Şimdi şöyle bir şey var listedeki çoğu ülkenin halkı dolar veya euro alıyor biz ise tl mesela Almanya'da asgari 1.584,00 euro yani 1 maaşla iPhone 14 alabiliyorsunuz

Şimdi şöyle bir şey var listedeki çoğu ülkenin halkı dolar veya euro alıyor biz ise tl mesela Almanya'da asgari 1.584,00 euro yani 1 maaşla iPhone 14 alabiliyorsunuz
Tam destek hep destek bu çok az bu milletteki ıphone seviciliği havası artık sönmeli yani ama nerde yine alırlar yine alırlar yani klakıpta pahalıymış alamıyoruz diyemezler bu millet herşeydenn şikayetçi ama yine de geri kalmayı bilmiyorlar elinoğlu üretiyor herşeyi türk milleti onlardan daha fazla kullanıyor bu nasıl iş
Normaldir Türkiye nin devleti böyle yüksek vergilendirme uyguladığı sürece hep haddinden fazla pahalı görürüz bazıları da firmaya suç atıyor asıl suç vergilerin yüksek yapılmasında rezalet gerçekten bu ülkenin fiyatları inşallah düzeliriz
Tamam sıfır vergi olsun. Bol bol ülkeye iphone girsin. Herkes iphone kullansın. Ülkenin bütün dövizi yurt dışına çıksın. Dolar 80-90 TL'ye kadar çıksın, sonuçta iphone yine fahiş fiyatlara çıkar. Siz şunu bir türlü anlamıyorsunuz. Ülkeden ne kadar çok döviz çıkarsa TL o kadar çok değer kaybediyor. Devlet dövizin çıkmasını engellemek için fahiş vergiler koyabilir, bu gayet normal bir şeydir
Devlet mecbur kaldı. Cari açık her yıl artıyor. İthalat ihracatı geçti. Bu yüzden her yıl cari açık oluşuyor. Bu yüzden her geçen gün TL değer kaybediyor. Devlet bu vergileri koymasa ithalat her geçen gün daha çok artacak. Çünkü bizim toplumumuz bilinçsizce tüketiyor. Fırsat versen her 6 ayda bir telefon değiştirirler
Biz yardımsever bir ülkeyiz. Öyle kendimize bir tane telefon, tablet alıp geçmiyoruz. Bir kendimize alırken bir tanede başkalarının çocuklarına alıyoruz
Cevap
55Cevap
Gayet normal bunlar daha iyi hallerimiz
Destekliyorum. Ne kadar vergi koysalar o kadar iyi. Zaten bu yabancı ürünlere olan merak yüzünden ithalat her geçen gün artıyor ve Türkiye'de cari açık oluşuyor. Yeter ya yeter tüketim tüketim nereye kadar. Sürekli şikayet ediyorsunuz, şu bu kadar pahalı, o bu kadar pahalı. Dolar düşük olsa siz deli gibi yabancı ürünlere saldıracaksınız, üretim azalacak, yine cari açık oluşacak ve sonuçta yine dolar artacak. Tüketim ile dolar düşmez, üretim ile düşer. Ayrıca iphone kullanmak zorunda değilsiniz. Yerli telefonları kullanın. İphone gibi uçuk kaçık fiyatlara satılan, özellikleri ile fiyatı arasında orantısız bir fark olan bir telefon yerine general mobile gibi yerli üretimlere yönelebilirsiniz
Ses çıkartmayarak alıyorlar kiçında donu yok ama kredi v. s borçlanarak alıyorlar tepki nerde Yok neden çünkü bunların tüm sorumlusu!!! ya da banane inşallah onbin dolar olur az bile dibine kadar müstehak
Güzelim ülke ne hale geldi hala ne kadar pahalılık ile yaşadığımızın farkında olmayan insanlar var bizim insanımız ile alaka bu gelişmişlik seviyesi düşük çoğunun
Brezilya'da dışarıda masanın üzerine telefon koyamıyorlar yakında Türkiye'de telefonla sokakta konuşulamayacak
Almayın? Almasınlar? Ama yook bizim insanımız o kadar yensük ki.. Ayranı olmaz içmeye tahtırevanla gider s. çmaya!
Konu telefon mu sence kanka yoksa bu kadar uçuk fiyatta olması mı ayrıca niye almayalım ihtiyaçlarımız kadar istediklerimizde var bu ülkede istediklerimizi almayı geç ihtiyaçlarımızı bile zor alıyoruz senin gibi düşünenler oldukçada daha çook zooor alırız Allah akıl fikir versin sana
Güzelim uçuk fiyattaysa almayacaksın. Rağbet olmayan şeyin fiyatı elbette düşecektir lâkin görgüsüzler gibi kapı önünde sabahlayanları görünce zırnık üzülmüyorum bu insanlara.
Siz nasıl hayat yaşıyorsunuz bilemem de bu devirde artık karı koca çalışıyor ve ihtiyaçlarını zor aldıklarını düşünmüyorum. Çünkü çokça kez şahit oldum.
İyi işte herkes Avrupa da nerde birinciyiz diyodu alın gösterin şimdi. d artık birinci olduğumuz bir konu var
Tepki çekmedi, dünyadaki forsumuzu tescilledi. Almanya'da bmw'ye binmekle Türkiye plakalı bmw'ye binmek aynı şey mi lan fakir?
benzini de en pahalı biz kullanıyoruz diye biliyorum hükümet ülkeyi soyarsa böyle oluyormuş demek ki
Güney Amerika ülkelerine sıralamayı kaptıracağız diye çok korkuyorum Allaha bin şükür ederim ki bunda da 1. liği aldık nice senelere
beğenmeyen yallah yunaninstana. pkk'yı seloyu mu başımıza çıkaralım
Doğru arapları başınıza çıkarmayı seviyorsunuz bedeli ne olursa olsun benim hatam unuttum bunu kusura bakmayın
Normal değil mi? Hem firma hem devlet, halk hiçbir şeyden şikayetçi değilse biz de yapıştıralım gitsin diyorlar, haklılar.
Alırlar Almanya da bir maaş ile alıyorlar ama nedense gelmiyorlar Türkiye’ye sonra da Avrupa bizi kıskanıyor diyorlar
Ever alım gücü düşük, fiyatlar çok pahalı. Enflasyon bu demek zaten.
mikrop akp ye sormak gerek sonuçta bu ülkeyi batıran ve batırmaya da devam eden onlar...
Keşke daha da pahalansa. İnsanımız belki biraz tasarruf bilinci neymiş öğrenir.
Seneye work and travel yapmayı düşünüyorum parayı toparlayabilirsem Amerikadan bi 14 pro max alırım
Bu con simov kim :))
Atatürk kitabı yazıyor
Ama yabancı ismi var.
Ama Türkmüş
Sebebi belli Paramızın hiç bir değeri olmadığı için pahalı geliyor, Sadece değişim aracı olan bir kağıt gibi.
Vatandaşımız böyle olmasını istedi zaten.
Kur yüksek vergiler yüksek normal böyle olması
Mustehak bilipde oy verenlere ne diyelim. Eldenvbisicgelmex.
Akp ye sormak lazım ülkeyi nasıl batırdılar onlar biliyor.
Vergilerle ülke ayakta üretim yok ne bekliyordun ki
Bizim kadar fazla vergi veren başka ülke yok çünkü..
Ucuza bile satıyoruz daha pahalı olması taraftarıyım. Sadece iPhone değil her şeyin fiyatının en az 10 kat artması gerekiyor. d
Oh olsun ekmekte 50 lira 150 lira olsun insallah
Bu ülkenin insanına müstehak daha beter olması lazım
Şaşıracak bir şey yok.. Vergi cennetinde yaşamak bunu gerektiriyor..
Sebebi türkiyede telefon önemli sadece sosyal medyada takiliriz ama önemli böbrek satariz almak icin
hunharca vergi alan bi devletimiz var. pul kadar değersizleşen para birimimiz var. istikrar diyerek gençlerin hayatını karartan seçmenlerimiz var.. ne mi düşünüyorum? boş ver söylemeyeyim..
Altta yazan kıza cevabım Yunanistan alsa koşa koşa giderim Arapları çekmekten iyidir
Bersber yüzme ögrenelimmi
Bizim ülkede keriz çok olduğu sürece devlette böyle vergiyi geçirir
Avrupa bizi kıskanıypr hep ilk sıralardayız derken yalan söylemiyorduk 💅
Türk milleti kadar rezil bozuk 2. Bir millet tanımıyorum
Tayyip olmasa telefonunuz olmayacaktı dua edin zındıhlar
Oghh canıma değsin bu millete az bile
14 pro max düşünüyorum
Batıyoruz galiba Serdar...
Çok zengiz ondan sanırım
Benim tepkimi hiç çekmedi general Mobile alsinlar
Yazık gerçekten 2 katından fazla nerdeyse.
Ne güzel işte birinciyiz!
ᴏɢ̆ɢ̆ɢ̆ʜʜʜʜ ᴍᴜ̈sᴛᴇʜᴀᴋ😅
Muz cumhuriyeti burasi
evet gümrükte giren bize giriyor
Işte her alanda dünya birincisiyiz ne var bunda
Olsun bizim Allah'ımız var
Vergi vergi, vdeli gibi vergi ödüyoruz herşeye
1. Olmuşuz daha ne istiyorsunuz nankörler.
Almanya bizi kıskanıyorsa sorun yok🤣
Neden tepki çekiyor ki ülke olarak birinciyiz.
Çünkü sömürge sistemi var. 👍
Yapacak bir şey daha da zamlanacak
Olacak*
Milleti enayi yerine koyuyorlar
Aynen aynen
Ben bu vergileri hic sevmemisem
Tepede ki hırsız yüzünden.
Ben bir maaşla iki tane alıyorum
Çoğunluk gayet memnun bu fiyatlardan
Şaşırmıyorum
Sonumuz kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?