Selam dostlar. Elimizde bulunan teknoloji ve uzay alanında yapılan çalışmalar sayesinde daha öncesinde, Nasa'nın 2012 yılında Mars'a gönderdiği Curiosity uzay aracı veya o zamanlar daha çok Türkçe olarak duyduğumuz "Merak", geçen haftalarda dünyaya bir görüntü gönderdi. Görüntünün gelmesiyle Komplo ve Uzaylı teorileri baş gösterdi.Bu yapının oluşumu hakkında birtakım teoriler zaten bulunmakta, bilim adamları bunun depremler sonucunda oluşan baskı nedeniyle yeryüzünde oluşan bir kırık olduğu, bu tarz yapıların dünyada çok olduğu ve jeolojik olayların bu tarz yapıları ortaya çıkarabilmesinin mümkün olduğunu söylediler.
Aynı zamanda birtakım ölçeklendirmelerle yapılan araştırmalara göre kapının küçük olduğu eğer uzaylılar var ise 1 Metre boylarında oldukları iddia edilen bir şaka da gündeme geldi :D
burada ki linkten "Merak" aracının çektiği ölçeksiz fotoğrafa ulaşabilirsiniz. Belki de "Merak" sayesinde kim bilir daha neler göreceğiz. Siz uzay sektöründe gelinen bu nokta hakkında ne düşünüyorsunuz? Kapı hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
Samimi söylüyorum; görüntüyü yaklaştırdığımda ET ile filmde karşılaştığım anki tepkinin aynısını verdim hayretle :D Resmen oraya konuşmuş gibi ya, şaka gibi duruyor :))))))))
Çünkü eskiden göller ve okyanuslar vardı. Bunu bugünlerde bilim insanları kurumuş ve donmuş su havzaları su yatakları gibi arazi izlerinden keşfettiler. Su demek de Hayat demek olduğuna göre
Su üzerinden konuşacağını tahmin etmiştim :D Ama bizde ki koşullarla onların koşullarını karşılaştıramayız. biz de ilk hücreler denizlerin için de oluşmuş olsa da o sırada oluşan minyatür yanardağların deniz altından çıkardığı karbondioksit gazlarının büyük etkisi vardı. ilk nükleotitler için konuşuyorum tabi.
Çok hücreli yaşamı bilmiyorum hocam Mars’ta var mıydı ama mikroskobik yaşam vardı. orada da kediye köpeğe benzer çok büyük olmayan birtakım hayvanların yaşamış olma ihtimalinin olduğundan bahsediyordu bir belgeselde.
En İyi Cevaplar