Arkadaşlar biliyoruz ki Yapay zeka çok ilerledi artık çoğu teknoloji de, sektörde artık yapay zeka kullanılıyor. Sağlık, taşıtlar, sesli asistanlar, dil çevirileri hemen hemen akla gelebilecek her sektörde, meslekte yayılmaya başladı ve bu da tabi ki önemli bir soruyu akla getiriyor dostlar.
Yapay zekayı biliyoruz ki bize Bilim ve diğer sektörler dahil çok yardımcı olup insanların yapamayacağı şeyleri yapmakta çok başarılılar. Ama yapay zeka aynı zamanda sonumuz da olabilir çünkü onlarda düşünüp gelişebilen zekalar. Profesör Stephen Hawking'in sevdiğim ve bilinen sözlerinden biri olan, "yapay zekanın insanlığın sonu olacak" sözü bize düşündürüyor.
Sizce yapay zeka bir gün bize düşman olacak mı? siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yapay zeka nereye gidiyor, yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nereye gidieceğini kstirmek mükün değil zira hangi teknolojinin ona ne kadar basamak atlatacağını bilmiyoruz Ama kontrol edilmez bir seviyeye gele bileceğini sanmıyorum zira çıkarım yapa bilecek seviyeye gele bilmesine inanmıyorum
AI, yani yapay zeka. Gelecekte günlük yaşantımızın bir parçası olacak, şu an hala gelişim aşamasında olsa dahi bir çok alanda aktif olarak insanlığın yararına kullanılıyor. Günümüz ve geleceğimiz teknolojisinde beni en çok heyecanlandıran yapay zekadır. Canım yapay zeka. ♥️
İnternet & Teknoloji konusunda 41,6b cevap paylaştı.
Yapay zeka beni sürekli düşündürüyor çünkü hakkında çok az bildiğimiz bir konu, yapay zeka bence sanılanın aksine düşman değil hayatı kolaylaştıran ve yeni teknolojilere neden olabilecek bir gelişme olacağını düşünüyorum
cidden cevaplamam gerekirse şöyle söyleyim :) ne olursa olsun insanoğlunun elinden çıkacağına çok inanıyorum :) yapay zeka olsa insanoğlunun elinden virüs olsa yüksek olasılıkla insanoğlunun elinden :)
dünyayı yaşama elverişsiz hale getiriyoruz bu yüzden olsa insanoğlu, ozon tabakası yüzünden olsa insanoğlu :) uzayda ki çöpler olsa insanoğlu
Küresel ısınma insanoğlu :) neyden gelebileceğini değilde neden gelebilceğini böyle açıklayabilirim illa ki neyden derseniz bence :) Kehanet filmi veya 2012 filminde ki gibi bir şeyin yaşanması derdim
aslında ikisi de benzer hemen hemen aynı sebepler ama farklı şekillerde sebep şu Güneşin çok büyük bir patlamasıyla dünyanın üzerinden direkt geçen Güneş ışın partikülleri yani radyasyonu falan, ısısı Kehanette direkt dünya Yanıyor 2012 de ise güneşin yaptığı bu patlamanın etkisiyle dünyanın tektonik plakaları, çekirdeği harekete geçiyor ve çok büyük depremler, volkanik patlamalara sebep oluyor ama 2012 de belli sayıda insan kurtuluyor. kehanette de öyle ama kehanette dünya tamamen kül oluyor :D
Dünya kurtulurdu bence de :D dünyaya yüküz :) insanoğlu arasında çok kötü olan insanlar da var ama aralarında nadiren iyi insanlar da çıkıyor ne yapalım :)