Aaa! O da ne? Mail kutumda 1 mesaj bildirimi!!! 😂 Heyecanla açıyorum. İleti konusu ise "1 Yeni Bilgi!" 💫 ---Herhangi bir şey olabilir, aklınıza ne gelirse. Sizi şaşırtan, mutlu eden, hayatınızı kolaylaştıran, ağlatan veya heyecanlandıran... Benim en son öğrendiğim şey, madde güçlük indeksi ve madde ayırt ediciliği hesaplama fjdhdh Herhalde bununla ilgili şeyler anlatırdım size. Peki ya siz en son ne/neler öğrendiniz? 😄
En son öğrenmiş olduğun şeyi bana mail olarak göndermiş olsaydın ne okumuş olurdum?
insan vucudundaki kılcal damarların tolam uzunluğu 40.000 km dir/ yunuslar zevk için çifleşen tek havandır/ zürafalarında yüzde 90 ı eşcinseldir / Yalnızca tavşanlar ve papağanlar, kafalarını çevirmeden arkalarını görebilirler./ Titanik'in inşasına 7 milyon dolar harcanmıştı. Filmin maliyeti ise 200 milyon dolardı./ Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz ağlamazsınız./ İpek böcekleri, 56 günde kendi ağırlıklarının 86.000 katı kadar beslenirler./ Her Labrador retriever, ara sıra muzlar hakkında rüya görür/ Hayatınızın yaklaşık 6'da 1'i çarşamba günlerinde geçer./ 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
Sana bu Mailimde Nazi Almanyası tarafından Krupp firmasına yaptırılan ''Schwerer Gustav Obüsü'' veya Gustav Topu hakkında bilgi vereceğim. Peki neden? Bilmiyorum beni fazla sorgulama. 😅
1934 yılında Krupp firması mühendisi Erich Müller tarafından geliştirildi. İki tane üretildi. Gustav ve Dora.
Bu top ikinci dünya savaşının, hatta dünyanın en büyük ateşli silahıydı. 1350 Ton ağırlık, 47 buçuk metre namlu uzunluğu, 800 milimetre namlu çapı vardı. O kadar ağır ve büyüktü ki, çift şekilde döşenmiş raylar üzerinde hareket edebiliyordu. Mermi çıkış hızı saniyede 720 metreydi ve 48 kilometre menzili vardı. Nerdeyse 5 Tona yakın bir mermisi vardı. Patladığında 9 metre genişliğinde çukur açabiliyordu. Doldurma süresi 45 dakikaydı. Yani 45 dakikada bir ateşlenebiliyordu.
Gustav Topu oldukça güçlü fakat bir o kadarda maliyetli bir silahtı. Hitler'in generalleri onu bu konuda uyardı. Gustav Topu'nun kısıtlı bir hareket alanı vardı, maliyeti fazlaydı ve daha gelişmiş silahlar yapılabilirdi. Gustav Topu biraz geri kalmıştı.
Fakat Adolf Hitler iyi bir propagandacıydı. Bu Top üzerinden halkına propaganda yaptı. "İşte bizim gücümüz! Biz yenilmeziz!"
Gustav Topu doğu cephesinde Sovyetlere karşı kullanıldı.
Gustav ve Dora topu, Savaş bittiğinde Sovyetlerin eline geçmemesi için, Almanlar tarafından patlatıldı.
Adolf Hitler Gustav Topunu inceliyorGustav Topu mermisiÇift raylar üzerinde hareket eden Gustav Topu
Daha fazla yazardım ama elim koptu. Kendin araştırırsın artık.
Umarım mailimi beğenirsin.
Kendine iyi bak.
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mailin için çok teşekkür ediyorum. Bu konu hakkında hiç araştırma yapmamıştım doğrusu. Adolf Hitler kendisinden çok fazla söz ettiren bir isim dünya tarihinde. Sanırım kendisi hakkında biraz bilgi sahibi olmam gerek. Görseller için de ayrıca teşekkür ederim. Betimlemede fazlasıyla yardımcı oldu. 😅 Merminin büyüklüğünün oldugu fotoğraf özellikle dehşete düşürdü diyebilirim. Neredeyse 2 buçuk porsiyon insan boyunda. 😳😳😳
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Sucul canlılardan bulaşan hastalıklar:Sularda yaşayan omurgasız canlılar içerisine giren bazı parazit yumurtaları veya bazı kimyasal maddeler bu Su kaynaklarını tüketen canlılarda hastalıklara neden olmaktadır. Örneğin, midyeler içerisinde bulunan mikroorganizmaların oluşturduğu tifo ve viral hepatit bu tür hastalıklara verilebilecek en güzel örnektir. Ders notundan bir paragraf ☺️
Biraz karışıklık olmuş dağ ismini yerinden değil de yer ismini dağdan almış Kars iğdirdan falan ayrılmış sonra ağrının belli bolgesine ığdır demişler falanmış.