşkünlüğü o cihazın size sağlam olduğunu düşündürtmüş ama arıza yapan bir dolu iPhone'u görme imkanından yoksun bırakmış.
Bu sebeple Türkiye'de iPhone almak sadece gösteriş diyerek açıklanabilir.
Epey. com sitesine girip, telefonları birbiri ile mukayese edip en doğru, marjinal faydası en yüksek, maliyeti en düşük telefonu bulabilirsiniz.
Bunu yapmak için sadece araştırmayı seviyor olmanız yeterli.
Bir sürü android kullandım hep boşa çıktı
Aynı meslekten (ben emekliyim) gelmiş iki insan olarak, size iOS veya Android tabanlı telefon önerecek değilim, mutlaka tecrübelerinize göre düşünüyorsunuz.
Ben sadece iPhone almam, bilişim sistemleri ve mimarisi üzerine yüksek lisans tezi yazmış biri olarak söylüyorum.
iOS veya Android iyi veya kötü, ancak attığım taş vurduğum kuşa değmeli.
Valla Android ile İPhone yan yana bile gelemez. Muhteşem bir cihaz ve 6 sene kullanırsın. Android çöpten bir marka bunu çevremde ki çoğu kişide söyledi Apple markalar verdiğin paraya değiyor
@MekanınSahibiHande Hande djfj
Ama abi öyle bir yazmış ki sanırsın 2. El Nokia dşdçfösö
@MekanınSahibiHande bilemem handecim
Gittim 40k ya pc topladım şimdi toplamasam 1 ay sonra 50 bin olacak çünkü şu an türkiyede 15 bin tl altında kaliteli elektronik eşya ya da cihaz yok bizimde ülkemiz böyle fırsatın varken al bende 15 üst kazanıyorum 2 3 maaşına kapatırsın her türlü
Evet. Bütçene uygun değil öyle bir borca gir ki 3-4 ayda bitir ve aylık ödemen maaşının %30unu max denk gelsin. Buda oluyor ki senin ödemen gerek max aylık 4.500tl olmalı. Bu da 7 aya denk gelir ki planın 2 katı süre demek.
Bir telefona vereceğim maks fiyat 6 7 bin olur pekte önemli bir şey değil sonuçta yüksek maliyetli telefonda yaptığın şeyleri 7 bin liralık telefonda da yaparsın, yok fazla kamera falan filan abartı geliyor bana kalite yönünden takık biriysen orasını bilemem. Ama çok hevesli isen al gitsin içinde kalmasın.
Senin maaşın yerli yerinde Allah bereket versin ama ürünlerin fiyatları uçuk almak istiyorsan alabilirsin bu ahmaklık değildir... 5 bin TL olması gereken 30 bin TL ise ahmak sen değilsin
Haklısın yazık günah bu ülkenin insanına acıyorum
Bence bekleyip, Ekim ayında çıkacak telefona göre davran. Dolar kuru belki 12 TL gerilerse, yenisini 1 maaş ile alabilirsiniz. Bu telefonlar 5 yıl geçince bile kullanışlı, kolay gelsin.
O yüzden almak istiyorum pahalı ama uzun gidiyor android harbi çöp donuyor kasıyor 5 kuruş etmez
İşin için gerekli değilse alma çok şükür benim de gelir durumum iyi ama Instagram, YouTube girmek için o kadar para vermem telefona sende verme yatırım yap
İş için oluyor ya resim çekme inşaat işleri falan
İş için gerekliyse al iş için harcanan para yatırım sayılır
Dogru
Satın almak istiyorsan bence değil. Bazıları kredi çekip alıyor. Maaşın alan çoğu kişiye göre iyi. Uzun süreli ve mutlu olarak kullanacağına inanıyorsan almalısın.
Paran varsa al niye ahmaklık olsun.
Uzun yıllar güncelleme alacak hızlı stabil çalışacak.
Ben Android tercih ederim, cebimde az para var diye seni yargılayamam.
Yargılama değilde sen alır mıydın
Türkiyeden almam, yurtdışından alırım.
Yurtdışına giden gelen arkadaşlarım var sürekli.
şu an İphone 13 Pro fiyatı Türkiyede 28.000 TL.
Fakat mesela Almanya fiyatı pasaport kayıt ücreti ve havalimanındaki vergi iadesi ile beraber:
Almanyada İphone 13 Pro fiyatı yaklaşık 21.350 TL
Amerika İphone 13 Pro fiyatı (vergi iadesi yok):
Yaklaşık 20.920 TL
Alabiliyorsan bir arkadaşından getirtebiliyorsan yurtdışından getirttir.
Yoktur maalesef
O zaman Türkiyeden İphone 11 veya 12 al.
11 serisini hiç sevmiyorum
Alırsam 13 pro alırım ya da almam
Valla siz bilirsiniz ödemeyi yapacak olan sizsiniz.
Fakat 19 bin tlye İphone 12, 21.000 tlye İphone 13 varken 28 bin TL'lere çıkmaya gerek var mı orasını siz düşünün.
Abi işte dışarıda kimse yok maalsef
Çevrenizi biraz araştırın.
İllaki birileri çıkar yurtdışına gelip giden.
Bi bakınayım ama bozulursa tamiri nasıl olcak garantisi
Almanyadan gelen telefonlar için 1 yıl garanti veriyordu Apple.
İyice araştırın.
ya da doların artmayacağını düşünüyorsanız İphone 14 serisini de bekleyebilirsiniz.
14 alırım abi büyük ihtimal teşekkür ederim
Yok zevkin oysa kimse bir şey diyemez kanka. Benimde tek zevkim gamerlik. sadece bir ekran kartına 20k gömdüm
Tek zevkin*
Birde iPhone temiz kullanırsan satarkende zarar ettirmiyor
Sırf o yüzdende almak istiyorum satarjen zarar ettirmes
Telefon icin ayiracaginiz miktar aylik net maasinizin yarisini geciyorsa ayaginizi yorganiniza gore uzatmiyorsunuz demektir 🤷♂️
Telefonu 6 7 sene kullacaksan ahmaklık olmaz. Ama her sene yeni çıkan üst modele bu paraları sürekli vermek ahmaklık oluyor tabi
Neden telefona bellı bir miktar para vermek ahmaklık olsun?
İstersen alırsın kımseyı ilgilendırmez kı bu.
Ben bir aylık maaşımdan daha yüksek fiyatlı bir telefon almam açıkçası. Benim kriterim budur, bence kimse almamalı..
11 al max olanı 13 ten daha iyi diyorlar bende 13 var ama 14'ü alıcam bendekini anneme vericem 😂
14 de alabilir 11 sevmem
Valla ben pişman olmuştum 11 almadığıma
11 serisini hiç sevmiyorum çok çirkin
Bekle ekim'de satışa çıkıcak 14 onu alırsın o zaman
Tamam canım dnjf
Tamam çavuş
Skjdd tokatla çavuşu
Yani, 2 aylık emeğini bir telefona yatırmak pek akıl kârı değildir
Bence ahmaklıktan fazlası olur. Yani bir telefona o kadar para vermek çok da akıl kârı değil bence.