Hangisini seçmeliyim? Yazılım kodlama öğrenecek biri için en uygunu hangisi olur ve ekran kartı nasıl olmalı?
Oyun gibi ileri şeyler düşünmüyorum şimdilik ama laptop alıcam beni birkaç yıl idare edecek düzeyde olmalı. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Oyun gibi ileri şeyler düşünmüyorum şimdilik ama laptop alıcam beni birkaç yıl idare edecek düzeyde olmalı. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İntel İ7 ne ama. Ryzen de tam model söylemişsiniz. Gerçi, yazılım işleri için, İntel tercih edebilirsiniz. Ekran kartı olmasa da olur. Ekstra olarak tercih edilebilir tabi.
Bir arkadaşım ikisinden birini tercih et dedi. Bir sürü şey okudum kafam çok karıştı
Ryzen 7 intel in i9 ile eşdeğerdir. O yüzden bu ikisini karşılaştırınca amd tabiki de.
Bazıları intel olmalı diyor kafa karıştırıcı
Şimdi şöyle bir şey var. Eskiden olsa ben de intel derdim. Rakipsizdi intel. Ancak son 2 yılda amd intel i geçti. Sıcaklık sorunu da ortadan kalktı amd de. Aynı fiyatta bir amd bir de intel işlemci olduğunda amd daha performanslı oluyor. Veya şöyle söyleyim. İntel i5 10. Nesil ile amd ryzen 5 4. Nesil denkti sanırım. Şu an tam hatırlamıyorum. Denk olan işlemcilerde intelde 6 çekirdek varken amd de 8 çekirdek oluyor. Bu arada ilk yazdığımda yanlış yazmışım. İ7 ile ryzen 7 denktir. Serileri önemli. 5800 ile sanırım i7 nin 11. Nesili denk oluyor. İşlemci karşılaştırma sitelerinden karşılaştır işlemcileri. Özellikle game debate diye bir site var. Ordan karşılaştır.
Çok sağolun görüşünüz için. Ben de amd düşünüyordum ama ısınma sorunu performans düşüklüğü falan bir sürü şey okudum izledim kafam iyice karıştı
Dediğim gibi. Söylediğim siteden işlemcileri kaeşılaştır. Ayrıca youtubeda da iki işlemcinin karşılaştırmalarını izle. Mesela intel i5 7300hq vs amd ryzen 5 2600 yazarsın youtube a. orada videolarda karşılaştırırlar. Sıcaklık değerleri falan yazar kaeşılaştırmada. Rica ederim.
Tamam tekrar teşekkürler 🌺
Rica ederim
İntel tabi hiç sorma bile