Arada sırada dönen laptop fanı nasıl düzeltilir? Bunun neyi eksik macunu mu yağı mı model hp pavilion g6
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Eline eldiven takıp aç saç kurutma makinasının soğuk ayarında tozunu felan al bakabiliyosan macun durumunada bak donra bi süre tekrar dene gene sıkıntı yaratıyorsa bi bilgisayarcıya göster kendim hallederim deme yanlışlıkla bişey yaparsın toptan gider laptop gerek yok atraksiyona
Milletin aklına uyupta sakınn fana yağ filan damlatma, o yağ daha çok toz çeker ve kitler fanı
wd40 ı fanın ortasına damlatmak zararlı mı yani peki fanı neyle nasıl temizlemeliyim
fan hep dönmez ki
bilgisayar ısınır soğutmak için döner soğutur ve durur
Öyle olsa can feda. aşırı ısınmadan kasma oluyo çoğunlukla çalışmıyor bazen çalışıyo çok sinirimi bozuyor napabilirim
fanı sök sabunlu su ile yıka kurula 1 gün bekle ki içindeki suda kurusun sonra fan motorunu 1 damla sıvı yağ ile yağla yağ damlattığın deliğe bant yapıştır tak düzelir.
ya şu an klavyeyi kaldırdım bakıyorum tam dönecek bişeye takılıyo gibi
onu bilemem o zaman bilgisayarcıya göster
Bakım yaptırman lazım içi full toz dolmuş. Ve termal macunlar yenilenecek..
ben kendim açıp yapmak istiyorum bunun içi macun ve makine yağını öğrendim onun dışında napmalıyım
Makine yağı kullanılmıyor. Soğutucu fana bağlı tüp var içinde özel bir sıvı. Ona bayağı toz yapışıyor kalıp şeklinde çıkıyor toz. Açtığınızda herşeyi göreceksiniz zaten.
ya şu an klavyeyi kaldırdım bakıyorum tam dönecek bişeye takılıyo gibi bu tüp fanın ortasında mı nerde tam makine yağının ortaya damlatıldığını izlemiştim yanlış bi hareket mi
Yağ kullanılmıyor kesinlikle. Fan bu tüpteki sıvıyı soğutuyor ve aynı zamanda içerdeki ısıyı dışarı tahliye ediyor yan kısımdan. Bu ince sıvı tüpü işlemciyi soğutuyor aynı zamanda. İşlemciye temas ediyor yani..
Ya macunu ya da bozulmuştur yenisini Alcan öyle kullanırsan yakarsin leptobu
zaten fanı yeni taktırdım güya.. macun yenilense düzelir mi
Knk onun görevi bilgisayar ısınınca işlemciyi soğutmak eğer takiliyorsa duruyor sa bilgisayar sıcak iken sıkıntı baya ses çıkarıyorsa çok ya da duruyorsa fan bozuktur
iyide fanı değiştirtmiştim 2 hafta önce. acaba yanlış takıldığı için fan arada sırada duruyo olabilir mi
Knk bozuk fan bile takarlar yeni taktik diye
Toz temizlencek termal macun yenilencek
nası temizlicem yani neyle
Senin işin değil
pcciye götürdüm 3 defa baktı değiştirdi en son bu şekilde bıraktı güvenemiyom kendim bakıcam artık
Arada sırada derken? Boştayken mi?
çoğunlukla bişeyler izlerken bile çalışmıyo ama pc aşırı ısınıyo soğutma yapması için fan dönmüyor ve kasmalar başlıyo deli ediyo beni napabilirim sorun nerdedir
Uzun süredir temizlenmemişse ondandır. Bir de dediğin gibi termal macun yenilenmelidir.
Speedy diye bir yazılım var. Onu indi ve bak bakalım CPU sıcaklıkları ne kadar oluyor. Durduk yere 50 küsüre hatta 80'lere varıyorsa Fan bozulmuştur muhtemelen
HP pavillion ısınma ile meşhurdur
Büyük olasılıkla fan bozulmuştur. Bende de olmuştu (Sony Vaio kullanıyorum), fan değiştirmeli oldum. Yalnız termal macun değiştirdikten sonra bilgisayara stress testi yaparsın. Eğer yanlış sürerlerse ısı çok yüksek olur 90 küsür dereceler falan
iyide fanı değiştirtmiştim 2 hafta önce. acaba yanlış takıldığı için fan arada sırada duruyo olabilir mi
Yok durmaz, sadece bir şeye sürtüyormuş gibi ses çıkarırır. Durup çalışması işleme göredir. En iyisi Aida64 programı ile stress test yapıp anlamak
Tozlanmıştır o
3 parmağın ile fanı kavra ve kendie çek
Macun dışında toz almış olabilir aç tozunu al.
Tam açıp sıkışan tozu temizlemek lazım.
Hafif yağladın mı da harika olur.
aynen peki iyi bi yağ ve macun önerir misin
Marka falan önemli değil. Makine yağı diye arat bulursun.
Macunluk işin yok yağ lazım sana.
aşırı ısınıyor ama macunda almak istiyorum yağ markasız olsunda macuna senin kullandığın iyi bi tanesi var mı
Arctic iyidir ama pahalı.
oolsun ona bakayım
Olur.