Selamlar, jet motorlu eğitim ve yakın hava destek uçağı olarak tasarlanan HÜRJET için TUSAŞ tarih verdi.
Bu yeni uçağın 18 Mart 2023'de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde havalanması bekleniyor.HÜRJETHÜRJET için yapılan tanıtım videosunu da buradan izleyebilirsiniz.
Uçak hakkında detaylı bilgi ve teknik özelliklere HÜRJET tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bir çok alanda ve projede çalışma gösterdiğimiz Havacılık ve Uzay sanayi sektöründe bulunduğumuz konum hakkında ne düşünüyorsunuz?
TUSAŞ, HÜRJET için tarih verdi! Havacılık ve Uzay sanayisinde bulunduğumuz konum hakkında ne düşünüyorsunuz ?
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Yapılanları taktir ediyorum. Lakin gerçek konumumuz nedir ondan emin olmak. mümkün degil. Abd, Rusya gibi güçlü devletlerle gerçek bir sicak çatışmaya girmeden boyumuzun ölçüsünü anlamak mümkün olmaz. Bizim rakibimiz ne Ermenistan, ne Yunanistan ne de Suriye gibi küçük ölçekli devletler değil, israil, Fransa, Abd.. vs gibi devletlerdir. Ruslara göre hava savuna sistemleri bizim Ukraynaya verdiğimiz siha, tiha.. vs sistemleri kolayca düşürüyormuş. Tabii ki bu gerçekse bizden hiç bir yetkili bunu itiraf edemez. Kısacası büyüklerle er meydanına çıkmadan, silah gücümüzü gerçek anlamda test etmek zor olur. Ama yerli silah sanayi konusunda doğru yoldayız. Umarim iktidar değiştiğinde bu konuda bir gerileme yaşanmaz.
@AsabiÖküz hahahaa.. Niye şaşırdın ki la? Ben 33 yıldır savunma sanayimizde olanlari ilgili dergilerden takip ediyor, konuyla ilgili haberleri okuyorum. Bu coğrafyada güçlü olmak önemli. Ama tabi devletin gücü sadece silah sanayisi ile olmaz. Olursa eksik kalır. Biz her halükarda seninle kurufasulyeye kaşik sallar, yaninda soğanı da mideye indirirken muhabbetimizi de ederiz 😏🍹
Kanka diplomasiyi şöyle tanımlıyorlar; Diplomasi; bir itle karşılaştığında, O iti savmak için yerden taş buluncaya dek, O ite; "ay sen ne cici köpeksin" demektir... Yumuşak gücümüzü cici sözlerle, Sert gücümüzü de topla tüfekle gösteriyoruz işte Ama biz sloganımızi eksik etmeyelim yine de... #Tayyipİstifa 😝
@AsabiÖküz Muhtemelen yazıları silmekten bıkmış bir vapur personelidir. Eskiden sosyal medya yokken oralar enn özel konuların iletişim yeri gibiydi. Kızdığın birisi varsa oraya numarasını gay, kadın.. vs gibi yazdın mı hayatı biterdi. 😄
Uzay teknolojisinde ne haldeyiz bilgim yok lakin halı hazırda ki projeler ve uluslararası saygın savunma sanayi ajanslarının haberlerine baktığımızda özellikle Akdeniz de Fransız savaş gemisinin kilitlenmesi konusunda ülkemizin sahip olduğu teknoloji gayet net bir şekilde kendini göstermiştir. Bayraktar in başarısı Türk Milleti Zekidir ifadesi ile gayet uyumludur Bu alanda ülkemizi katkı sağlayabilecek bütün beyinler devlet desteği ve güvencesi altında hiç bir maddi sıkıntı çekmeden çalışabilecekleri şartlara sahip olarak şekilde istihdam edilmeli ve ARGE yönüyle de desteklenmelidir. Ağır sanayi de kacirdigimiz fırsatlar inovasyon ve yazılım teknoloji ile dengelenmeli hatta bu alanda sahip olduğumuz bor gibi madenler sayesinde liderlik makamına ulaşılmali
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
On yıldır da her sene yerli araba çıkıyor ona dönmez inş Artık yağ karşılığında uçak veririz ukraynaya 🤣🤣 Gelişmeler olmasi güzel olur tabi ki ama gelişmeden çok gerileme görüyoruz keşke gelişme görebilsek Ülkenin hali bana cipten limuzin yapmak için tüm malvarligini harcayıp eşi çocuğu aç açıkta kalınca terkedilen limuzin cipinde yalnız yaşamak zorunda kalan adamı hatırlatıyor
Bulunduğumuz konum hakkında bilgim yok fakat her sektörde olması gerektiği gibi havacılık ve uzay sanayi sektöründe de kendi yerli üretimlerimizin olması dışarıya muhtaç olmamak adına büyük önem taşıyor.
Güzel işler yapılıyor kanaatimdeyim Umarım daha güzelleri gelir Yola geç çıktık Fakat hızlı yol alıyoruz... Ülkemin geleceği adına taş üstüne taş koyanın... Elinden öperim. Zihniyeti kendisini bağlar... Mühim olan ülkemin geleceğine katkısıdir...
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > TUSAŞ, HÜRJET için tarih verdi! Havacılık ve Uzay sanayisinde bulunduğumuz konum hakkında ne düşünüyorsunuz ?