Manisanın Köyünde yaşıyorum 12 yıldır TT kullanıyorum etmedikleri eziyet kalmadı, ya hız aşırı derece de çok çok düşüyor ya da bağlantı kopuyor. köyümde bize sundukları normal hız 1,7 mbps bu büyük şehirde yaşayan insanlar için hakaret sayılacak bir hizmet, bağlantımda sorun olduğunda hızım düştüğünde dünyanın kabul edemeyeceği bir hız 0,500-0,750 kbps yani bir internet sayfasına bile dakikalar sonra bağlanan bir hız, TT, ya kalsa ya bu hizmeti alın ya da çıkın diyorlar çünkü normalde TT dışında hiç bir servis sağlayıcısı bize alt yapı vermiyor TT li olmak Sabır işi mi? Yoksa Pişmanlık mı? siz bir karar verin artık
İnternet & Teknoloji konusunda 511 cevap paylaştı.
Ulaştırma ve altyapı bakanlığına dilekçeyle bildiride bulun bakalım ne yanıt alacaksın. Bulunduğun bölgede yeteri kadar kullanıcı yok sanırım o yüzden internet altyapısına önem vermiyorlar
sen bu işlerden anlıyorsun güzel kardeşim. şu an köyde bizim türk telekom yeni internet başvurusu yapanlara hizmet vermemektedir. alamıyorsun yani, yukarda da hızımın düşük olduğunda görünen hız normal de ise 1,7 mbps aslında biraz şanslıyım 2010 yılında internet başvurusu yapılıyordu ancak daha sonra TT hizmet vermeme kararı aldı, halihazırda türkiye de hiç bir servis sağlayıcı bize hizmet veremiyor ancak Turkcel superbox kablosuz kullanırsan tabi sorun olmaz oda ayda 400 lira :)
Başka bir Sağlayıcı size altyapı veremez olan tek altyapı zaten Telekomun bir çok sağlayıcı zaten çoğu yere de Telekom üzerinden internet sağlar demem o ki Telekom olsun olmasın bu durumda pek farklı bir internet kullanamazsınız. Ben İzmir 'in bir köyünde oturuyorum Eskiden burası da çok kötüydü birtakım iyileştirmeler yapıldı.
Köyün nerede, ana kutuya ne kadar yakın olduğunuz kablo uzunluğu, kalınlığı her şey etkiler o kopmaları. köyünde ana kutuya yakın olan insanlar 1.7 Mbps normal olarak kullanabilir fakat sende bu bağlantıyı taşımayan kablo var ise otomatik hız düşürülür kopma olmasın diye.
Bulunduğun konum bu yeterince nüfus vs yoksa ölü yatırım yapmazlar. Telekom'dan kaynaklı bir şey değil başkası da yapmaz :D bunun acısını bende çok çektim oturduğum yerden kaynaklı halen fiber gelmesine rağmen 8 kullanmak zorundayım... niye kutuya olan uzaklığım, kablo uzunluğum fazla diye.
Şu yorumun o kadar çok yardımcı oldu ki ayrıca Ana Kutu derken santralden bahsettin işte o en yakın köyde 4 km ancak o köyde ve civarındaki köylerde durum burdan iyi, bizim sıkıntımız santralden çok uzak bizim köy ve kuzeydeki köyler acayip derece de alt yapı kötü teknik yetkili de dedi bir iki kişi için alt yapı yapılmaz saçmalık dedi yerinde olsam Turkcell superbox alırım ya da kablosuz hizmet veren internet servis sağlayıcıları var köyde bir uydu taktilar kablosuz veriyorlar ancak hız çok iyi tahattüd olmasaydı geçerdim Türk Telekom ve Diğer kablolu Türkiye de hiç bir servis sağlayıcı köyümüze internet vermiyor
evet genel olarak bundan bahsettim ana kutu dediğim DSL kablosunun, telefon direğinden gelen Portların bağlandığı ana kutudur. teknik olarak anlatamam işin içinde değilim ama abim işin içinde biliyorum biraz.
DSL Ana kutu mu bizim telefon direğindeki o kutu köyde fırtına olmustu kırıldı direk devrildi 30 gün TT teknik ekip zar zor yalvara yalvara diktirdik adamlar gelmiş gelişigüzel dikip gitmiş şimdi direğe kutu takmıyorlar bişe olmaz diyorlar halbuki koruması yok