Selamlar, Canalys firmasının yaptığı istatistik araştırmasına göre akıllı telefon şirketlerinin Avrupa pazarının 2022 senesinin ilk çeyreğinde ki durumu açıklandı,
Bu istatistiklere göre 2021 ve 2022 yıllarında ilk çeyreğinde halen performansını koruyan Samsung şirketi yine 1. sırada. Satış yaptığı ürünlerde düşüş olsa bile market payı değişmeyen şirket, konumunu korumaya devam ediyor.Gördüğünüz üzere 2021 ve 2022 senelerinde ki ilk çeyreği karşılaştıran Canalys firmasının verdiği değerler bunlar, Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Avrupa'nın en başarılı akıllı telefon şirketleri açıklandı, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Satış adedi beni ilgilendirmez. Samsungun karını mı alıyorum sanki. Bana kalite lazım. Bunu da iphone yapıyor. Ucuz yedek parça, kolay tamir ve hızlı işlerim sistemi. Kolay kullanım vs.
A32 alırsan dediğin olur 5 senedir S8 kullanıyorum bir problemim yok bu iphone'un her çıkarttığı ürünün üst segment olması senin de bu telefonları gidip samsungun alt-orta segment telefonlarıyla kıyaslaman...
Amiral Gemisi Pişman etmez. İphone bu yüzden etmez çünkü her kesime hitap eden bir marka değil sadece ileri seviye ürün üretiyor. alan bu yüzden memnun. adam gidiyor 3000 TL ye samsung alıyor kötü diyor gidiyor sonra 15000 TL verip İphone alıp The Best İphone güzel kafa :D
Apple'a kötü demiyorum yalnız Samsungun Pazar payının %35'ine sahip olmasının bir sebebi var. Politikası ve Çok yönlülüğü.
Kanka segment karkaşası konusunda haklısın. Ama samsungun amiral gemiside bir iphone fiyatına. Yani o noktada herhangi birini tercih etmende fark kalmıyor. Ben androidden iphone geçtiğimde alışmam 10 dk sürdü. Ama androide geçen baya bocalıyor
İnternet & Teknoloji konusunda 757 cevap paylaştı.
Listenin zirvesinde Samsung olması çok doğal çünkü her bütçeye uygun cihazlar satıyorlar ve iyi bir servis ağları var bu nedenle her kesime hitap ediyor.
Kasma donma sorunları amiral gemisi cihazlarda yaşanmıyor örneğin ben S10 Plus kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım hiç. Apple zaten üst segment cihaz üretiyor, satıyor hep bu nedenle ticaret hacminin biraz daha az olması normal.
Diğer markalar ise iyi ivme yakalasalarda artık eski ivmelerini koruduklarını düşünmüyorum örneğin Huawei listede dahi yok artık.
Bence huawei , liste dışı olma sebebı Google ile olan anlaşmazlık olabilir. Adamlar Google ile papaz oldu , kendı işletim sistemini yaptılar , Qualcomm satış sınırı getırdı kendı işlemcilerini ürettiler. Adamlar kesınlıkle yıkılmıyor.
Tabi kiiii Samsung candır :) ama diğerlerine kalitesiz demiyoruz tabi ki yine bir tartışma yapmak istemiyorum bu konuda :D ne zaman sorsam birileriyle geriliyoruz 😅🍁
Samsung satışlarınin hepsi üst modeli ile değildir sanırım Alt modelleri çok satmış. Apple alan çok oluyor benim tercihim, 🍏olmaz huwaei ve one plus markalarını seviyorum
Evet benim kuzenim almanyada vodafone'da çalışıyor yetkili orada yaşı büyük benden samsung çok satıyor biliyorum. nufusu göçmen harici yaşlı. one plus 8T modeli mükemmel. Huawei mate serisi çok iyi
Düşünce biçiminiz azcık yanlış aslında appe'la göre ucuz olduğundan değil daha çok sebebi şundan kaynaklanıyor Apple Sadece Üst segment telefon yaparken Samsung her segmente her kesime telefon yapıyor. Apple sadece 1 seri telefon üretirken, Samsung 10 dan fazla seri telefon üretiyor. düşük bütçe, orta, yüksek bütçeler için.
Samsungun En iyi telefonu ile Apple'ın en iyi telefonu arasında çok da bir fiyat farkı yok aslında :) Bu samsungun politikası ve çeşitliliğinden kaynaklanıyor. Evrenseller, her bir insana uygun ürün çıkartıyorlar.
O zaman şöyle cevap vereyim en iyi cihazı bile iPhonenun bir orta segmenti etmiyor gözümde. Gerek yazılımsal, gerek pil gücü, gerek kamera performansı, gerek kullanışlılığı. İkisini de kullanmış biri olarak -hatta Samsungu kullandığım sene en iyisini kullanmış biri olarak- çok net söyleyebiliyorum
Avrupa’da yaşamadığıma göre Türkiye standartlarında gördüğümü değerlendirmek durumundayım. iPhone gibi özlerine sadık kalıp her ülkede aynı işlemci sistemini kullansalardı o halde
Maalesef sizin gibi ben bir markaya fanboyluk yapmıyorum. İki tarafında en iyi telefonları karşılaştırıldığında Birbirlerine göre üstünlük sağladıkları farklı alanlar var en iyisi o veya bu demem.
Örnek vermek gerekirse S22 Ultra Cihaz performans testinden daha iyi sonuç almışken 13 Pro Max Çoklu ve tek çekirdekli performans testinden daha yüksek skor almıştır.
S22 Ultra 8K HDR+10 Video çekebilirken 13 Pro Max 4K da kalmıştır.
buraya 1 paragraf böyle karşılaştırma yazabilirim.
ben Apple kötü demiyorum. Ama samsung Yıllardan beri pazarı elinde tutan bir firma bu onun kötü olduğu anlamına gelmiyor maalesef :) Sizin Apple'a geçip çok memnun olup gözünüzde en iyi firmayı o olarak gördüğünüz gibi diğer insanlada görebilir fakat aynı zamanda Apple'dan Android bakın ki android diyorum :D Samsung demiyorum, androida geçerek Apple'ın pişmanlık olduğunu söyleyen bir çok insanda mevcut.
bazı şeyler Kişiden Kişiye değişir. Gerçek olan şey ise sayısal değerler ve Testlerdir.
sebebi şundan kaynaklanıyor Apple Sadece Üst segment telefon yaparken Samsung her segmente her kesime telefon yapıyor. Apple sadece 1 seri telefon üretirken, Samsung 10 dan fazla seri telefon üretiyor. düşük bütçe, orta, yüksek bütçeler için.
Bu samsungun politikası ve çeşitliliğinden kaynaklanıyor. Evrenseller, her bir insana uygun ürün çıkartıyorlar.
:D burada bir kalite yarışması yok :) Market payı samsung'ta :D