+1 yılSadece iPhone için değil ama Pahalı hediye alabilecek durumu varsa istemesinde bir sakınca göremiyorum. Evet pahalı hediyeyle sevgi ölçülmez ama seven, evlilik düşünen insan da altın vs istedi diye ayrılıyorsa demek ki eşi olarak görmüyor demektir.
Çevremde de bunun örneklerini çok gördüm. hiçbir şey istemeyip, "önemli değil benim gönlüm zengin" diyen kadınlar kıymet görmediler, morarıp kaldılar açıkçası.
Maalesef Türk aile kafa yapısı ne kadar değer verdiğini pahalı hediyelerle ölçüyor.
İsteyenlere alıştıkları için istemem diyeni duyunca bir afallıyorlar altında bişeyler arıyorlar.
Özetle istemeyen değer görmüyor çok gördük örneğini.42 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kuzenim de nişanlısına telefon almıştı. O zaman da anlam verememiştim hâlâ da veremem. Evlendiler mutlular mı hayır. Daha nişanlıyken böyle saçma sapan istekler varsa evlendikten sonra zaten isteklerini yerine getiremez ki insan. Ben sevgilime şimdiye kadar içtiğim suyun bile parasını ödetmedim ödetmem. Ödeyen var mıdır tabi ki vardır ve buna da karışmam ama bence insan karşısındakine parayla değil de karakterle ve emekle onu kazanabileceğini göstermeli. Yoksa yanlış evlilikler ve sonu hüsranla biten hikayeler oluyor.
20 Yorumla
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı. Varlıklı bir abim, yıllar evvel kız istemeye kız evine gittiğinde, kızın ailesi başlamış şunu, isteriz, bunu isteriz, pırlanta yüzük isteriz.. vs listeyi dökmeye. Tabi o zamanlar pırlanta öyle heryere olmayan sosyetik bir takı.
Bizim eleman da bir lavaboya gideyim diyip evden çıkıp gitmiş. Bir daha da kızla görüşmemiz.
Ben de olsam aynısını yaparım. Fa*hişeligin bile bir onuru varken, namuslu görünümlü böyle fh*işeleri eşim diye evime sokmam.123 Yorumla
+1 yılNude isteyen altın isteyen yüzük isteyen ev araba isteyen varsa iphoneda istenebilir
Artık kimse karakter istemiyor çünkü😎144 Yorumla- +1 yıl
Eig için eyvallah 😎
- +1 yıl
@gözdevcv neye pardon?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u +1 yılİstemem
10 Yorumla Aferin çocuğa kızın amacı mal mülk ama her şey para değil karakter saygı sevgi önemli ama bunu anlayan çok az insan var maalesef çoğu insan para olsun tamam nasıl olursa olsun ayyaş serseri ne olduğuna bakmazlar ben örneğin kız arkadaşlarım oldu güzellerdi ama karaktersizlerdi bende istemedim sevdiğim kadının kalbi güzel olsun vallaha billaha tillaha bana yeter başka şey aramam bir damla sevgiye muhtaç kaldık be layığıyla seven olsun ona çok değer veririm ama nerdeeeeeeeee😠😠😠😠😡😡😡😡😡😡😡😡😡😠😠😡😡
20 Yorumla
+1 yılBen de bunu anlamıyorum.
Evi erkek halleder,
Altını erkek halleder,
Düğünü erkek halleder,
Ev eşyalarını erkek halleder,
Saçma sapan geleneklerin bedelini erkek öder,
Saçma sapan âdetlerin bedelini erkek öder,
Çalışma, geçindirme zorunluluğu zaten erkekte,
Her türlü ağır maddi yük erkekte.
Tamam, peki. Kız tarafına ne kaldı? Erkek, neden onun gibi birisini seçsin? Kız, kendisinde ne biriktirdi ki onu seçsin?
Erkek iyi ki ayrılmış. Olgunlaşmadan, geleneklere körü körüne bağlı kalmayı bırakıp israfı terketmeden evlenmeyin.
Evlenmek iyice zorlaştı. Sonuç ne oldu, zina deli gibi arttı. Bu millet, kendi kendisinin sonunu getiriyor.10 Yorumla
+1 yılBen mehirim haricinde hicbirsey istemem. Bana hicbirsey yapmak zorunda degil. Bende hicbirsey yapmak zorunda degilim kimseye. Ikimizinde eli var ayagi var aklimiz kesiyorsa o istediklerimizi aliriz aklimiz kesmiyorsa hayalini bile kurmaya gerek yok. Bana hic kimse hicbirsey almak zorunda degil. Herkes kendi adetini sanini serefini bilir kendince neyi uygun görürse ona göre davranir bunda onun ikrami olur.
42 Yorumla- +1 yıl
Evli degilim henüz almadim karsi tarafin durumunu zorlamayacak sekilde. Normalde eger meslegim isim maasim olmadigi bi durumda 3 ayimi gecinebilecegim miktarda assag yukari talep etmeyi düsünüyorum. Ha durumu vardir düz hesap yapar veya kendisi üzerine koyar.. ha durumu yoktur okadarina bile ozaman yarisi olur ne bileyim bi kismi evlenmeden önce bi kismi evlendikten bi kac ay sonra olabilir.. yani bunlar konusabilinecek seyler.. kimseyi zorlamaya ve zora sokmaya gerek yok..
+1 yılNe gereği var böyle şeylere ya gerçekten kendim alamıyorum daha adamı neden zora sokayım saçma sapan bir şey için o parayla gitsin birikim yapsın ne bileyim ev kurma harcaması vs. yaparız en azından birlikte yani bilmiyorum ben mi mantıksız düşünüyorum anlamadım. Bu insanlar açgözlülükte çığır aşmış artık iyi olmuş kurtulmuş kanaatkar gönlü zengin birini bulur inşallah.
41 Yorumla- +1 yıl
Çalışıyor musun peki sen?
+1 yılBana çok görgüsüzce geliyor bu davranışlar. Benim kuzenim var yurt dışında yaşayan, ve mahalleden bir kızla evlenmişti. Kıza ordan iPhone getirttiklerini biliyorum örneğin, baya içine aldığı dona, totosuna yaptırdığı lazere kadar herşeyi erkek tarafına kaktırmışlar (tabi anlattıklarına göre). Bide bu akıllılar, durumumuz çok iyi pozları kesmeye devam etmek için istenen herşeyi karşılamış, düzenli para yollamış, seslerini çıkarmamışlar. Sonuç şu ki: Düğünde ottan b*oktan bir kavga çıktı, yumruklar havada uçuştu, gelinle damat düğünde ayrıldılar. Sonra anlatılanları hiç duyma, ne büyük çingenelikler, ne rezillikler…
00 Yorumlaİstemem almak zorunda değil ne diye maddi zorluk yaşatayım ona. Kendi parasıyla alsın o zaman evlilik karşındaki insanı maddi olarak zor duruma sokmak değildir. Ha çocuk olur çocuğu için almak zorunda her iki taraf tabi ya da ihtiyaç olur bir şeye telefonda ihtiyaç ama elinde varsa ve maddi durum sıkıntılıyken aldırmak saçma bir de iphone demiş resmen. Böyle saçmalıklarla uğraşmam ben
30 Yorumlaİstemem ama alsa da hayır demem. Eskiden olsa hayır derdim hatta kızardım paranı niye böyle harcadın diye ama yaşadığımız kültür gereği şunu fark ettim hepsi olmasa da çoğu erkek bilinçsizce senin için para harcamıyorsa sana değer göstermiyor. Yüzüm tutmaz bir şey istemeye ama alsa da hayır demezdim yani.
20 Yorumla
+1 yılNe nişanlisi eşimden bile isteyemem çevremde isteyen duyuyorum ben şok oluyorum kendi anne babamdan yeni telefon (ihtiyacim olmasina rağmen) istemeyen ben nasil eşten isterim yani ne biliyim çok absürt bence. İstemem ayrica başima illaki kakar ileride bunu da göze alamam yani çok eyvallahsiz bir yapim var
20 YorumlaÇok enteresan, babamdan abimden isterim istersem böyle şeyler nişanlımdan değil, evli olsa neyse derim ama bana aşırı saçma geliyor ya telefon gibi böyle basit ve para ziyanlığı olan şeyleri istemek...
para nedir, nasıl kazanılır haberi olmayan biri evde oturduğu yerden iPhone 16 x max pro max ister tabii..
cahil insan davranışı. Net.20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne istemem kendi ekonomik özgürlüğüm var Rabbime çok şükür böyle sürekli nişanlıdan eşten bir şey istemekte özellikle canım saçma şeyler istemek dilenciliğin farklı bir türevi
20 Yorumla
+1 yılİsteyen çok oluyor.
Bunu hoşgörüyle karşılamak gerek Maddi Durumu iyise neden olmasın.
Kaldıki neden Kadın Mutlu olmasın gururlanmasın ya da o Zevki yaşamasın.
Altı üstü bir İphone değer verdiğin Kadından değerli değil yaaa.
Bakış Acısını değiştirmek gerekiyor bence.20 YorumlaEğer ki durumum varsa ve almak istiyorsa maddi olarak birazına destek olabilirim ama tamamiyle yeni bir telefon almak veya aldırmak anlamsız geliyor eğer iki tarafta hali hazırda çalışıyorsa. Sonuçta ne kadar aciliyeti olabilir ki? Tamam telefon gerekli ama illa da iPhone diye tutturduysa ona uygun durumu da olması lazım. İnsanlar çocuğuna bile bir şey alırken dikkatli alışveriş yapmaya çalışıyor açıkçası nişanlılıkta böyle bir şeye hiç gerek yok.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılBi kontör isteyemiyom 50 liralık utanıp insanlar servet degerinde telefon istiyor hayret ediyom valla. Telefon aldı nisanlimin ailesi 3 bin civarı degerinde önemli olan düşünmeleri Allah razı olsun. Ama mehir isticem istedim kadar o hakkım her kız istiyor.
10 Yorumla
+1 yılKaldiki annemden bile telefon istemedim, ikinci el aldim ilk telefonumu hemde 1000 liraya. Kalkipta 20 30 bin liralik iphone'yi elin oglundan hic istemem. Durumu iyidir ve evliyizdir elimdeki kirik telefonu gorup uzulup telefon alabilir 😅 iphone olmak zorunda degil cok pahali abi ya. Millette yüz yok cidden
10 Yorumla
+1 yılO benden İ phone pro istesin, e o zaman bende ondan her gece en az 2 saat siyah deri kıyafetler içinde Kırbaçlı kelepçeli salıncaklı Sado mazo eğilimli işkenceli ilişki isteyeyim. Yetmez sabahta duşta tokat şaplak ne varsa. Çıkar karşılığı evlilik. Birde sözleşme yapalım tam olsun. Kişilik isterim, ahlâk ve vicdan isterim. Merhametli fedakar insan isterim. Maddiyat ile karşıma gelene bunları sunarım. Gerginliğini alır, epey eğlenir.
10 YorumlaHayır istemem nokia 3310 bile istemem.
Ya olmaz öyle şey elon musk falan değilse istemem kardeş senin gibi benim gibi nirini niye zora sokayım.
Malûm iphone fiyatları da wuhuu😁
Ama nokia 3310 da istemem ayıp ya
Ben annemden babamdan istemiyorum bunu nişanlımdan da istemem.
Allah da istetmesin o kafaya getirmesin hiçbir durum beni yarabbim
Büyük konuşunca oluyo falan yarabbim sen koru kötülüğün şerrinden
Bencil isteklerden😔🙏🏻11 YorumlaResmen para karşılığı kendilerini pazarlıyorlar. Madem para vereceğim neden sana veriyim, düğün vs masraflarını alt alta yazınca harcanan parayla canım istediğinde seçtiğim genç kızlar para karşılığı birlikte olabilirim. Kendini pazarlamak ayıp değilse, bu tercih de ayıp değildir.
10 YorumlaBenim nişanlım benden araba bile isteyebilir ama önce bana ev hediye etmesi gerekir 😂😂. Şaka bir yana dengim kadın isterim benden İPhone hediye bekliyorsa Rolex saat hediye edecek durumda olmalı. Bana kareli gömlek alan kıza telefon alacak değilim
40 Yorumla
+1 yılHayır istemem. İhtiyacım varsa ben alırım ya da babamdan isterim. Sonuçta nişanlım benim ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda değil. Ayrıca neden o kadar pahalı bir şey talep edeyim ki illa almasını istersem de daha makul fiyatlı bir şey isterim
40 YorumlaErkekler istemez? Bu tip yıkık talepleri genelde “Ben kızımı bu maaşta çalışan birine vermemem.” Diyen aç gözlü köpek kadınların kızları ister.
22 Yorumla
+1 yılOh etmiş. Kendi maaşı olmayan yatıp yatıp makyaj yapıp cafeye gitmekten başka vasfı yok kaşarın sevgilisinden iPhone istiyor. El hareketi çekerdim ben olsam
50 Yorumla
+1 yılİstemez adam olsun bana yeter karşılıklı anlaşılarak gereken şeyler alınır bir iPhone eksik kalsın bunu alacak adamın maddi durumu yok iken gidip masrafa mı girecek? Daha neler🙄 hemcinslerimin çoğunun burnu havada yazık.
36 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum ben böyle düşünüyorum
- +1 yıl
Fırsatçılık başka bir ismi yok birde aile büyüklerinin akıl vermesinden kaynaklı.
- +1 yıl
Kendi düşüncen saygı duyarım 😅
+1 yılSaçma sapan şeyler :D İyi olmuş bir ömür gitmezmiş onla.
10 Yorumla
+1 yılYakn arkadasım kız istemeye gitti kız tarafı evin beyaz eşyaları Bosch marka olcak yoksa bu iş olmaz dedi 😃 onlar da aldılar şimdi cocukları oldu
11 Yorumla
+1 yılİstemem , istemek aşırı saçma. Kimsenin içinden 20 bin liralık iPhone almak gelmez. Ama diyelim ki onun içinden gelir alır neyse bir nevi kabul edilir. Diger türlü istemek görgüsüzlük. Parasıyla değil kişiyle nişanlanıyoruz
20 YorumlaNişanlıyken istemesi sanki almazsan nişanı atarım gibi oluyor evlendiğinde isterse sorun değilde Yanı Nisan aşamasında birinden Bir şey istemek iyi değil zaten bu devirde evlendiğinde çalışan her kimse baya kişiye koyar istersen doktor olsun yine sonuçta kesesinden Bir şeyler gidiyor
00 Yorumlaistemem, zaten bunu nişanlıdan istemek görgüsüzlükten öte paragözlük oluyor , daha evlenmeden adamı soymaya çalışmak. ya sonuçta o benim eşim olacak bankam veya para ağacım değil , niye bir şey isteyeyim evlenince de her şeyi beraber karşılıyoruz zaten dengeli bir şekilde.
00 Yorumla
+1 yılMaddiyat konusunu, evlenmeden ilişki içine sokmayı doğru bulmuyorum. Evlenene kadar herkesin kazandığı kendine. Hediye almak isterse anlarım ama istemem.
30 YorumlaGünümüzde kadınlar erkek... Erkekler kadın. Bence normal. Çünkü erkekler başı kesilmiş horoz gibi geziyorlar 🥴 2 yıl çıkan arkadaşım var... 2 yıl çocuk bunu dışarı yemeğe kahveye içmeye götürüyor... yaw he bir marka çocuk 😜
12 YorumlaBence çocuk haklı. Nişanlılar diye mecbur mu 20 bin liralık telefon almaya. İphone'u kamerası dışında bence pek de farklı bir yanı yok ama insanlar bir şey popüler oldu illa alacaklar. Ben zengin de olsam 20 bin vermem telefona.
10 Yorumla
+1 yılOnlarda bana alsın 20.000 TL lik iPhone :) niye hep bunlar erkeklere kitleniyor 😅 hoş herşeyi ben yaptımda gene netice değişmedi artık kılımı bile kıpırdatmam kendimi aç ve fakir göstereceğim paraya gelecek olanın taa…
10 Yorumla
+1 yılDegil nisanli esinden istemez insan. Sif biriyle evlendin diye adam senin parazit gibi her masrafini karsimalak zorunda degil calis yap. Calismana izin vermiyorsa ben gene istemem tenezzul etmem hic bi erkege
20 Yorumla
+1 yılBoylr bi görgüsüzden ayrildim 2 yil once. iyi ki yapmisim o an sevgiden gozum secememis nasil biri oldugunu. az kalsin kabul ediyordum. kadinlar cok tehlikeli
20 YorumlaI Phone daha değerliymiş aşktan sevgiden ne diye bilirimki yazık gerçekten. benim tlfnum bana yeter ne ailemden nede sevgili veya eşten asla istemem ya aç gözlü değilim.
20 Yorumla
+1 yılİstemem. Elimdeki telefonumu evlendim hala kendim faturasını öder ve kendim aldım. Kişisel ve giyim vs. Karşılamasını istemem. Birinden bişey istemek çok zor benim için.
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 435 cevap paylaştı. Ben istemem su isterken çekiniyorum, ama benim gibilerin kıymetini bilinmiyor işte. 😂
50 Yorumla
+1 yılSevgiliyken aldıranları da gördüm nişana kadar iyi beklemiş lol. Şık bir davranış değil kişisel olarak çöp bile istemem.
30 Yorumla
+1 yılNişanlıma değil sevgilime de alırım benim için sıkıntı değil ama haberi olmadan alırım. Nişanlımın bana ısrarla al demesini istemem en azından evlenene kadar.
11 Yorumla
+1 yılGörgüsüzlük desem yetmiyor, kendini bilmezlik desem fazla geliyor.
Toplumsal yaşamda belli değerlerimiz vardı eskiden, şimdi şöyle bir bakıyorum da dehşet bir düzene doğru hızla yol almaktayız.10 YorumlaTelefon değil en ufak şeyleri bile talep etmem. Su devirde telefon çok iddaali bir talep 20.000 çok fazla. Ufak. jestler, incelikler yapılır ama oda kendiliğinden gelmeli. Kadin gururlu olmali
10 Yorumla
+1 yılKendiside benim dengimse zenginse parası varsa istemeye yüzü vardır en azından gider 13 pro alır 38 bin yapıştırırım. Ama fakirse o nişanı atmak az olur
10 YorumlaBi aralar vardı buna benzer bir durum. Nişanlıyken yeni telefon alma muhabbeti bir kaç yerde dönüyordu. Yazık, boş yere bir mal için ilişkileri bozulmuş.
10 YorumlaEkonomi zor durumda 20 bin ₺ pahalı abi bir telefon için kendisine zengin koca bulsun ozaman Türkiye de
İPhone bwm gibi şeyler zenginlik göstergesi oluyor artık10 Yorumla
+1 yılHayır nişanlımdan istemem, telefonum var zaten, olmasa da kendim alırım kimseyi zora sokmaya gerek yok. Bi tanıdığımın nişanlısı da 5 taşı yok diye nişan attı oluyor öyle saçmalıklar
10 Yorumla
+1 yılistemem ben kocamdan da nisanlimdanda herhangi bi oara beklentim yok namuslu olsun yeter
41 Yorumla
+1 yılben 20bin tl lik ıphone kadar değersiz miyim 🥲 daha fazlasını alacak, kapımda kul, köle ve köpek olcak bende ona istediğini vericem, yani kalbimi 🙂
21 Yorumla
+1 yılNişanlıma son model iPhone almıştım kabul etmedi, ben de nişanı attım. artık kendisine bir çiçek bile almayan biriyle evli.
26 Yorumla- +1 yıl
iphoneyi kabul etmedi diye nişan atılır mı ağbey?
- +1 yıl
Boyle kizi buldugun icin basinin ustunde tasiyacagina... Siz oflah olmazsiniz. Deveye diken lazim demskki gercekten.
- +1 yıl
@Kamelyalı_Kadinnn sakin olur musunuz hanımefendi, bu sadece ironi amaçlı yapılmış bir görüştür.
- +1 yıl
Pardon ya bende cok ironi yapardım nasil anlayamadim bilmem
- +1 yıl
@Kamelyalı_Kadinnn calm down esay
- +1 yıl
@Khadimdost Couldn't you write in Turkish, do I have to open the translation? or know english?
+1 yılYa ben bakkaldan çikolata bile istemem isteyemem yani çekinirim kendi paramla alırım bunlar nasıl yetişmiş anlamıyorum
20 Yorumla
+1 yılİstemem tabiiki zaten adam bir sürü yere para döküyor bide ben zorunlu olmadığı halde İphone aldırcam adama olacak iş mi yazık cidden
20 YorumlaYaani istenmez zaten hediye de istenmez sadece telefon olarak bakmayın
30 YorumlaHediye olarak alırsa kabul edrm ama direk iPhone al bana demem
30 Yorumla
+1 yılİyi kide atmış zaten böyle şımarık insanla evlenirsen hayatının yanlışını yapardı.
30 Yorumla
+1 yılYok artık daha neler alsa bile kabul etmem.
Erkek olsaydım da öyle bir kızla evlenmezdim30 YorumlaManeviyat ve madde arasında bir çizgi vardır, maddeciler için bu çizgi kalındır, maneviuatcilar için bu çizgi incedir
10 Yorumla
+1 yılYa ne demek istemek ya hiç mi utanmıyorlar isterken hiç mi yüzleri kızarmıyor yanlış anlar ayıp olur demiyorlar
10 Yorumlaparası olan araba alıyor nişanlısına isteyen alsın ben istemem ama nişanlımdan o kadar pahalı telefon
10 YorumlaHediye istenmez karşıdaki istiyorsa alir zaten param çoksa içimden gelir alirim zaten ama istemesi saçma olur
10 Yorumla
+1 yılyok ben isteyemem 🤪 daha önce en az ıphone kadar pahalı bi hediye almak isteyen olmuştu hayır demiştim 😧😂
10 Yorumla
+1 yılIstemem çok görgüsüzce istemek.
Adamın yerinde olsam , fakirsen fakirliğini bil kimsin yani git kendin al çok istiyorsan derdim10 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar