Bu stalkla alakalı bir durum değil. Fiziksel olarak birisini sürekli takip edip rahatsızlık vermek kanunen yasak. Keza aynı kişi bunu sosyal medya gibi iletişim araçlarıyla da gerçekleştirse aynı cezayı alır.
Yani sosyal medyada birisine 1500 defa takip isteği gönderdiğinizde hapse girmeyeceksiniz müsterih olunuz.
İyice saçmalık oldu. Takip tamam da stalk ne alaka. 😀 Ben miyopum oradan yırttım zaten. Israrlı takibe gelmesi iyi oldu. 🤣🤣🤣 Hapis cezası olmaz. Sanmam. İki yıla kadar verip para cezasına çevrilir.
Israrlı takip; özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, tehdit ve şantaja başvurmak gibi yollarla bir kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma durumudur. Eylemi gerçekleştiren kişi karşı tarafta korku uyandırmayı, ona gözdağı vermeyi ve kendisini güvensiz hissetmesini hedefler. Stalk derken yani senin eski sevgilimi merak edip bakmandan vahsetmiyorlar. Takıntılı takipçilerden bahsediyorlar. İzlemedim ama you dizisindeki o takıntılı adam gibi yani. Zaten çoğu ülkede suçtu. Türkiye'de değildi. Sadece ısrarlı takibe maruz kalan kişi uzaklaştırma emri çıkarttırabiliyordu eskiden.
Oh canıma değsin. Sosyal medyada herkes kendini gizlediğini sanıyor ve bazıları normal hayatta asla yapmayacağı şeyler için cesaret bulup yapıyorlar. Suçlu cezasını çeksin👍🏻