Teknolojide devrim yaratma hakkınız olsaydı eğer bu hakkınızı hangi alanda, teknolojide kullanmak isterdiniz?Ben şahsen yenilenebilir enerji konusunda kullanmak isterim :D
Teknolojide devrim yaratabilseydiniz bunu hangi alanda kullanırdınız?
Kesinlikle su alanında kullanırdım. Çünkü daha fark edemediğimiz bir savaş var aslında ama şiddetini yakın zamanda hissedeceğiz gibi duruyor. Bir devrim yapılacaksa bu su üzerinden acilen yapılmalıdır.
İnternet & Teknoloji konusunda 499 cevap paylaştı.
Araştırdığım, izlediğim çok konu var. Türk Devlet Aklı savunma sanayisinde aklımızın alamayacağı şeyler üretip, geliştiriyor. Yıllardır konuşulan ve Japon bilim insanlarının üzerinde çalışıp ürettiği görünmezlik elbisesini Türk Bilim insanlarının ürettiği ve üstüne dijital teknoloji giydirip bunu bir kaç alana yaymış olduğudur.
Bu akşımızın, düşlerimizin almadığı teknolojilerden sadece bir tanesi. Bunun gibi o kadar çok şey var ki bildiklerimiz, duyduklarımız bile bizleri şaşkınlığa uğratıyor. Ve bilmediğimiz, duymadığımız bir çok şey üretildiği, üzerinde çalışıldığı da öne sürülüyor. Hatta geçtiğimiz yıllar yenilenebilir enerji konusunda güneş ışığından en iyi ısı enerjisini elde edecek bir materyal üretmişlerdi. Bunun yanında enerjiyi tutacak lityum yerine başka bir maddeden üretilmiş bir pil geliştirmişler ve üretmişlerdi. Hatta bir pil fabrikamız var üretip, geliştiren mühendislerin olduğu.
Yine duyduğum, izlediğim yanında özellikle Türk Savunma Sanayisi için çalışan özel bilim insanlarımıza içinde her şeyin olduğu, aileleri ile birlikte yaşayabildikleri bir köy inşaa edip 2020 küsür sonlarına kadar o köyden çıkmama zorunluluğu getirip antlaşmalar yaptıklarıdır.
Teknoloji konusunda devrimler yaratacak, yaşatacak Türk Devlet Aklı var bilginiz olsun.
Ülkeyi gaspeden hükümet ile alakası yok bu yazdıklarımın. Akepe sempatizanı gibi algılanmak istemem.
Yutup’da kanallar var. Bazılarında akepe yanlısı haberler var. Ama çok sağlam kaynaklar var. Yanlı diye takılmıyorum bir çok bilgi ile birleştirince üstüne Yunan Tv’leri de bilenleri, yaşananları doğruluyor.
Büyük gelişmeler yaşanacaktır inşalalh. İnşallah akepe kaymağını yemesin.
Türk Savunma Sanati o kadar gelişip, dünya savaş tarihinde ilkleri yaşatan bir ordunun (en son Libya da lazer silahı ile İHA vurduk, daha da ötesi yaşandı ) bütün başarılarını damadın şirketi başarmış gibi algılanmaları can sıkıcı.
İnsan bilincini aktarabilmenin bir yolunu bulup bir simülasyon ortamına ölmekte olan insan nedenlerinden alınan bilinçlerini aktarırdım. Böylece orada simülasyon da olsa genç bedenlerinde yaşamaya devam ederlerdi. Kendi ahiretini yaratmak gibi... Tabii böyle bir şey yapsaydım hayatın anlamını, varoluşunu sorgularken çıkmaza giren insanoğluna bir problem daha yaratmış olurdum :D Neyseki amacım da bu.
Doğayı , yeşili ve gökyüzünü çok seviyorum. Bu yüzden küçüklüğümden beri hep keşke söyle bi şey olsa diye hayaller kurardım. Doğa ile ilgili güzel fikirlerim ama biraz fazla uçuk kaçık. Bunlar deniz kirlilikleri ve doğanın ekosistem dengesine yarar sağlayacak fikirler.
Karbon salımını sıfıra indirgeyen dünyayı çöp kalabalığından kurtaran mekana göre konumlandırılmış, mini ve büyük çeşitleri olan çöp kutuları tasarlamayı çok isterdim. Içindeki tüm o çöpü yok eden ufacık bir kül haline getirecek ama bunu çevreye zarar vermeden, tehlike saçmadan yapacak bir yenilik.. Genel olarak böyle bi düşüncem vardı. Ben yapamasam bile ilerde icad edilsin kullanılsın çok isterim. Çünkü temiz bi doğa yaşanılabilir ve güzel bir dünya demek. Hep bizler hem gelecek için.🍀
Tesla bi ton devrim yarattı kullandırtmadılar infaz ettiler adamı bulucagın icada göre degişşr eger senin bulduğun icat yeni sektörler ve para kaynagı iş üretcekse icadın olur ama mesela tesla dünyaya 3 tane enerji üreten bi makina koyup tüm dünyaya elektriği bedava verecekti bunu tasarlarken öldürdüler adamı neden o kadar elektrik şirketi bi ton rant dönüyo
Sevdiğim pek çok insan onun zararlı etkileri altında. Öyle bir teknoloji geliştirmek isterdim ki birebir yine aynısı olsun, elektronik versiyonu olmasın, dumanına ve psikolojik hazzına dek birebir yine aynısı olsun sevdiklerim ondan mahrum kalmasınlar fakat zerre kadar zararına da maruz kalmasınlar. Evet, bildiniz, akıllı sigara..